reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

liskka dzięki za liste, ja pewnie spakuje się jak zwykle z nawiązką, jestem w szoku ty już spakowana :szok: ja zaraz po długim weekendzie majowym ruszam z pakowaniem, właśnie spojrzałam na twoją stopkę więc nie dziwię się tych walizek, u mnie w szpitalu tylko jedną można wziąźć, więc muszę się ogarnąć i nie przesadzać. A ja widzę że pokój dla małego liska już gotowy- może pochwalisz się ?
aisa jak remont ? U mnie zbliża się ku końcowi sądzę że w sobotę będę mogła zrobić parapetówe ;-)

reklama
Liskka, ja mam takie same rzeczy spakowane i ubranka w podobnych ilosciach:) A ewentualnie mąż dowiezie, bo w końcu ma rozpiskę co jak się nazywa to sobie poradzi i na miejscu mam mamę jakby co. W sumie to ja bym się spakowała w 1 torbę, ale wygodniej będzie w 2.

A rzeczy na wyjście nie biorę, bo zamierzam wyjść w tym w czym pojadę. Zapowiadają niestety średnią pogodę i do połowy maja ma być chłodno i deszczowo, wiec zastanawiam się w co małą ubrać. Chyba M przywiezie mi cieplejsze ubranko i cieplejszy rożek żeby małą owinąć i ewentualnie kocyk jeśli nie zmieni się pogoda.

anula86@, już prawie prawie gotowy, dzisiaj jeszcze chcemy dokupić ostatnie dodatki. Pokaże jak będzie całość. Na fb pokazywałam jego kącik do spania, bo przez jakiś czas będzie spał z nami w sypialni, postawiliśmy tam tylko kołyskę. Jesteś na fb? Jeśli nie, to wyślij mi swoje imie i nazwisko na pw, to Cię dodamy.

Anulla28, no własnie taka pogoda... Ja też na wyjście nie wiem czy zabrać cienki kocyk czy grubszy, jakie ciuszki, bo u nas też może być różnie... Ooo właśnie zaczęło padać :(

Pewnie to oczywiste ale w pośpiechu to różnie może być i można zapomnieć(znałam takie przypadki :-p) fotelik do samochodu też trzeba zabrać :-)

witamy się w 36tc:)

Załączniki

• 36tc.jpg
    36tc.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 79
  • 36tc (2).jpg
    36tc (2).jpg
    17,3 KB · Wyświetleń: 76
liskka, właśnie fotelik do samochodu :) Ale to już M przywiezie, bo jeśli będę jechać sama do szpitala, to nie będę ciągnąć sama wszystkiego, a tym bardziej jechać sama autem :)

No i my mamy praktycznie skończony pokój dla małej. Potrzeba tylko literek z imieniem nad półką. Ale nie jestem do końca przekonana i waham się cały czas, więc nie wiem kiedy je zamówimy. A i tak chyba zamówimy w stanie surowym i sami będziemy chcieli malować. No ale zobaczymy.

Załączniki

• 20150422_143549.jpg
    20150422_143549.jpg
    16,5 KB · Wyświetleń: 72
  • 20150422_142745.jpg
    20150422_142745.jpg
    19,2 KB · Wyświetleń: 74
  • 20150422_142851.jpg
    20150422_142851.jpg
    13,4 KB · Wyświetleń: 70
  • 20150422_143148.jpg
    20150422_143148.jpg
    9,2 KB · Wyświetleń: 73
anulla brzuszek malutki jak na 36tc, ale może ja się sugeruje tym że mój jakiś taki duży i dlatego twój mi się wydaje na mniejszy, a pokój dla Wiktorii śliczny i ta lampka cudo, fajnie się wyróżnia, a powiedz mi czy to są naklejki koło lampki czy drobne światełka.

koło lampki mamy namalowany wzór na ścianie z księżyców i gwiazdek. A dodatkowo mamy naklejone gwiazdki fluorescencyjne świecące w ciemności, ale na zdjęciu chyba nie są do końca widoczne. Wygląda to ładnie w nocy i na pewno nie będzie przeszkadzało dziecku w spaniu:)

Brzuch wydaje mi się spory i większy jak na zdjęciu. Ale może mi się tak wydaje:) No ale nareszcie jest ciążowy. Dopiero zaczął rosnąć w końcówce 7 miesiąca, także i tak jest wielki jak dla mnie :)

edit. dziewczyny czy kładziecie od razu pościel dla malucha? Póki co mam tylko koc na łóżeczku, muszę położyć prześcieradło, ale to później i nie wiem czy pościel zakładać. Ale mała i tak będzie spać w rożku nie pod kołdrą.

Ostatnia edycja:
anulla- ale masz malutki brzuszek. ciekawe jak ja bede wygladac... a pokoik tez cudowny.
wy sie juz pakujecie, planujecie, juz tak blisko.
szczerze troche zazdroszcze;-). choc napewno ogarniałby mnie strach czy sobie poradze:szok:.

dziewczyny a w ktorym tyg zaczełyscie czuc ruchy maleństw???
jestem tez u dziewczyn na wrzesniowkach a tam nie liczac jednej dziewczyny juz pisza o ruchach ,ze je budza kopniaczki itp
ja czekam z utesknieniem . czytałam tez ze łożysko na przedniej scianie w jakis sposob amortyzuja ruchy. a ja takie mam...

liskka- czekam z ciekawoscia na relacje z wizyty

bunieczek- super ze sie odezwałas. powiem ci ze ja tez mam takie podejscie. szczerze to nie mam zadnych obj ciazowych wiec ciezko mi uwierzyc ze jestem w ciazy . moze zaczne wierzyc w mojego lokatora w brzuszku jak poczuje go od czasu do czasu.

Ostatnia edycja:
Anulla28, ja mam w kołysce malutka pościel z batystu bez poduszki, z mega cienkim wkładem plus ew kocyk na chłodniejsze dni a w dzien do łóżeczka sam kocyk. Jestem szczególnie wyczulona na przegrzewanie. Wiem jednak ze duzo dziewczyn daje kołdry.
Brzuszek masz ładny , ja mam wydaje mi sie podobny co do wielkości.
W pokoiku widze ze jesCzd wszystko w folii masz , ja juz powyciągałam ale za to sprzątam non stop ;)

Ostatnia edycja:
reklama
liskka, ja jeszcze nie wyciągałam, bo strasznie się kurzy u mnie, bo mieszkam na ciągłej budowie i szkoda mi rzeczy. Obijaków jeszcze nie wyjmuję. A pościel, tzn kołdrę mam za grubą dla noworodka i dlatego nie wyciągam. Nawet nie prałam pościeli. Wypiorę latem, to będzie jak mała będzie większa i przyda się na chłodniejsze dni. Wszystko mam pochowane w szafie, ale niedługo będę musiała wyciągnąć, chociaż kocyki.
A sprzątanie to ja sobie musiałam odpuścić i tylko mój M sprząta. No i jak tylko coś zrobię, to brzuch mam twardy jak skała, zaczyna wszystko boleć i kręgosłup się odzywa. Więc dałam sobie spokój.

Kiki, na początku czułam bulgotanie w brzuchu i nie wiedziałam w sumie, że to dziecko się ruszało. W 18tc poczułam kilka ruchów, ale to były bardzo nieregularne i to nie na co dzień. A tak regularnie to chyba bliżej 20tc. Nie martw się, każda kobieta to inaczej odczuwa i w innym momencie. Na pewno niedługo poczujesz. Wtedy się zaczniesz martwić, czy nie za dużo albo za mało się rusza :) Kolejny etap ciąży ;-)

Do góry