reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Sznurki - gratulacje, uważaj na siebie.
Ja dziś dostałam wypis ze szpitala - krwiak miał 8 cm długości, 1,5 cm grubości - nie napisali, jakiej szerokości .... nieźle...

reklama
Misia a bierzesz jeszcze nospe? Mnie dzisiaj znowu cos brzuch pobolewa ale takie wbijanie szpilki co jakis czas. Boje sie jutrzejszego usg.

sznurki..gratulacje! moj maly ma tyle samo! :tak:
kicia....oczywiscie jutro kciukasy!!!! &&&&&& o ktorej masz wizyte?

ja tez dzis bylam niby tylko sprawdzic tarczyce ale wiecie, ze nie wytrzymalam i zrobilismy usg. maluch ma ponad 5cm!! serducho bije 158razy/min. calosc dr mowil, ze ok 11cm...to juz spory misiak:-D kazalam zmierzyc szyjke, bo sie naczytalam, ze to wazne, szyjka ma 4,5cm, wiec dluga:tak:
mowilam mu, ze mam genetyczne 12.02 a on powiedzial, ze na jego oko jest wszystko ok, wiec mam sie nie przejmowac...no ale wiecie jak to jest na oko to chlop w szpitalu umarl....:baffled:

madzialenak tak zasugerował ci lekarz? bo mnie lepiej pasowałoby tydz poźniej i tak chcialam umówic z lekarzem a on mi odradził:( i twierdzi że 12 tydz jest optymalny ale to zapewne zależy od lekarza każdy ma jakies swoje upodobania:)

jutro godz 11:30 bedziemy ogladać malucha:)

Ostatnia edycja:
Sznurki - super, gratuluję :)
Coleta - ale fajnie że płeć poznaliście :) Gratuluję córki :)))
Misia - cieszę się że ze szpitala Cię w końcu wypisali, dbaj o Was i odpoczywaj jak najwięcej.

A ja byłam dzisiaj na wizycie, w zasadzie nie dowiedziałam się niczego nowego. Wszystko jest ok (to najważniejsze) ale płci Maluszków nie poznaliśmy. Jedno to na 60% chłopiec, a drugi Maluszek cały czas się pupą odwraca....i dalej nie wiemy jaka płeć.
Od dzisiaj jestem już na L4 więc...będę tu częściej zaglądać :)

Kicia - trzymam kciuki - daj znać po wizycie :)

sznurki, gratuluję rosnącego maluszka. To najważniejsze, no i że musisz nieco zwolnić.

kicia, kciuki są za jutrzejsze usg - będzie OK!!! Nie ma wyjścia ;-) Ale dobrze wiem, że myślisz dużo. Ja przed każdym badaniem mam bezsenne noce - mąż się śmieje, że powinnam go obudzić to sobie oboje porozmyślamy i się pomartwimy :)

miliaa, super wiadomość. Oby więcej takich pozytywnych!

Różyczka, pewnie jeszcze chwilka a i Ty poznasz płeć maluszków. Domyślam się, że pewnie przy dwójce jest to nieco trudniejsze zadanie dla lekarza bo mają mniej miejsca do swobodnego "pozowania na USG" :)

Miłej nocy dziewczyny!

reklama
kicia bp mój lekarz robi zawsze w 13 t, wiem, że takie badanie robi się między 11 a 14 tygodniem więc obie się mieścimy w tym przedziale :-)

Do góry