reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Już jestem spakowana. Klade się spać.
.
Pierożku mój kochany dobrze zrozumiałam ze kładzie Cię w szpitalu z powodu boli i twardej macicy. ? I chce Was dokładnie obejrzeć .?
Przesyłam gorące buziaki dla Ciebie i bliźniaków. Wykup internet koniecznie i dawaj znać .
Ewunka ja sama nie wiem po co ale zrobią dokładne badania bo to nie pierwszy raz jak kręgosłup mi daje bardzo popalić a nie wiedzialam że to od macicy. I powiedział że jeżeli ostatnio sorzatalam albo.cos robiłam to Przez to. A ja wczoraj od 7 do 12 :/ sorztaalam caky dom. Nie wiedziałam że to ma takie znaczenie :( nie nosiłam nic tylko mopowanie zmienianie pościeli mycie naczyń itd ale ktoś to musi robić póki m nie ma :( jakoś bd musiała miesiąc żyć w syfie haha
Najważniejsze że maluszki całe i będzie dobrze. Niestety po kolejnych 4 nospach nie przechodzi więc już 7 za mną rano zbieram graty i jade

reklama
.

Ewunka ja sama nie wiem po co ale zrobią dokładne badania bo to nie pierwszy raz jak kręgosłup mi daje bardzo popalić a nie wiedzialam że to od macicy. I powiedział że jeżeli ostatnio sorzatalam albo.cos robiłam to Przez to. A ja wczoraj od 7 do 12 :/ sorztaalam caky dom. Nie wiedziałam że to ma takie znaczenie :( nie nosiłam nic tylko mopowanie zmienianie pościeli mycie naczyń itd ale ktoś to musi robić póki m nie ma :( jakoś bd musiała miesiąc żyć w syfie haha
Najważniejsze że maluszki całe i będzie dobrze. Niestety po kolejnych 4 nospach nie przechodzi więc już 7 za mną rano zbieram graty i jade
Kobito a mówilas, ze jesteś leniem ;) jaki leń tyle robi?;)
Dawaj znać jutro bo będziemy czekać z niecierpliwością

.

Sprawdzi co i jak i puści do domu na pierogi :D dmucha na zimne i dobrze lepiej sprawdzić .
A jak wrócisz do domu to pranie ręczne bo pralka zepsuta o_O
Buziaki bądź dzielna.
A takie porządki jak na lenia to nieźle :p mam nadzieje ze to raz w tygodniu nie co dzień ;)

Aniołkowa, nie widać tego pęknięcia na usg, ale można sprawdzać na usg iloś wód. Jak mi po odejściu na izbie sprawdzili to miałam 3 AFI (czyli prawie nic, prawie wszystkie odpłynęły) i potem już do końca miałam tyle. Jedne wyciekały, nowe się produkowały ale nie miały się gdzie zatrzymać. Tylko gdzieś w jednym miejscu w jakimś zakamarku pęcherza. A Tobie sprawdzili ile masz wód?
Mojej cioci lata temu ( dokładnie w 1987 r.) odeszły wody w 5 czy 6 miesiącu. Wtedy nawet usg nie było. Lekarze od razu chcieli kończyć ciąże bo dziecko miało niby nie przeżyć. Ale co oni tam wiedzieli... Ciotka się nie zgodziła. Leżała w szpitalu, potem wyszła na własne żądanie bo Ją strasznie dołowali w szpitalu tym naciskaniem na usunięcie ciąży. Ona miała to szczęście, że Jej się pęcherz zasklepił i w końcu wody przestały cieknąć. Urodziła wcześniej (bo w 8 miesiącu), a kuzynka jest zdrowa, mądra i co najlepsze pracuje w Invikcie (to klinika w Polsce, która zajmuje się Invitro)☺

Pisanka, no niedobre wieści. Ale szpital to dobra decyzja w tej sytuacji. Wyciszą Ci skurcze i sobie wrócisz do domu. Tylko wiesz, Ty nie szalej więcej z tym mopem. Z bliźniakami nie ma żartów☺

Czy jest tu jakaś ciezaroweczka która startowała z niska beta i ciąża rozwija sie prawidłowo? Ja dzisiaj jestem 13dpt dwudniowego zarodka i beta tylko 18 i jestem załamana ;(

Czy jest tu jakaś ciezaroweczka która startowała z niska beta i ciąża rozwija sie prawidłowo? Ja dzisiaj jestem 13dpt dwudniowego zarodka i beta tylko 18 i jestem załamana ;(
Hej,odpisywalam ci juz na twój post i w miedzy czasie przejrzałam kto po in vitro, wiem że do środy nie wytrzymasz, bo nerwy cię zjedzą a to może negatywnie wpłynąć na zarodeczek, idź jutro na drugą betę, to nieprawda że nie ma sensu, ja robiłam betę codziennie i codziennie rosła prawie 100 %,jeśli twój maluszek będzie walczył to już jutro ta beta będzie większa a ty spokojniejsza, co na pewno wyjdzie wam obu na zdrowie, trzymam kciuki :-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej,odpisywalam ci juz na twój post i w miedzy czasie przejrzałam kto po in vitro, wiem że do środy nie wytrzymasz, bo nerwy cię zjedzą a to może negatywnie wpłynąć na zarodeczek, idź jutro na drugą betę, to nieprawda że nie ma sensu, ja robiłam betę codziennie i codziennie rosła prawie 100 %,jeśli twój maluszek będzie walczył to już jutro ta beta będzie większa a ty spokojniejsza, co na pewno wyjdzie wam obu na zdrowie, trzymam kciuki :-)

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
Pójdę jutro bo nerwowo sie wykończę ;(

Do góry