reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Kate bardzo się cieszę! Super wieści!

Ja na jakiś czas chyba znikam z forum, mam niezbyt dobry humor, mogę nawet powiedzieć, że fatalny. Odezwę się pewnie po wizycie u diabetologa. 3majcie się wszystkie!

Kate - cieszę się że wszystko jest w porządku. teraz możesz odpoczywaj i dbaj o Was :)
Aisha - głowa do góry, daj znać jak tam u diabetologa było. Wszystko będzie dobrze - przywykniesz do przestrzegania zasad diety i wszystko się ułoży. Poza tym jeszcze jakies.....12-14tyg. i organizm wróci do normy :) Pozdrawiam Cię :)

A ja...zjadłam dzisiaj 1 pączka i 2 muffinki czekoladowe :) Jak na mnie to wyczyn bo nigdy nie jadałam słodkiego - ale ciąża jak widać wiele zmienia :) Ale dzisiaj nie będę sobie odmawiała w końcu tłusty czwartek jest! :rofl2:

czesc:) ja juz po wizycie:) lekarz mówił że wszystko ok dzidziol ma 5.6cm i jest baaaardzo ruchliwy pomierzylismy wszytsko oprócz kości nosowej bo mimo że zrobilismy sobie 20 minut pauzy to i tak nie chciał się bąbel ustawić takżeby było wygodnie :((( w drodze zastała nas śnieżyca więc lekarz śmiał się że dziecko się ślizga i fikołkuje bo się cieszy:)dopiero po godzinie zbadalismy przyzierność ale i tak niedokładnie bo głowa była wygięta - cóż za rogata duszczka!!! na kość nosową jedziemy jeszcze we wtorek może się uda:) na wyniki z krwi mam czekac 2 tyg ale najważniejsze że wynik okreslono jako dobry i tego się trzymam:))))))))))

kiciabp i kate uwielbiam takie wiadomości, maluchy zdrowe, pięknie rosną a Wy możecie odetchnąć i cieszyć się ciążą :-)

aisha
dasz radę, dostosujesz się do diety i wtedy poziom cukru wróci do normy, jeszcze troszkę i mała Madzia będzie na świecie :-) a Ty o wszystkim zapomnisz

Misia
jak się czujesz? Leżysz w domu czy troszkę już chodzisz?

Kate, Kicia...no to piekne nowiny dziewczyny! bardzo sie ciesze, ze wszystko ok. najwazniejsze, ze dzieciaki zdrowe!
oby moj maly pierunek chcial sie pokazac dobrze i dokladnie:tak:
Kicia...powiedz, plec dalo sie okreslic, czy nawet nie pytalas?

ja cały czas leżę, Magda. Czasem tylko przejdę się od okna do okna, bo mi już kości drętwieją i żeby lepiej się brzuszek ułożył (zauważyłam, że wtedy się mniej spina). Nic nie boli, nic nie leci, ale ciągle się boję, bo nie wiem, co tam jest w brzuchu.
Aisha - spokojnie. Mnóstwo moich koleżanek i kuzynek miało cukrzycę ciążową. Nie jest to przyjemne, ale opanujesz szybko wszystko. Nie zazdroszczę Ci, ale lepsze to nic jakieś łożysko przodujące czy coś takiego.
Profesor, jak chce żeby dziecko się obróciło każe wypić sok pomarańczowy, albo zjeść coś słodkiego. Jeden lekarz w szpitalu pukał w brzuch. Ale ta pierwsza metoda odpowiada mi bardziej. Nasza dzidzia zawsze grzecznie sie ustawia do zdjęć - prawdziwa modelka.

milia moje pierwsze pytanie było że jakby juz było widac to chcemy wiedzieć ale lekarz dyplomatycznie odp że narzady sa juz wykształcone ale poczekajmy jeszcze 3 tyg:(( bo teraz może nas zmylic więc cóż na następne usg muszę się porządnie najesć może junior będzie spokojniejszy bo dzis miał ADHD

reklama
A propos ruchliwości Maluszków - jak byliśmy na usg w środę i 4 tyg.temu - za każdym razem tak się wiercą i odwracają od usg że nie da się płci podejrzeć. A już 19tc leci....i bardzo nas ciekawi kto tam w brzusiu mieszka - żadnych zakupów jeszcze nie mamy i chcemy zacząć coś kupować... Ale fajnie by było płeć poznać najpierw :)
Lekarz mówi że jeden z Maluszków leży cały czas wypięte pupą do usg i do końca płeć może być niespodzianką...

Do góry