reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

apropo butelek, co o tych myślicie ?
http://www.smyk.com/tommee-tippee-butelka-do-karmienia-antykolkowa-2x260-ml,p1067434157,swiat-niemowlaka-p?gclid=CMyMoo-v88MCFcXItAodtmkAbg

reklama
Kasik weź 1 butelkę w razie co, mleko mają w szpitalu, u nas mieli takie bebilon chyba, juz w butelkach, gotowa mieszanka ale strasznie z nich leciało ze dziecko sie dusilo, musiało szybko połykac , wiec butelkę możesz wziąć a mleko dają :) tak samo Laktatora nie trzeba brać , szpital powinien miec , tylko trzeba sie upomnieć jezeli bedzie trzeba przy nawale pokarmu by nie dorobić sie zapalenia piersi .

Genna dzieki ale dla pewnosci musze zapytac w szkole rodzenia bo widze po ciuszkach i koszulach, ze w kazdym szpitalu inaczej.

A o co chodzi z tym, ze sa szerokie i waskie szyjki butelek?

Kasik mleko dają w takich jednorazowych butelkach. Jakie zależy od szpitala, przeważnie podaja hipoalergiczne. U mnie akurat tak jak genny bebilon 1ha a w tym nowocześniejszym szpitalu nestle nan ha1. Warto tez zapytać położnej czy po wyjściu ze szpitala mozna podawac dziecku zwykla 1 bo to ha jest droższe.

Powiedzcie mi jeszcze czy macie poduszke do spania dla kobiet w ciazy a jezeli tak to jaka. Kiepsko sypiam, najczesciej na prawym boku i juz mnie boli, zawsze lubilam na lewym a teraz jakos mi niewygodnie i Junior wowczas szaleje wiec chyba jemu tez niewygodnie. Marze o tym, zeby pospac chociaz 5-6 godzin bez przerwy. Spie max 1,5 godziny, budze sie, krece, nie moge znalezc wygodnej pozycji. Na allegro jest mnostwo poduszek o roznym ksztalcie. Przekonuje mnie ta w ksztalcie litery "U" bo nie musialabym przekladac podczas zmiany boku.

reklama
Kasik właśnie też zastanawiałam się nad tymi szyjkami butelek - chyba tylko o kształt chodzi. Póki co mam butelkę dr Browna antykolkowa z szeroką szyjka i do laktatora jest dołączona avent natural, chyba w razie co tez będę mogła użyć jej do mm, pozniej dokupie drugą taką jeśli dziecku podpasuje. U mnie w szpitalu tez dają mm w jednorazowych butelkach ale nie wiem jakiej firmy.

Ps. Poduchy do spania nie mam, chyba by mnie wkurzala :)

Ostatnia edycja:
Do góry