reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
GizaS ja tez zgłupiałam,. bo faktycznie nie ma nic o przechwywaniu w lodówce, a mi w szpitalu mówili żeby przechowywać w lodówce i pani w aptece tez. Na stronie jakiegoś szpitala...
Czasami po zabiegu zalecamy leczenie heparyną drobnocząsteczkową (przykładowe nazwy handlowe: Fraxiparine, Fraxodi, Fragmin, Clexane) – jest to lek, który należy podawać podskórnie – najczęściej pacjent samodzielnie wstrzykuje go sobie w okolicę brzucha. Lek ten występuje jako ampułkostrzykawka (podobnie jak insulina) i jest on gotowy do podania po odpakowaniu.
Pozostałe w opakowaniu ampułkostrzykawki należy przechowywać w lodówce. Nasz personel pielęgniarski przeszkoli Państwa jak należy wykonywać wstrzyknięcia. Jeżeli pacjent nie jest zdolny do wykonania wstrzyknięcia, przeszkadzają mu w tym problemy ze wzrokiem, zmiany stawowe lub inne przyczyny, wówczas osoba opiekująca się lub rodzina może być poinstruowana jak wykonywać zastrzyki.

I bądź tu mądry, bo na opakowaniu jest napisane, żeby przechowywać 25 stopni i powyżej. :eek::eek:

edit: spojrzałam na mój clexane, tak leży w lodówce i jest napisane "przechowywać poniżej 25 st." czyli poniżej temperatury pokojowej - lodówka. Na tej stronie pisza inaczej właśnie :
http://omedicine.info/pl/kleksan.html
Ale producent chyba wie jka działa jego lek...

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, ja z clexane za pan brat już od 6 miesięcy i też mi nigdy nikt nie mówił nic o przechowywaniu w lodówce, co więcej w aptece też nie przechowują go w lodówce....

Clexanu nie przechowuje się w lodówce. Nieotwartą insulinę przechowuje się w lodówce, ale clexanu nie.
W pt idę na USG ciekawe ile mój klocuszek waży.......:-)
Giza, Ty już na finiszu, zazdroszczę;-)
W sumie, mnie też niedużo zostało;-)

No coraz bliżej końca. Dziś M odebrał wózek. Pokój Igorka skończony. A nasza przeprowadzka planowana na weekend. Podobno brzuch mam jeszcze wysoko... a zostało 11 dni do terminu. Jedyne co zaobserwowawalam to spadek energii i większą potrzebe snu. Moglabym spać juz od 20...

Gizas- no to teraz twoj czas kochana. czekam na wiesci :-D odnosnie mnie to tak Łucje karmie piersią, ogólnie musze troszke o laktacje walczę, na początku miałam nawał i obkładałam sie kapustą :-D a od niedzieli nagle przyszedł kryzys . mała mi płakała i dopiero mąż zasugerował zebym sprawdziła ile ściagne laktatorem i okazało sie ze tylko 20 ml sciagałam. okaząło sie ze mało piłam i teraz juz sie pilnuje. Jedynie co mnie denerwuje to dieta aby małą nie bolał brzuszek pilnuje sie a i tak albo mała ma kolki albo ją wysypuje po buźce.

Dziewczynki kiedy Wam się rozchodziło spojenie ? i czy w ogóle bo czytałam ,że nie każda odczuwa ....Mały ruchliwy , często schodzi w dół i daje o sobie znać gniotąc mamusi pęcherz ;-) widać ,że mały facet zawsze ciągnie tam...;-)

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry