reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Anulla28, jeśli czujesz sie źle ale masz jeszcze sile to idź do lekarza. Wiem jak to jest jak męża nie ma w domu to naprawdę cieżko samemu cos zrobić jak sie jest chorym .
Na gardło możesz brać tez paracetamol co 8godz jeśli bardzo cię boli, nie szkodzi w ciazy. Pod kołderkę,
Ciepłe herbatki, okropny czosnek, ewentualnie syrop z cebuli a na katar ja robiłam zwykle inhalacje z sola - pomagało na chwile ale zawsze cos . Nic innego na katar nie brałam
Jak masz sok malinowy albo z porzeczki czarnej to pij.

reklama
Anula ja tez robilam inhalacje z amolem a nawet z3 kropelkami olejku olbas. Mialam tak zatkany nos, ze spray *spam* nie dawal sobie juz rady.

Liska niby na nosidelku pisze ze mozna uzywac od urodzenia, ale zobacze jak w praktyce wyjdzie :-) . Ja kupilam miedzy innymi z tego wzgledu ze mieszkam na 3 p. i nieraz trzeba bedzie skoczyc szybko po zakupy bez znoszenia wozka wiec jak znalaz takie nosidlo :-)

Mozna amol przeciez to inhalacja a nie picie ;-) ja z Hanka bardzo czesto chorowalam a pod koniec ciazy to skonczylo sie anrybiotykiem bo tak mnie wzielo... Tymi sposobami dimowymi to sie tyljo zalecza a pozniej to dopiero jest ...

dzięki dziewczyny. Dopiero u mnie się rozwija, bo na noc zawsze idzie choroba. Ale tak jakoś cały dzień dziś spałam i nie wiedziałam co się dzieje. To już wiem :(
Lilka, to ja wolę inhalacje z amolem niż czosnkiem:)

Ale jutro wraca mąż i jak się dowie, że powinnam brać czosnek, to już mnie nafaszeruje, że od rana do wieczora we wszystkim poda mi czosnek. Będzie miał satysfakcję, bo ja zawsze wietrzę mieszkanie po użyciu czosnku :)

na moim nosidełku jest napisane, że od 3,5kg można używać, ale też myślę, że wszystko wyjdzie w praniu.

Dziewczyny nie pisze za czesto bo popierwsze net jest słaby w tym szpitalu a po drugie nie właczam internetu bo wykorzystuje ostatnie chwile samotności:-)

Moja córka strasznie nie zdecydowana przez pól dnia rozkreca sie akcja a nastepne pół dnia wycisza i tak cały czas nie może nabrać energii.

Magda na podanie leków na przyspieszenie nie zgodził sie ordynator bo twierdzi że jesli coś samo sie dzieje to trzeba da czekac bo organizm wie co robi:crazy: Jak cos to za kilka dni... A dla niego ciąża po ivf to ciąża normalna.

reklama
Bziumelka, oj te dziewczyny to nam dadzą popalić. Księżniczki ;) Zapewne jakby coś im się nie spodobało to podaliby leki żeby przyspieszyć. Oby wkońcu się rozkręciło na dobre bo to męczące przecież dla Ciebie.

Do góry