reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Magda, Bziumelka trzymam kciuki za was!

Hope gratuluję :-)

Montana niepotrzebnie cię dr wkurzył. nosidełko fajne :-)

Anulla zdrówka, może to tylko przeziębienie.
Śpiworek mam w rozmiarze 68 i celowo nie chciałam mniejszego. Nie planuję kupić teraz kołdry a dopiero na jesień. mam jeszcze rożek to zobaczę w czym Marcelowi będzie się lepiej spało :-)
A w środę kupiłam Marcelowi kombinezon zimowy w rozmiarze 74. Będzie miał na jesień i zimę. Aa i przyszło łóżeczko :-)

Kotuska, rewelacyjny tekst, uśmiałam się. Najgorsze, że zdajemy sobie z tego sprawę, że to prawda, mimo wszystko jakoś to teraz do nas aż tak nie dociera, a po porodzie przypomnimy sobie ten tekst i uświadomimy, że to najszczersza prawda jaką czytałyśmy. Wiemy, że będzie ciężko, ale przy pierwszym dziecku chyba nie wyobrażamy sobie, że aż tak :)

Kasik masz rację:)
Aisa, ja się jeszcze zastanowię na śpiworem. Jeśli dostanę jakiś lżejszy to kupię. Bo myślę, że nie będzie aż tak zimno jak urodzimy:) Rożek 1 już mam. Jeszcze dokupię 1 zapinany. I chyba jednak zdecyduję się na otulacz, ale jeszcze nie wiem jaki. W lutym mam zaplanowany do kupienia więc jeszcze to przemyślę. Tego jest chyba za dużo, bo nie potrafię zdecydować się na konkretną rzecz :)
Dobrze, że łóżeczko już jest:) Nasze już stoi i czeka na resztę rzeczy - pościel, obijaczki itp.

aha, co do kombinezonu, to dostałam 1 zimowy na 62cm, ale myślę, że będzie za mały. Narazie nie kupuję i dopiero planuję kupić po lecie, bo nie wiem ile mała będzie miała cm. A może uda mi się ją wcisnąć w 62cm :-D

Ostatnia edycja:
Anulla dlatego kupiłam cieńszy śpiworek bo takie grube też widziałam. Ale gruby nie będzie potrzebny. Są jeszcze kocyki. U mnie latem jest bardzo ciepło w sypialni i łatwo o przegrzanie.

Ewelina trzymam kciuki

reklama
Aisa, ja w sklepach nie widziałam cieńszego. Ale nie zwracałam zbytnio uwagi na nie. Poszukam na allegro. U mnie latem nie jest ciepło w domu, więc raczej nie będzie problemów z przegrzaniem. Jeśli na zewnątrz jest ponad 30 st. to w salonie mam upał, bo od strony południowej, ale sypialnia i pokój dla dziecka jest od północy i tam jest dosyć chłodno. Ale bez przesady taki gruby śpiwór nie będzie potrzebny:)

Ewelina, kciuki żeby wszystko poszło szybko i sprawnie. Powoli się zaczyna:)
Dziewczyny tak się denerwuję Waszymi porodami jakbym sama rodziła, a tu jeszcze ponad 3 miesiące. Choć mam przeczucie, że moja mała pojawi się na początku maja.

Do góry