reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Martini o matko, i tak nagle Ci sie szyjka skrocila? A ile mialas w ost badaniu? Dobrze, ze bedziesz miala pessar, zawsze to troche bezpieczniej. Odpoczywaj i sie nie stresuj, bedzie dobrze. Musi!

Ja niby mam szyjke 4 cm (w badaniu u innego lekarza 3 cm) zamknieta, w ksztacie T. Brzuszek mi sie nie spina, nie twardnieje, tez biore lutke pod jezyk i dużo leze. Ponoc lezenie pomaga, bo waga dziecka + wody powoduja skracanie sie szyjki pod wplywem ciezaru, a jak sie lezy to jednak mniejsze obciazenie jest.

Ja jutro mam wizyte, mam nadzieje, ze moja jest taka jak w ost badaniu...

Madzionga trzymajcie sie dzielnie, wiem, ze ciezko, tez przechodzilam przez to, tylko ze moj z 34 tc wiec troche lzej bylo. Ale zdaje sobie sprawe jak sie stresujecie. Masakra. Pomodle sie o Wasze blizniaki :* buziaki

Pisanko a nie mozesz zarezerwowac wozka i niech Twoj M odbierze jak wroci? Albo rodzice? Ja bym na Twoim miejscu lezala plackiem tak jak lekarz zalecil. Wozek jeszcze zdazysz kupic.
Ostatnio o dlugosci nic mi nie mowil, gadal tylko ze spokojnie dluga i zamknieta. No coz... Ja tam do tych lezacych nie nalezalam i moze tez dlatego :( Uspakajal mnie zebym sie nie martwila ale troche mnie przybilo to :(

Martini teraz to sie nie zamarwiaj, lekarz zalozy Ci pessar, polezysz i zobaczysz urodzisz w terminie. Bedzie dobrze! Bedziemy tutaj pisac, sie wspierac w niedoli lezenia i jakos minie. Nawet sie nie obejrzysz a stuknie 40 tc :)

Ja to juz sie zaczynam bac o swoja szyjke, bo wszystkim dookola sie ona skraca[emoji20]

Dziewczyny, kiedy najlepiej zrobic obciazenie glukoza? Po skonczonym pelnym 23tc?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja tez już wróciłam, szyjka 4,5 cm zamknięta, bardzo ładna. Mała nie jest już taka mala bo waży około 730 gr, Glowa w dół, dzisiaj była bezwstydna i pokazywała głównie to co między nogami :) ruchliwa bardzo, pani doktor stwierdziła, ze chyba da nam popalić:) długie nogi więc raczej powinna być wysoka . Moje wyniki też wreszcie się spodobały, białko wzrosło. Dostałam skierowanie na obciążenie glukozą, powiedziała ze właśnie między 24 a 28 tyg się robi. Na plusie mam 5 kg.

Wlasnie, moge zrobic w 23t 1d, bo mam wizyte u gina i musze juz miec te wyniki.
Ewentualnie moge isc jeszcze 23t3d ale na ostatnia chwile bym nie chciala robic bo czasem im sie cos spitoli z systemem i nie moga wtedy zrobic badan.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam teraz 23 tydzien i kilka dni i powiedziała, żebym zrobiła za tydzień, mogę nawet za dwa

reklama
Pisanko wpisz mnie na 27 wrzesień.
Bede po tym czwartkowym pessarze jeszcze za tydz na wizycie , ale nie wiem dokladnie jeszcze w ktory dzien
A wogole mam miec teraz wizyty juz co 2 tyg ;)

Do góry