reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Olusia &&&&&&& żeby poszło szybko, sprawnie. Usciskaj maleństwa od Ciotek i wracaj szybko do zdrowia po CC i z Maluszkami do domku. :-)

Kasik - ostatni luźny weekend!

Finesse - ja tez miałam dość po CC w pierwszych dniach. Na pociechę Ci powiem, ze wszystko mija, z godziny na godzinę jest duzo lepiej. A Kruszynka wynagradza wszystko. Acha!!! I jeszcze moje serdeczne gratulacje Helenki!

a u nas juz 2,5 tyg. Wróciliśmy wczwartek tydzien temu do domu, w pt juz byliśmy na pierwszym spacerze, bo piekna pogoda była. Juz zapisalismy sie do przychodni, była u nas w pn polozna, synek duzy i zdrowy, wiec nie miała za bardzo roboty. We środę byliśmy u lekarza na pierwszej wizycie, dostaliśmy skierowania na USG do neurologa, bioderek, do kardiologa. Porozmawialiśmy o szczepieniach. Dziewczyńy - te szczepienia to jakiś horror, ja coraz bardziej głupieje. Juz sama nie wiem na co szczepić, jakimi szczepionkami i w ogóle..... U nas od niedzieli do dzisiaj była moja mama, dała mi popalić. Ciagle dobre rady, powtarzanie głupot 10000 razy, wczoraj sie poryczalam i doszłam do wniosku, ze najlepiej by było, jakby ona wzięła Piorrusia sobie, bo matka , czyli ja jestem dziecku do ńiczego niepotrzebna. Ech.... Jutro jeszcze całodniowy wizyta teściowej. Zbieram siły.

Dziewczyny &&&&&&& za wszystkie tykajace bomby. Niech pójdzie szybko i bezboleśnie.

Dzieki dziewczyny... przygotowana jestem... czekam na lekarza... moj ginek przede mna mial tez cc i czekam na sygnal i biora mnie na sale.... moj jest przy mnie, ale widze ze ma stresa ale jakos nie chce okazac tego...

Olusia trzymam kciuki, nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze :) moim zdaniem przy ciąży bliźniaczej cc to mus. Dzieci będą zdrowe i dadzą Wam w kość haha ;) ale też przyniosą dużo radości :)

Ja jeszcze czekam na taką pierwszą wizytę u naszej pediatry, ciekawe czy też dostane skierowania do roznych specjalistow. Póki co jestesmy umowieni na usg bioderek, szczepienia i na pierwszą wizytę u naszej pediatry. A i dziś będzie u nad położna.

Agaawa te szczepienia dla mnie tez są czarną magią. Najwazniejsze dla mnie to by nie szczepic tymi na NFZ - tak sobie postanowiłam by dac małej jak najmniej antygenow czyli jak najlepiej oczyszczone szczepionki.

Finesse dla mnie pierwsze 4 dni byly najgorsze, później juz coraz łatwiej. Dziś już nawet kicham bez bólu ;) Tak 5tego dnia zeszła ze mnie woda a tym samym 10 kg mam mniej i poczułam się niczym nowo narodzona :)

Ostatnia edycja:
reklama
Kasik czuje się już bardzo dobrze i mam pokarm w cycach :-D trochę musiałam nad tym popracować, laktator i herbatka na laktacje dały radę :) Alusia różnie ma, wczoraj co 2-3 godz cyc i spanie, dziś trochę marudzi. Ale w nocy tez spanie z przerwami co 2-3 godz wiec jest super :-) A miny Alusi nagradzaja wszystko! No i cała moja rodzina zwariowala na punkcie małej :-) Siostra ciągle kupuje jakieś ubranka, brat kupił już skarpetki conversa i mate a rodzice włożyli koperte do łóżeczka! Normalnie szał :-)

A M jak się okazało przesadził z ćwiczeniami i niestety jego stan jest bez zmian a nawet ciut gorzej bo ma stan zapalny w kolanie

Ostatnia edycja:
Do góry