reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Smerfeta caly czas jej to powtarzam bo psychicznie u niej kiepsko. Jest juz 12 dni po terminie, pobyt w szpitalu itp, nie ma sie co dziwic, ze psycha szwankuje. Pamietam Twojego sms'a jak lapalam dola w szpitalu po cc bo nie mialam pokarmu, bardzo mi wtedy pomogl wiec wiem jak wazne jest wsparcie kogos kto walczyl tak samo jak my o nasze upragnione szczescie :)

reklama
Kolejne info od Anulli28: " Trzymaj kciuki bo dzis mala sie urodzi. Chyba ze przedluzy sie do jutra. ", " Po balonie mam spore rozwarcie. Troszke oxytocyny dadza i jak trzeba bedzie to pecherz plodowy przebija. Polozna powiedziala ze glowka pcha sie do dolu tylko trzeba jej pomoc i to za dlugo nie bedzie trwalo"

Tak wiec czekamy na Wiktorie :)

Kasik wiem że takie wsparcie jest ważne :happy: Mi cały czas koleżanka z pracy kładła do głowy że u niej pokarm dopiero po 3 dobie był, a tak to miała sucho. I tego cały czas się trzymałam. A zanim zabrali się u mnie za wywoływanie porodu to też już kryzys łapałam. Dziewczyny z pokoju z którymi fajnie się rozmawiało wyszły po weekendzie i w pokoju ciągle zmieniała mi się ekipa. Wtedy człowiek obojętnieje i chce do domu. Mam nadzieję, że Anulli już szybko pójdzie i w końcu utuli Wiktorię
Dziś byłam u swojego gina na kontrolę. Byliśmy z Alusią która zrobiła mu niezły koncert w gabinecie :-D Zostawiliśmy doktorowi na jego ścianę chwały zdjęcie z sesji naszego Skarba, specjalnie dla niego przygotowane ;-) U mnie po cc wszystko ok, szyjka nawet się trochę poszerzyła więc chyba przy następnym transferze będzie już łatwiej. Ale co się okazało... mój dr cały czas gadał o mnie z kier katedry ginekologii, dzięki niemu szybciej przyjęli mnie do szpitala. Ciągle też pytał co u mnie i mówił by rozwiązali mi ciążę poprzez cc. Można powiedzieć że miałam swojego Anioła Stróża :happy:

aaa i jeszcze dr mówił że u mnie cewnik foleya i tak nie przyniósłby pozytywnych skutków bo z histeroskopią też miałam problem. Taki urok mojej szyjki ale doktorki w szpitalu w ogóle nie chciały mnie słuchać w tym względzie. Tyle tylko że może dzięki temu nie miałam problemów by oczyścić się po porodzie

Ostatnia edycja:
Wiktoria Anulli28 jest juz na swiecie :) :) :) Info od jej M: " Witam dzis o 18:35 Ania urodzila przez cc 4 kg dziewczynke o dlugosci 58 cm. Mala uzyskala 9 pkt w skali Apgar a po minucie 10. Kazala pozdrowic i powiadomic forum BB.
Maz Ani"

Ale super :-). Ostatnia majówka się rozpakowała i zmieściła się w maju.

Gratuluję świeżo upieczonej mamie :-)

Anullę lekarze tak straszyli wcześniejszym porodem, a tyle przenosiła. Dobrze, że zrobili cc.

Anula86 dla Ciebie także gratulacje :-)

To możemy zamknąć maj :-)

Ależ trafiłam :-) super wiadomość kasik
Anulla gratulacje :-) trzymaj się kochana i dochodz do siebie, dobrze że już masz Wiktorie przy sobie

To chyba Anulla musiała się nieźle nameczyc skoro w koncu zadecydowano o cc. Mam nadzieję że szybko dojdzie do siebie :-) Ale Wiktoria urosła sobie w brzuszku mamy! Taka drobna Anulla urodziła tak dużą dziewczynkę :-)

reklama
Do góry