reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Esiek niecałe 6kg?! Szczęściaro malutko przytyłaś :) co do cellulitu to- tak niewielki się pojawił też uda i pupa. Żadna tragedia, ale jednak troszkę się skóra zmieniła, także po ciąży pędzę na fitness :/ też póki co rozstępów brak,ale najgorsze przed nami 8 i 9 mc :szok: wsmarowuję tony mojego Collistara rano i wieczorem,mam nadzieję, że będzie ok

Włos się jeży na głowie na wieść o tym maluszku z Polic,ale to ewidentnie niedopilnowanie matki :/

reklama
Ale ten maluszek co spadł zyje? Cos mu sie stało?

Mi tez mama duzo pomaga jak napisałam. Jak teraz była to mi wszystko wysprzatala i gotowała non stop. Ale chodzi bardziej o niezgodność charakterów naszych. Od dziecka sie klucilysmy. Lepiej sie z ojcem dogadywalam. Z nia dobrze zyje teraz bo jestem daleko ale jak mam ja za długo to mnie denerwuje bardzo. Ma takie swoje fazy. I tez jestem jedynaczką hehe

Lenka-malutko to ja i przed ciaza mialam a teraz na prawde zle mi z tym. Nie wiem jak sie go pozbede, czuje ze to dramat bedzie....

Emilia - dziecko zyje, przewiezli je helikopterem na neurologie na badania.

Co do cellulitu to u mnie kwestia wagi, mam taka granice ze jak jestem poniżej 61 kg to nie mam cellulitu a jak powyżej to mam ale tylko jak napnę palcami skore na udach. Teraz waze wlasnie 61 i mam. Ale nie przejmuje sie tym. Ogolnie jestem szczupła i chyba nigdy nie bede miała problemu z duza waga. Raczej na odwrót.

Dziewczyny jeśli chodzi o cellulit to ja o dziwo nie mam ale myślę że to zasługa basenu ; ) przytyłam 8,5kg i z tego co widzę i mówią inni większość poszła w brziszek który z dnia na dzień jest coraz większy. A jeśli chodzi o cellulit na tym etapie to jest to nagromadzona woda w organizmie jak zejdzie po porodzie to razem z cellulitem i żaden krem tu nic nie da. Tak samo z rostepami jak mają wyjść to żaden krem nic nie da ja smaruje się oliwka i niczym więcej.

Dziewczyny Wy się tym celulitem nie martwcie po ciązy zniknie troszkę i będzie dobrze, ja bardziej boje się rozstępów bo one zostają, na razie nie mam ale też tony kremów w siebie wmasowuje i oliwke dla dzieci.

Co do ikei Lenka to my mieliśmy tak samo nie wycofali serii ale kolor i musieliśmy zmienić za to mąż w tym naszym kolorze zrobił sobie gabinet i wygląda super. A łóżeczko to z Warszawy przyjechało dla kropki bo w żadnej ikei w pobliżu już nie było.

Jesli chodzi o tego dzidziusia z polic to macie rację skrajna nieodpowiedzilność matki bo zostawiła go na przewijaku ale z drugiej strony gdzie jest personel, kobieta po cesarce a tam tak praktyka że masz sie od razu sama opiekowac 24h.

Dziewczyny...ja mam i cellulit i rozstepy...rozstepy pojawily sie dopiero w 8 miesiacu :( a mialam nadzieje ze mnie omina...cellulit pojawil sie dosyc wczesnie,mam go nawet na ramionach ehhh licze ze chociaz on po ciazy zniknie ;) przed ciaza chodzilam na silownie i po ciazy tez mam zamiar...co do wagi to startowalam z waga 53kg ostatnio wazylam sie i jest nadal 63 kg wiec jak na 9 miesiac jest chyba ok :)

Peti:czy mleko bralas anty colic??bo jest tyle rodzajow ze glowa mala...i jeszcze jedno pytanie po porodzie do jakiego gp bedziesz chodzila na szczepienia ??

Emilia:zazdoszcze ze mama na tak dlugo przyleci,moja tylko na dwa tygodnie ale dobre i to...niestety na dluzej nie moze bo jest aktywna zawodowo ;)ja na swoja narzekac nie moge,nigdy nie wtracala sie do naszego zycia...moze dlatego ze nie jestem jedynaczka ;)za to moja tesciowa to temat rzeka...ehhh...;)mam nadzieje ze przyleci gora na 3 dni....

reklama
Majka:masz racje co do rozstepow...ja smarowalam sie 2 nieraz 3 razy dziennie od poczatku ciazy a i tak dziady wyszly...mysle tylko ze gdybym sie w ogole nie smarowala to mogloby byc ich wiecej...

Do góry