reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

dziewczyny pokoiki śliczne!
Anulla miałam taką samą lampkę dla mojego synka jak się urodził! :-) i ten wzorek gwazdek i księżyców cudny!

liskka - pokoik maluszka śliczny strasznie mi się podoba połącznenie bieli i niebieskiego - cudo! :-) a powiedz mi co to za fotel? gdzie go kupiliście - kupiłaś go ze względu na wygodę przy karmieniu? Bo ja będę takiego wygodnego do karmienia potrzebować - by dobrze wspierał rękę i można było łatwo z dzieckiem z niego wstać i usiąść na nim. Jak zobaczyłam ten fotel na twoim zdjęciu od razu mi się skojarzyło... dlatego pytam :-)

reklama
Szkrabek u mnie fotel to najlepsza rzecz jaka kupilam, jestem bardzo zadowolona. Kupilam z firmy Pinio, bez problemu znajdziesz w necie. Jest szeroki i wygodny, mieszcze sie nawet z poduszka do karmienia.
elementy_pozostale1.jpg

Załączniki

• elementy_pozostale1.jpg
    elementy_pozostale1.jpg
    11,5 KB · Wyświetleń: 46
Ostatnia edycja:
Bunieczek ja ruchy poczułam około 22 tygodnia. To zależy od łożyska ja miałam na przedniej ścianie i lekarz mówił że to dlatego. Może i ty tak maszyn

dzięki kasik i liskka! :-) dobry fotel to podstawa! ;-)

bunieczek - ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy w 17tc, jak leżałam w szpitalu, ale lekarze mówili, ze rzadko się to zdarza, bo pierworódki czują ok. 20tc. Także spoko, daj sobie jeszcze trochę czasu...

Dzięki dziewczyny za pocieszenie, czekam na to z utęsknieniem :-)u mnie z objawami ciążowymi to jest różnie, piersi są mega czułe, mdłości ustąpiły chociaż czasami co mnie jeszcze zemdli, ale coraz częściej zgaga mnie dopada:-) ale da się to wszystko wytrzymać:-D

co do ruchów dziecka, to właśnie jak byłam u lekarza i mu mówiłam, że w 18tc czuję ruchy dziecka tylko nieregularnie, to się zdziwił, bo zazwyczaj przy 1 dziecku jest ok lub po 20tc.

bunieczek współczuję zgagi, bo ja przez całą ciążę miałam bardzo mało, ale teraz daje mi się we znaki i mnie dobija. Nic nie pomaga i cierpię strasznie :-(. Tylko u mnie to końcówka. Oby szybko przeszło u Ciebie :)

My po wizycie i wszystko jest ok. Za tydzien pierwsze ktg ;) Mam liczyć ruchy małego i ma ich byc min 10 na dzien.
W razie skurczów i innych dolegliwości dzwonić do położnej ale jak na razie nic nie wskazuje na przedwczesny poród.
Moj brzuszek tez nie jest wielki , dopiero teraz na leżąco wystaje mi piłka. Ale nie narzekam jak na razie dobrze mi Z nim choć powoli zaczynam odczuwać jego ciężar i zaczynaja puchnąć mi palce. Zgaga nasZczescie mnie ominęła a jak czasem miałam to pomagały migdały .

31tc vs 37tc

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry