reklama
Fusun
Fanka BB :)
Czesc dziewczyny szukam info na temat invimedu w gdyni...ktos cos moze wie? Jakies opinie
Madzia, Invimed w Gdyni to najgorszy wybór w Trójmieście. Najlepszy to Invicta - mają najlepsze laboratorium.
alternatywa
Przepraszam, że się nie odzywałam i nie odpowiedziałam na Wasze pytania, ale po drodze wyskoczył szpital i bardzo nieprzyjemna sytuacja z lekarzem dyżurującym, która kosztowała mnie masę nerwów i łez. Na szczęście jest już wszystko w porządku. 15 września idę do szpitala na planowe przyjęcie na obserwację i decyzję o terminie cesarki. Oficjalny termin z OM mam na 19 października. Wszystko już przygotowane, poprane, poprasowane… Zaczynam się stresować J
[FONT="]GizaS[/FONT][FONT="] – u mnie parka dziewczynka i chłopiec.[/FONT]
[FONT="]GizaS[/FONT][FONT="] – u mnie parka dziewczynka i chłopiec.[/FONT]
Madziulka Rz
Witajcie ,
wczoraj była wizyta i nasz Kacperek ma już prawie 1,5 kg ;-) jest cudny cały ....gdyby ten czas mógł trochę szybciej lecieć :-)
wczoraj była wizyta i nasz Kacperek ma już prawie 1,5 kg ;-) jest cudny cały ....gdyby ten czas mógł trochę szybciej lecieć :-)
Madzia, Invimed w Gdyni to najgorszy wybór w Trójmieście. Najlepszy to Invicta - mają najlepsze laboratorium.
Chciałabym się dopytać czy masz jakieś złe doświadczenia z Invimedem czy dlaczego odradzasz ich klinikę?
Fusun
Lula, podchodziłam u nich komercyjnie do invitro. Miałam 2 pełne stymulacje, 5 transferów (2 ze świezych zarodków i 3 z mrożonych.) Łącznie 7 zarodków podanych w 3 dobie. I nic. Zero implantacji. A ja mam "tylko" niedrożne jajowody, poza tym jestem zdrowa. Mam dziecko z ciąży naturalnej, poczęte bez żadnych trudności, w 1 cyklu starań. Więc myślałam,że u mnie invitro to będzie formalność. Nie było. Dopiero gdy zmieniłam klinikę na Invictę, która ma najlepsze labo w trójmieście udało się od razu. Najpierw podano dwie blastocysty i obie się przyjęły. Byłam w ciąży bliźniaczej. Niestety tylko do 24 tygodnia. Straciłam dzieci z powodu wielu powikłań wynikających z ciąży bliźniaczej. Dzieci były zdrowe, bez wad. Ale nie dały rady po porodzie w 24 tygodniu. Po roku podeszlam do kolejnej stymulacji. Nie zgodzilam się na podanie 2 zarodków żeby uniknąć ciąży bliźniaczej. Podano mi 1 zarodek i znowu się udało - jestem w 32 tygodniu teraz.
Fusun
A poza tym, jedyny sensowny lekarz jaki pracował w Invimedzie już dawno odszedł. Teraz nie ma tam do kogo iść. Ale pomijając ten fakt to i tak od labo bardzo bardzo dużo zależy, a Invimed ma słabe...
dziewczyny szukam informacji . Razem z mężem mamy uszkodzone kopie genu , przeszłam przez piekło straciłam synka wiem że kolejne też stracę , więc dowiedziałam się o diagnostyce preimplantacyjnej bo ogólne dzieci mogę mieć ale zwadą genetyczną , czy któraś z was miała taki zabieg ?
Fusun
Betiq, przykro mi z powodu Twojej straty. Wydaje mi się, że w tej chwili nie ma na tym wątku dziewczyn, które miały robione PGD zarodków. Ale generalnie kiedyś takie osoby były. PGD na pewno robi Invicta. Nie wiem jaka klinika jeszcze.
reklama