reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Spokojnie dziewczynki moje u mnie nie jest jeszvze źle. Lekarz pozwolil chodzić itd do sklpu czy coś ale ja wolę jednak leżeć. Nie mam zakazu tylko mam się oszczędzać. Szyjkę miałam 26 mm podczas.skurczu którego nie czulam a tak to 33 mm jak na poprzedniej wizycie. Teraz dlugo trzymał usg i czekal co sie wydarzy i pp 2-3 minutach podrazniania szyjki miałam skurcz i wtedy było to 26 mm. Myslalm ze wpisze pomiar 33 mm a jednak wpisal 26mm.Nie jest idealnie ale wiadomo trzeba uważać. I tak bd leżeć plackiem. I zastanawiam się dlaczego wpisal taki pomiar. Sam podrazniajac szyjke. A ja nie mam nawetbtwardego brxucha jak kiedys i tantego tez nie czulam zeny wtedy twardnial. A po wózek pojechałam bo było blisko z tata i koleżanka :) juz mam z głowy. Teraz tylko samichod wybrać ale to już niech m się martwi. Jak zwykle pojechałam po wózek a on poszedł spać i ani nie mogl doradzić ani nic. Mieli też bugaboo i jeździłam obywdoma i easy walker jesy dużo lżejszy i łatwiejszy w prowadzeniu ku mojemu zaskoczeniu. Zaoszczędzilam 3 tys ma nowym easy i za to zrobię wyprawkę ale to już przez internet.
Madzionga strasznie mi przykro ale będzie dobrze tylko pewnie mały potrzebuje czasu.

Mój gin tez mi nie powie jak pytam czy jest zle on mowi ze nieee ale oszczędzaj się z psem pod blok aby no i cala filozofia jego gadania. W dzień leżę z poduszka pod tyłkiem nocą nomalnie na plasko. Z psem nie wychodzę tylko siku. No i zauważyłam że od jakiego tygodnia jak poleże nawet 5 minut potem jest tragedia ze wstaniem. Bolą pachwiny uda krzyż wszystko co możliwe. Jak chodzilam nie mała takich problemów a teraz ciężko do łazienki wstac

Ostatnia edycja:
reklama
Mamy to! Teraz tylko pozytywne myślenie dla naszych bąbelków !!!!!!
Czas leci!!!
Madzionga witamy na świecie dzieciaczki :* Są silne! Dadzą radę !

Sierpień

31: Ewunka - wizyta kontrolna przed rozpoczęciem stymulacji

WRZESIEŃ
1: Flandi - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: Hess - wizyta kontrolna u gin prowadzącego ciążę
6: fiolek81 - wizyta kontrolna u gin prowadzącego ciążę
13: natula - wizyta u gin prowadzącego ciążę
13: MartiniM - usg lll trymestru <3
15: Kajka*89 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
15: natula - badania prenatalne
19: pisanka89- wizyta kontrolna u gin prowadzącego ciążę
20 : fiolek81 - badania prenatalne ll trymestru
26: ewelin86- wizyta u gin prowadzącego ciążę
27: MartiniM - wizyta u gin prowadzącego ciążę

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać !!!

Kiedy pojawią się nasze bąbelki <3
8.09.2016 - Hess : chłopiec
13.11.2016 - MartiniM : chłopiec
17.11.2016- agatek28 : chłopiec (cc)
19.12.2016 - martka83 : dziewczynka

24.12.2016 - kasia_basia : dziewczynka
24.12.2016 - Strawbelka : chłopiec
26.12.2016 - ewelin86 : chłopiec

27.12.2016- pisanka89 : dziewczynka & dziewczynka

07.01.2017- TeQuila : chłopiec
03.02.2017 - Fiolek81 : ?
15.02.2017 - Flandi : ? & ?

22.02.2017 - mavi : dziewczynka
23.02.2017 - Kajka*89 : chłopiec
28.03.2017- natula : ?

Dziewczyny tez tak macie ze jak lezy cie wieczorem i nawet nic nie zjecie to cofa wam się wszystko do gardła i tak stoi i stoi ? Od tygodnia mi to.dolega

Ostatnia edycja:
I mam pytanie do mam które juz rodziły. Czy pojawił wam się pokarm w czasie ciąży ? Bo jakieś apki wyskakuja ze może się pojawić. I nie wiek czy to zawsze się pojawia czy tylko u niektorych i czy jest jakaś zależność ?

Pisanko , masz rację! Świetnie to zalatwilas! Dobrze, że masz już wózek, mnóstwo slicznych ubranek i zaoszczedzone 3 tysiące złotych na brakujaca wyprawkę. Sporo wydatków jeszcze przez Tobą, wiec dobrze, ze tak sie zorganizowalas. Gratuluje! Nie kazda na tym etapie jest juz tak zaopatrzona. To naptawde najwazniejsze w czasie oczskiwania na przyjście dziecka... bo naprawde ciezko, jak bys nic nie miala....Tak się tylko zastanawiam, czy Ty celowo bagatelizujesz słowa lekarza, czy piszesz, by pisać, ze coś się dzieje? Skracajaca sie szyjka przy blizniakaach to nie przelewki, a najprostsza droga do nie daj Boże tragedii. Dlaczego inne dziewczyny potrafia się zastosować do zalecen i leżą, oszczedzaja sie, dmuchaja na siebie na każdym kroku, a Ty mimo ewidentnych wskazań robisz jak zwykle swoje?! Dobę po bardzo poważnej diagnozie gina jedziesz po wózek?! Dobę po usłyszeniu wieści, które Cię wystraszyly i zdawało się dotarly do Ciebie, fundujesz sobie wycieczki? Nie wiem, czy Ty to bagatelizujesz celowo, czy wypierasz . Taki sposób na bezstresowe przeżycie ciąży?!
Malo odpowiedzialne. Życzę Ci dwójki zdrowych Maluchów. Pamiętaj, ze od Ciebie najwięcej zależy. I naprawdę życiowym problemem nie jest to "ze nie można biegać po miescie". Los obdarzył Cię względnie spokojna i szczęśliwa ciąża doceń to i nie zmarnuj.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a czy ktoras mialas zakladany Pessar ? Ja co prawda mam jutro , ale troche jestem ciekawa jak to wyglada kiedy go wyjmuja itp...

Pisanko , masz rację! Świetnie to zalatwilas! Dobrze, że masz już wózek, mnóstwo slicznych ubranek i zaoszczedzone 3 tysiące złotych na brakujaca wyprawkę. Sporo wydatków jeszcze przez Tobą, wiec dobrze, ze tak sie zorganizowalas. Gratuluje! Nie kazda na tym etapie jest juz tak zaopatrzona. To naptawde najwazniejsze w czasie oczskiwania na przyjście dziecka... bo naprawde ciezko, jak bys nic nie miala....Tak się tylko zastanawiam, czy Ty celowo bagatelizujesz słowa lekarza, czy piszesz, by pisać, ze coś się dzieje? Skracajaca sie szyjka przy blizniakaach to nie przelewki, a najprostsza droga do nie daj Boże tragedii. Dlaczego inne dziewczyny potrafia się zastosować do zalecen i leżą, oszczedzaja sie, dmuchaja na siebie na każdym kroku, a Ty mimo ewidentnych wskazań robisz jak zwykle swoje?! Dobę po bardzo poważnej diagnozie gina jedziesz po wózek?! Dobę po usłyszeniu wieści, które Cię wystraszyly i zdawało się dotarly do Ciebie, fundujesz sobie wycieczki? Nie wiem, czy Ty to bagatelizujesz celowo, czy wypierasz . Taki sposób na bezstresowe przeżycie ciąży?!
Malo odpowiedzialne. Życzę Ci dwójki zdrowych Maluchów. Pamiętaj, ze od Ciebie najwięcej zależy. I naprawdę życiowym problemem nie jest to "ze nie można biegać po miescie". Los obdarzył Cię względnie spokojna i szczęśliwa ciąża doceń to i nie zmarnuj.

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom
Ale ja nie bagatelizuje słów lekarza :) powiedział mi ze mam się oszczędzać i unikać dlugich spacerów ale ja jednak wolę leżeć a to ze pojechałam pół h po wózek to z wizyty wracalam na pieszo dłużej. Wiem co mam robić.

Dziewczyny a czy ktoras mialas zakladany Pessar ? Ja co prawda mam jutro , ale troche jestem ciekawa jak to wyglada kiedy go wyjmuja itp...
Mija koleżanka miała bo miała szyjkę 1 cm I tak z nią chodziła aż trafiła do szpitala po zwykłej wizycie. Miała go od czerwca do teraz. Leżałam z nią jak zakładali nic nie czuła przy zdejmowaniu to samo. Teraz robi wszystko aby w końcu urodzić bo chcą jej robić cc

reklama
Do góry