reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

bunieczek - najważniejsze czy czujesz w ogóle ruchy - jeżeli w ciągu 1h czujesz 10 ruchów malucha to jest wszystko ok!
a jeżeli mniej ruchów jest?ruchy odczuwam tylko różnie raz jest kilka pod rząd a raz cisza i nic nie czuje. Boże ja chyba zwariuje tak długo czekaliśmy na to dzieciątko a zamiast się cieszyć ja ciągle się martwie. Każe mężowi słuchać brzucha i mówi że słychać bulgotki więc na chwile się uspakajam. A tak na zdrowy rozsądek jeżeli dzidziuś jest zdrowy to czemu miałoby się coś złego dziać? źle myślę?
Jutro od rana dzwonię do kliniki żeby dostać się do mojej lekarki bo wizytę mam dopiero w środę a do tego czasu osiwieje. Wybłagam żeby mnie przyjęła!

reklama
Bunieczek ruchy liczy sie juz od 24 tygodnia najlepiej po jedzeniu poloz sie na wznak na plasko poloz rece na brzuchu i wtedy licz. Dzieci po jedzeniu sa najbardziej aktywne . Ja tak robilam z Hania

Bunieczek. Tak jak mówi lilka, ruchy licz w największej aktywności malucha. Albo pó jedzeniu, albo wieczorem jak się wyciszasz. Zależy od malucha. Jak ruchów jest rzeczywiście mniej niż 10 trzeba jechać na izbę na sprawdzenie czy wszystko ok.
I wiem co czujesz. Jak myślałam że się już wyluzuje to nerwy jeszcze gorsze przyszły :( trzymaj się. Jestem pewna że wszystko będzie dobrze!

Anulla ogromne gratulacje:tak:córka dorodna i mimo że 12 dni po terminie dziewczyna na 10;-)ale udało się w maju... łatwo pewnie Ci nie było i domyślam się że cię wymęczyli skoro i tak skończyło się na CC ale najważniesze że masz już córeczke po tej stronie i jest zdrowa. Szybkiego powrotu do sprawności i cudownych chwil

A mnie od 3 dni gniecie lewe żebro, zastanawiam się czy to moje dzieko tam coś ugniata czy to coś innego:eek:brzuszek się ładnie uwypukla ale maleństwo chyba ma długość coś kolo 20 cm i tak sobie myślę że chyba jeszcze nie zahacza o moje żebra. W sobotę mam połówkowe to zobaczę jak jest ułożone

Anulla tyle rozważała o porodzie a wyszło jednak cc . Pewnie musiała duzo przejść, mam nadzieje ze szybko dojdzie do siebie. Czekam z (nie)cierpliwoscią na zdjecie malutkiej :-) 4kg to duzo ale w koncu dojadała 12 dni wiecej !! :-)
Bunieczek, ja tez czasem słabiej czułam ruchy, czasem jak jesteś bardzo aktywna w ciagu dnia to maluszki śpią . Spróbuj przed snem wypić szklankę zimnej wody położyć sie na plecach albo lewym boku i na pewno poczujesz ruchy:)

Gizas na tym etapie ciazy nie jest mozliwe zeby maluch uciskal na rzebra . Ja jestem w 31tyg i dopiero teraz czuje ze jak sie przeciaga to nieraz cos tam wlozy pod rzebra.

Ja już po teście NIFTY. Pobrali krew i w sumie tyle, ale jeszcze miałam spotkanie z ginekologiem, który wszystko mi objaśnił i miał zrobić usg, ale miałam "świeże", więc nie było potrzeby. Jak zobaczył pieczątkę dr Pietrasika na moim usg to się zaczęło
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif
Ooooo Pietrasik! Jeździłem z nim lata temu na obozy ginekologiczne - wyobraża sobie pani? Tak, tak, takie rzeczy jak obozy ginekologiczne istnieją" - hahaha - obśmiałam się, w sumie bardzo śmieszny i otwarty człowiek. Więc spędziłam bardzo miło 10 minut
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

Mam dostać wynik na maila - więc super, bo nie muszę po niego jeździć. 3 tygodnie czekania! I wszystko się wyjaśni.

A dziś padam - bo nie dość, że badania, to jeszcze rajd i piknik klasowy... jestem wymęczona i już dziś nie wstaję z kanapy!

szkrabek to się dowiesz kogo pod sercem nosisz:-) i na pewno zdrowe.

Ja czuje się fatalnie płakać mi się chce, mam biegunkę już 3 raz w ciągu tygodnia, co lepiej się poczuje to od nowa. Niby jest dzisiaj lepiej, ale nie mogę nic jeść od wszystkiego mnie odrzuca, cały dzień na chlebie i wodzie, a jestem taka głodna:-( mam ochotę cos zjeść treściwego ale jak sobie pomyślę ile będę po tym cierpieć to głoduje. Mam jeszcze bóle brzucha i cały czas mi cos bulgocze a w ciąży to przecież zaparcia:eek:Jeszcze ta luteina mi tak żołądek pogarsza.... a brać ja trzeba.

reklama
Gizas ja mialam bol zeber prawie od poczatku ciazy. Brzuch byl jeszcze maly a bol zebra dokuczal mi do konca, najgorzej bylo w aucie, zadna pozycja nie byla wygodna. Dopiero 2-3 tygodnie przed porodem przeszlo.

Do góry