reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Kiki, ogromne gratulacje;-)Mogłabyś wstawić zdjęcie Łucji;-)
Bunieczku, jak ten czas leci, czyli pierwsze koty za płoty;-)Dotarliście się z małym;-)U mnie Franek nie jest mega ruchliwy, w nocy normalnie śpię, chyba że nie czuję przez sen tych jego kopniaków, ale w nocy budzę się kilka razy na siku i jest cisza!;-)W ciągu dnia też jest ok, nie kopie mnie w ten sposób, że mnie boli, też jest tak umiarkowanie ruchliwy, liczę na mega spokojne dziecko!:-DObym się nie przeliczyła w drugą stronę:-D
Też mogłabyś załączyć fotkę synka;-)Karmisz piersią?
Szkrabek, a Ty gdzie się podziałaś????;-)Giza Ty też wychodź zza krzaków;-)

reklama
Kiki ogromne gratulacje. Mam nadzieję że córa rośnie wzorowo a Ty dochodzisz do siebie po cc:tak:karmisz kp? jak masz czas to napisz czy miałaś z kp problemy czy samo przyszło.

Teraz ja jestem pierwsza w kolejce

PAŹDZIERNIK[FONT=Open Sans, sans-serif]
1.GizaS
[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif](10październik)synuś Igorek[/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif]

[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]LISTOPAD[/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif]

[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]2.Fusun [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif](7listopada)[/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif]
[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]3.[/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif]Nacia90 [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif](20-23listopada)[/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif]
[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]4.[/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif]Kate_p7[/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif](20-23listopad)synek[/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif]
[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]5.MadziulkaRz[/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif](28listopada)[/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif]

[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]GRUDZIEŃ[/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif]
[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]
6Szkrabek
[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif](5grudzień)synuś
[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]7.OlaSzy [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif](14grudzień)

[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]STYCZEŃ[/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif]

[/FONT]
[FONT=Open Sans, sans-serif]8.Sykatynka [/FONT][FONT=Open Sans, sans-serif](28styczeń)

a pusto tu na forum bo wszystkie cieżarówki siedza na wątku in vitrowym :)

Do mojej premiery 19 dni, a ja jeszcze nie przeprowadzona. Psychicznie przygotowana, czekam na wózek, dziś zamówię nianię z monitorem i wszytsko chyba mam. Okaże się w praniu.
Czuje sie dobrze, mam 10 kg na plusie, ale w ostatnim miesiącu pozwoliłam sobie na słodycze bo stwerdziłam że mam mało na plusie a będę karmić kp to szybko się nie uraczę czekoladą
[/FONT]
:-p
Dr powiedział że ciąża wzorowa, faktycznie nie miaąłm żadnego problemu od początku i mam nadzieję że też się pięknie zakończy sprawnym porodem. Za tydzień mam wizytę u dr to zobaczymy ile moje dzieko waży szacunkowo, dwa tygodnie temu miał +- 2600
Wywiad do znieczulenia zo już mam za sobą, gaz rozweselający dostepny, M ze mną na sali, będzie dobrze, tak sobie mówię:sorry:
Zaczynam myśleć o kp, na początku ciąży piersi mi nabrzmiały i powiększyły sie o rozmiar, teraz są takie jak przed ciążą ale zmieniła się brodawka i sutek, żadnej siary ani oznak przygotowania organizmu nie ma:baffled:ale może hormony przy porodzie sprawnie zadziałają i mleczarnia sie uruchomi

GizaS, ale zleciało co? Ja w kalendarzu jestem po Tobie. Szok!
Ja mam już wszystko gotowe. Tzn. łóżeczka nie składaliśmy jeszcze, ale jest kupione i czeka. Wózek tez na strychu u teściów. Powiedz mi proszę jak załatwia się ten wywiad z anestezjologiem? Mam wejść do szpitala "z ulicy" i powiedzieć, że do porodu będę chciała znieczulenie i wtedy mnie umówią na konsultację? Ja mieszkam w Gdańsku, są tu trzy duże szpitale z porodówkami i tylko na stronie jednego z nich (akurat tego, w którym absolutnie nie chce rodzic) jest napisane co i jak z tym znieczuleniem. A w dwóch pozostałych, o których myślę już takiej informacji nie ma...

Fusun u mnie na szkole rodzenia przyszpitalnej mówili o konieczności wcześniejszej konsultacji anestezjologicznej. Zadzwoń do szpitala w którym chcesz rodzić i zapytaj się czy taki wcześniejszy wywiad jest konieczny do zzo. Nie wiem czy z tego skorzystam, ale jeśli mam taką opcję to wolę sobie otworzyć tę furtkę:sorry:

kiki - gratulacje kochana!!! Super, że masz już maluszka przy sobie :tak:

Gizas - 19 dni??? :szok: Ale to minęło szybko! Dopiero co komentowałam, że Twojemu maluchowi znika właśnie ogonek :-) a ja przecież wtedy nie byłam jeszcze w ciąży... ale to leci!

A podziel się proszę - na jaką elektroniczną nianię się zdecydowałaś?

calineczkaa - jestem, jestem, ale bardzo rzadko na to forum wchodzę, bo nic się tutaj nie dzieje :-) Akurat od wczoraj meczy mnie przeziębienie - gardło boli strasznie, katar i ogólna niemoc mnie dopadła... jakiś wirus mnie złapał i stram się ze wszystkich sił by sobie poszedł. Naszprycowana jestem czosnkiem i herbatą malinową z miodem lipowym... aby odgoniły to cholerstwo :confused2:

A po za tym ok, robię się coraz większa i coraz bardziej nieporadna - sił brakuje już na codziennie aktywności, mąż krzyczy jak za coś się biorę :-) Miałam ostatnio ekipę wykończeniową w domu - malowanie i mnóstwo pierdół do dokończenia. No i zostawili po sobie mnóstwo pyłu i ogólnie mieszkanie do sprzątania... ech... schody drewniane na górę myłam cały dzień, przy czym zaliczyłam w połowie drzemkę, bo padłam dosłownie - a normalnie takie schody to ok godzinki, półtorej by całe porządnie umyć, a nie tylko przetrzeć... jak stara baba już :confused2:
Ale będzie co wspominać ;-)
Młody ruchliwy strasznie, więc nie liczę na spokojne dziecko jak Ty :-D Drugi ananas mi się trafi chyba :-) W sobotę mam usg z okazji 30 tygodnia ciąży ;-) ciekawe ile już waży maluch. No i sprawdzimy te komory, czy już się naprostowały czy nie... ale na ostatnim usg lekarz mówił, ze są w normie i mamy się nie martwić, więc staram się o nich nie myśleć.

Fusun tylko w wojewódzkim (aktualnie Kopernika) musisz przejść szkolenie do znieczulenia... chyba że w ostatnim czasie zmienili to. Na Klinicznej podawali przy sn jeśli był na to jeszcze odpowiedni moment

Gizas jak się cieszę, że już wkrótce utulisz synusia :)

Fusun tylko w wojewódzkim (aktualnie Kopernika) musisz przejść szkolenie do znieczulenia... chyba że w ostatnim czasie zmienili to. Na Klinicznej podawali przy sn jeśli był na to jeszcze odpowiedni moment

Gizas jak się cieszę, że już wkrótce utulisz synusia :)

Smerfeta, właśnie wczoraj dzwoniłam na Kliniczną i tak mi pani na IP powiedziała jak mówisz: że wywiad anestezjologiczny jest już jak się na porodówkę przyjedzie. Wcześniej nie trzeba. A Ty masz pewność, że na Zasapie też nie trzeba? Jak rodziłam tam synka (co prawda to było 8,5 roku temu) i w pewnym momencie poprosiłam o znieczulenie to usłyszałam,że to niemożliwe, bo nie miałam wcześniej kwalifikacji anestezjologicznej i że powinnam ok.35 tygodnia ciąży się zgłosić.

reklama
Do góry