reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Na dzis powiem krotko - jeeeeejciuu jak mi sie nic nie chce:-D;-):-D Mam takiego lenia od kilku dni ze masakra jakas juz sama mysl o tym ze miala bym cos zrobic mnie meczy hihi...moze mnie ktos kopnac w tylek zebym sie ruszyla:))

reklama
dziewczyny a jaki laktator kupujecie (jeśli wogole kupujecie)??? Byłam dziś w hurtowni i gapiłam sie na nie jak cielę na malowane wrota i nie wiem :no:.

Madzia ja będę kupować Medela Swing, tylko sam zakup odłożyłam na koniec bo gwarancja leci od daty zakupu ;-) Poczytałam na ten temat trochę, popytalam kolezanki i ten wybór wydaje mi się najlepszy dla mnie.

Zuzia mi tez nic się nie chce:) myśle ze to organizm się przygotowuje do porodu i dlatego tak cieżko już nam cokolwiek zrobić. A czujesz żeby ci się miednicą rozchodziła? Bo ja tak i to czasami bardzo i mam coraz więcej siary w piersiach:) cieszę się z tego bo może się uda to karmienie piersią chociaż to nie jest reguła .

Dziewczyny a może zobaczcie na ebuy albo Allegro może wam się uda znaleźć używany laktator za grosze ? Można go spokojnie sterylizowana jak butelki w sterelizatorze albo zwyczajnie w zmywarce. Co do firm to ja mam avent .

no ja się właśnie zastanawiam czy nie poczekać z tym do porodu bo jeśli nie będę miała mleka to na cholere mi to urządzenie a koszt jednak jakiś jest można to przeznaczyć na coś dla malucha innego i sama już nie wiem. Dzisiaj w hurtowni był fajny lakatator tommy -ego ale jescze tak myslę cały czas.

Jogo - chyba masz racje ze teraz z dnia na dzien juz tak bedzie w koncu to juz 36 tydzien;-) Co do objawow to mnie podbrzusze coraz czescie pobolewa tak jak przy okresie musze sie polozyc i odpoczac az mi sie rozejdzie... co do siary - to u ciebie juz leci? U mnie nic - ja wogole przeczuwam ze jednak nie bede mogla karmic - moje cycki sa male i malo urosly podczas ciazy...

Co do laktatora - kupilam reczny firmy tommee tippee - nie czytalam zadnych opini - kupilam taki bo byl w promocji... ale czy sie przyda zobaczymy

reklama
Ja też będę miała ręcznego aventa. DOstanę od koleżanki, tylko pojemniczki na mleko muszę dokupić.
Widziałam sporo opinii o tych elektronicznych i nie u każdej kobiety zdają egzamin, więc nie zaryzykuję wydaniem ponad 100 zł, jak ma się okazać że i tak będę musiała dokupić ręczny. Więc zacznę od ręcznego i zobaczę czy coś więcej będę potrzebować.
Pochwalę się, że kupiłam dzisiaj drewnianą grzechotkę, taką o jakiej zawsze marzyłam:) pierwsza zabawka Michasia.

Do góry