reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

18 tc to chyba za wcześnie na szkole rodzenia. Ja robiłam w 32 tc przez miesiąc i juz nie wszystko pamietam, kilka razy juz sprawdzałam na mailu nie ktore informacje ;-)Wydaje mi sie tez ze teraz jesteś na innym etapie ciazy a w szkole juz beda mowić o porodzie, skurczach, pielęgnacji, beda juz pewnie dziewczyny z brzuszkami etc
Ja w w 15 tc to myslalam o polowkowych, Nie mogłam sie doczekać kiedy zacznę szykować wyprawkę etc

Aisa79, ja sprzątam codziennie w razie czego chce wrócić do czystego mieszkania. W prawdzie moj M twierdzi ze ogarnie mieszkanie ale jakos nie bardzo mu wierze :p
Aa i wydaje mi sie ze cc sie wczesniej ustala , pytałaś ponownie co i jak?

Anulla@86 , a Ty juz zdecydowałaś o cc?

Ostatnia edycja:
reklama
liskka ja idę na wizyte w piątek to wtedy dogadam szczegółów, ale z m podjęliśmy decyzję o cc, boję się ale już doczekać się nie mogę- w końcu utulę swój mały, wyczekany cud :happy:

liskka, moja mała już dawno jest nisko, chociaż po brzuchu tego nie widzę. Mała już coraz mniej się rusza i zaczynam wariować, więc coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu o cc. Jutro też mam wizytę, na ok. 15.00. I wtedy zobaczę co lekarz na temat cc, bo powiedział, że termin jak coś będziemy ustalać w 39tc.

Aisa, maluchy coś nie nie pchają :) Im dobrze w brzuchu, a nam niekoniecznie ;-)

a co do szkoły rodzenia to też 18tc wydaje mi się za wcześnie. U mnie dopiero 1 szkoła przyjmuje po 24tc, a druga do której miałam chodzić to bym zaczynała w ok. 34tc. Omawianie porodu, pielęgnacji itd to lepiej nauczyć się przed porodem żeby cokolwiek zapamiętać :)

Ostatnia edycja:
calineczkaa - aż dziwne, miałam wrażenie, że przyszpitalne szkoły rodzenia są za darmo dla osób zameldowanych w Warszawie - czy po prostu odprowadzających składkę do Warszawy... jakoś miałam zakodowane w głowie, że to jest uregulowane prawnie... ale najwyraźniej się myliłam.

liskka, anulla kciukasy !! za majowe maluchy, jakoś im się nie śpieszy ale wcale im się nie dziwie:-p u mamusi w brzuszku najlepiej.

GizaS jaki wiosenny ten kalendarz:-) fajowy...

Aisa79 mówisz delikatne skurcze :eek:, żebyś nie wyprzedziła majówek:-p wszystko może się zdarzyć.

liskka skoro facet mowi ze posprząta, to posprząta a czy będzie musiał do tego celu wynająć ekipę czy teściową to już nie istotne:-D

Calina no ja tez myślałam o szkole rodzenia, ale to jeszcze dużo czasu....

Pani Jaworska witaj! gratulacje:-)

Ja powiem szczerze jestem juz zmęczona, jeszcze ta pogoda.... Czuje ze opadam z sił , opuchnięte nogi, ręce i na buzi juz tez taka wymęczona....

reklama
Do góry