reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

a ja czytam na innym forum, ze dziewczyny juz w 12tyg wiedza co beda mialy, bo podobno juz widac "kikut" chlopaczka :-p

U mnie tak było, że w 12 tc na usg genetycznym gin na naszą prośbę zaglądnął - i była dziewczynka i chłopiec na 60-80%. Potwierdziły to badania w 16, 20, 24 i 27 tc. Teraz w szpitalu nie mówili o płci ;-)

A Zuzia i Maciuś są od transferu :-)

reklama
A my nie znamy nadal płci (jedno na 60% to chłopiec) i nie mamy wogóle pomysłu na imiona....dla dziewczynki jakoś łatwiej by mi było...a dla chłopca - póki co pustka w głowie :rofl2:

Różyczko dla chłopców jest tyle ślicznych imion: Piotruś, Dominik, Mateusz, Ignacy. Jak będziecie potrzebowali wsparcia lub pomysłu to pisz śmiało. Widzę, że USG masz tydzień po mnie. Będę trzymać kciuki! A jak u Ciebie poza tym?

Dziękuję Marcysiowa - u mnie ok. Jestem już na zwolnieniu. Lekarka powiedziała mi na początku ciąży że maksymalnie do 20tc mi pozwala pracować.
Czuję się ok - kręgosłup/miednica/pachwiny mi dokuczają, poza tym ok. Prawie nie czuję ruchów Maluszków :/ No ale jest jeszcze niby czas na to...choć doczekać się nie mogę.
O płci już pisałam. Uparciochy nie chcą pokazać co tam mają, liczę że na połówkowym USG się odsłonią :)
Chcielibyśmy zacząć robić zakupy - i znajomość płci by nam to ułatwiła trochę.
Co do imion - Piotruś odpada bo mamy ich wielu w rodzinie, dla dziewczynek mamy kilka opcji - Hania, Zuzia, Maja... Zobaczymy jak to będzie :)
A jak tam u Was? Wózek w marcu zamawiacie - a co z resztą? Gromadzicie dobytej już? Mnie to przeraża z jednej strony....tyle rzeczy trzeba ogarnąć i kupić :)

Różyczko my mamy już praktycznie wszystko wybrane. Po wizycie 13.02 trzeba będzie rozpocząć kupowanie. No i przede wszystkim przemeblowanie w domu. W naszej sypialni szykuje się mała rewolucja ale czego się spodziewać jak sprowadza się bliźniaki na 36m2. Jak już przemeblujemy sypialnie zamówimy 2 łóżeczka. Dopiero jak one staną i "wywietrzeją" zacznę kupować ciuszki, bo wszystko będzie leżeć w szufladach łóżeczek. Nie wyobrażam sobie zaczęcia kupowania za 2-3miesiące. Jak ja miałabym stać przy desce i prasować w 8 miesiącu ciąży? Także na razie przemeblowanie a potem zakupy. A wy już coś macie?

No właśnie NIC nie mamy. I zaczynam lekko panikować. My mamy podobny metraż mieszkania - przemeblowanie już zrobiliśmy. Teraz pozostało zacząć robić zakupy.
Łóżeczka chciałabym z szufladami też kupić - właśnie ze względu na małą powierzchnię mieszkania. Ale wczoraj znalazłam takie łóżeczko z materacem - dobra oferta..... ŁÓŻECZKO KLUPŚ RADEK II SOSNA +MAT GPK 11CM PŁOCK (2985557741) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i się zastanawiam co robić. Mogę dokupić zamiast szuflady taki pokrowiec w np. w Ikei i pod łóżeczkiem połóżyć....w tygodniu do hurtowni się jeszcze przejadę zobaczyć jakie są ceny i się wtedy zdecyduję chyba. CO prawda chciałam ciemniejszy kolor - ale z drugiej strony...co za różnica...a łóżeczko posłuży 2 góra 3 lata i tak.
Wózek baby active twinni chyba kupimy (chyba że nam się coś odmieni).
A co do reszty...czas zacząć kupować ciuszki/pieluszki/kocyczki/pościel... Tak się zastanaiwałam - ile pieluch tetrowych kupować? 20? 30? nie wiem....

ja już mam troszkę ciuszków (prawie wszystkie teściowa kupiła jak była w Niemczech w grudniu na wyprzedażach), zamówiłam już na all koszule do szpitala i trochę środków higienicznych dla kobiet po porodzie.
reszta wybrana wystarczy zamówić... łóżeczko stwierdziliśmy kupimy większe co się da potem na tapczanik przerobić...no i przewijak na nim zamontuję to zaoszczędzimy miejsce
Lozeczko Tapczanik KLUPŚ SAFARI ŻYRFKA BARTEK 140 x70 cm
albo
http://www.babyland.pl/inkontrahent.php?t=16941&g=36&q=&r=0&s=0&m=0

Ostatnia edycja:
Dorex - fajne to łóżeczko...ale za duże do mojego mieszkania niestety...co prawda właśnie się budujemy - ale jak 2 takie kupię i postawię w pokoju....nie da się niestety :/
A tak się zastanawiam jakie środki higieniczne są potrzebne do szpitala? Tak jak po porodzie sn? No bo na cc się nastawiam przy ciąży bliźniaczej...

Różyczka nie wiem jak z tymi pokrowcami może być. Najważniejsze, żeby się nie kurzyło. My planujemy kupić Łóżeczko Nie wiele droższe od tego które wstawiłaś a od razu z szufladą zakrytą.

reklama
Różyczko, ja też myślę, że łatwiej z imieniem dla chłopca: Kuba, Szymon, Marek -> to były moje typy ale... ponieważ będzie dziewczynka jesteśmy na etapie poszukiwania fajnego imienia dla dziewczynki - póki co krążymy wokół: Zosi, Leny... ale jakoś trudniej jest.

Jeżeli chodzi o zakupy - dziś troszkę ubranek kupiłam więc wyprawka się powiększa a ponieważ mam awersję na róż - ide w unisex, ew jakieś delikatne dziewczęce (czytaj: różowe) wykończenia. W kwietniu planuję zabrać się za zakupy akcesoriów (wanienka, laktator i wszystko co tam niezbędne jest -> łącznie z wózkiem), ale listę mam już zebraną i przygotowaną.
Wczoraj też wybrałam paletę barw do pokoju dla małej - będziemy jeszcze malować i urządzać.

Do góry