reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Anulla28, powinnaś mieć. Z tego co mówiła mi dzisiaj lekarka to na tym etapie w 38tc, a nawet już w 37tc to na usg za dużo się nie zobaczy, jedynie ilość wód. Bardzo ważne żeby monitorować maluszka czy jest mu tam dobrze, jak reaguje na ewentualne skurcze. Jeśli się przekroczy wyznaczoną date porodu to powinny być dwa ktg na tydzień.
odnośnie łożeczka,myśle że spokojnie wystarczy jak założysz prześcieradło i małą będziesz przykrywać kocykiem, rożkiem czy inną szmatką. A kupiłaś w końcu otulacz?

.szkrabek, dziękuję :) Fotel mam nadzieję będzie wygodny, jest dość spory,mieści się poduszka do karmienia, można oprzeć głowę i co najważniejsze dla mnie- nie zapada się. Mogłby być bujany ale już trudno, nie można mieć wszystkiego :)

reklama
Lisska 10 ruchow na dzien ? A nie w ciagu godziny liczone 3 razy dziennie po posilkach ? To bardzo dziwne . Bo 10 ruchow na dobe to strasznie malo... Moze zle zrozumialas ? Mi kazali liczyc tak jak wyzej napisalam

liskka, u mnie chyba nie zlecają ktg, chybaże coś się dzieje, albo czuję bardzo słabo ruchy. Jak leżałam w 27tc, to przyjęli dziewczynę przed samym porodem, byćmoże w 38tc która słabo czuła ruchy, to jeszcze pielęgniarki miały do niej żale, że przecież przed porodem to dziecko słabiej się rusza i to jest normalne. Na ktg dziewczyna miała skurcze i rzeczywiście rzadko czuła ruchy, bo rano i wieczorem może tak po 2-4 ruchów. I w końcu nie wiem co zrobili, bo mnie wypisali.
Zapytam lekarza, ale małe szanse, że zleci mi ktg nawet raz na tydzień.
A ruchy też w szpitalu kazali liczyć 2 razy dziennie po posiłku i ile będzie w ciągu godziny. Najlepiej po 10 ruchów żeby było. Ja liczę rano i wieczorem. Tylko u mnie mała zmieniła porę spania i wieczorem chyba śpi, za to w ciągu dnia sporo się rusza

lilka-1986, ja myśle że to zależy od doktorka. Tutaj zauważyłam wszystko robią krok po kroku, nawet pytałam się o tą szyjkę dzisiaj i powiedziała że skoro nie mam skurczy to nie będzie tam zaglądać. Po transferze miałam tylko jedną bete, żadnych weryfikacji, liczenia przyrostów i stresów, nie miałam wizyt pęcherzykowych, wage dziecka sprawdzali dopiero od 28tc. Bardzo dużo rzeczy robią tutaj inaczej, powiem Ci jak dla mnie to jest dobry system, jeśli ciąża rozwija się prawidłowo to nie ma co się dodatkowo stresować. Lisek na szczęście rusza się wystarczająco dużo :)

Kate, nie widziałaś mega wielkich brzuchów :-D

Liskka, w końcu nie kupiłam otulaczka. Zobaczę po porodzie czy będzie potrzebny. Mam na miejscu hurtownię dla dzieci i tam są ceny takie jak w internecie, a nawet tańsze. Może będzię tak, że mała nie będzie lubiła spać tak otulona.

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny 14 kwietnia o 13:48 zotalam mama Julki :))))) mala wazyla 2600 mierzyla 48cm dostala 10pnk :))) oczywiście miałam CC wiec musiałam się ogarnąć trochę dlatego dopiero teraz pisze a w domu jestem tylko z moim M i jakos wszystkiego musieliśmy się nauczyć teraz już do przodu pokarm dopiero dostałam na spokojnie wieczorem w dzień kiedy wrocilam do domku bo w szpitalu patrzyli na mnie jak na wyrodna matke te polozne ale naszczescie szybko opocilam ten szpital... oczywiście ryczeć mi się chce wiec chyba hormony buzuja w szpitalu doly lapalam bo pokamu nie było malej nie umiałam sobie przystawić... mamy problem jeszcze z butla bo smoczka nie kuma musze dokarmiać na noc buteleczka ze szpitala bo tego smoka umie sobie chwycic... cumla tez nie lulka bo nie umie ale mysle ze powolutku się nauczy ważne ze cyca umie zlapac :))) na sali operacyjnej ciśnienie mi bardzo zleciało tlen podlaczali i oczywiście wszystkich wystraszylam ale najważniejsze ze wszystko dobrze się skonczylo... brzuchol dalej pobolewa ale szwy już sciagli jedynie chodzic zabardzo nie mogę bo cos biodra mnie bola ale mysle ze to szybko wroci do normy tymbardziej ze powinnam trochę poodpoczywac a ja latam po mieszkaniu a później wszystko boli

kasik jak tam junior??? karmisz tylko cycem czy dokarmiasz tez MM?????

kiki kochana jak tam wyniki badan ??? i jak się czujecie ???

reklama
Do góry