reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Czytam o karmieniu i się zastanawiam jak to u mnie będzie wyglądać... Nawet z siostrą na ten temat rozmawiałam. U nas nikt nie miał problemu z karmieniem piersią. Moja mama nas karmiła, moją siostra cała trójkę. Fakt że ja z moimi piegami sobie tego nie wyobrażam ale wtedy przykładem jest bratowa która ma chyba jeszcze mniejsze piersi niż ja a obu synów karmiła i to długo. Reguły chyba nie ma...

Co do USG 4d u mnie kasuja 200 zł. W którym tygodniu najlepiej iść? Chyba jeszcze poczekam może do 18~20tc?

Mój mąż wkońcu przygotował szafkę na rzeczy dla kropka ;) Musiał zrobić plecy i półki w szafce po komputerze (mamy zabudowę na całą ścianę w pokoju) chłop jak dąb w szafce o szerokości 43 cm komiczne przedstawienie ;) a w roli głównej ciągle spadające śrubki :) ale już gotowe...
uploadfromtaptalk1407266572011.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1407266572011.jpg
    uploadfromtaptalk1407266572011.jpg
    15,4 KB · Wyświetleń: 37
Emilia - ale masz fajnie ze twoja mama przyleci na tak dlugo - moja tylko na dwa tygodnie - ale moze ja przytrzymam na dluzej;-)

Magda - z tym usg 3D - to poczekaj lepiej tak jak dziewczyny pisza do conajmniej 22-24 tygodnia - dzisius juz bedzie wiekszy i wyrazniejszy, ale jeszcze nie za duzy zeby mu zrobic sesje calego cialka:)

Lionessa wiem o co chodzi :) ale to już każdy na własne ryzyko podejmuje taką decyzję. Co do pracy to jest tak jak pisze Emilia- ciężko i długo pracowałam na zaufanie moich klientów, jestem frontmenem w firmie i są sprawy, których chcę dopilnować sama. Jak to mówią "pańskie oko konia tuczy" ;-)

Emilia super, że mama na aż tak długo przyjedzie! Taka pomoc jest nieoceniona

Dziewczyny ja chyba normalnie przez ten remont urodzę a w zasadzie przez fachowca, co za matoł wszytsko trzeba mu powiedzieć zero myśleniam masakra, a syf w domu taki ze szok.

Esiek szkoda ze ta położna Cie nie wemie naprawdę jest fajna dzis rozmawiałam z kolejną osobą którą prowadziła do porodu i po i to z bliźniakami.

Dziewczyny ja na ostatnim usg w 29 tc miałam 3d i 4d i mam piekną płytke a mała super wygląda na tych kolorowych zdjeciach, mąż nie mógł sie napatrzeć.

Esiek ale ja za każdym razem u Węgrzynowskiego płaciłam 350 zł nie 450 a teraz za to ostatnie 300 normalnie chyba promocja hahaha, ale warto fotki są super.

Lenka gratuluję rocznicy:)

Moja mama duzo pomaga ale duzo mi tez na nerwy działa. Jakoś zawsze sie klucilysmy. Była teraz niedawno na miesiac i miałam dosc tak szczerze. Czepia sie pewnych spraw, np ze nie oszczędzamy itp, tłumacze jej ze inne czasy ale ona swoje, ze jakby nie oszczędzała to by sie niczego w życiu nie dorobiła. Innych rzeczy tez sie czepia. Konflikt pokoleń.

A mnie moja mama bardzo pomaga, co prawda jestem jedynaczką i zawsze mi pomagała ale wiele jej zawdzięczam. Wyprała 3/4 ciuszków mojej kropki, wyprasowała i sprząta mi po remoncie i wogóle wiem że przy kropce też barzdo mi pomoże,wiem że mogę zawsze na nią liczyć.

Esiek teraz doczytałam , ale z ciebie cwaniara hahahaha czyli z tą porodówką to niby ja mam być pierwsza? Dziewczyny a słyszałyście ze w Policach dzidziuś spadł z przewijaka? To dla mnie kolejny argument za nie dla polic. aAjeszcze niedawno byłam przekonana że będę tam rodzić.

Madzia przechodzę to samo co Ty :/ dopiero co skończyli szlifowanie ścian i sufitów, teraz weszli cykliniarze.. wszystko się opóźnia a najbardziej to mnie wnerwia Ikea, która nie ostrzega tak jak normalny sklep, że jest końcówka jakiejś serii, potem ją wycofują i tak mi już z kilkoma meblami zrobili- wycofali całą serię,którą zamierzaliśmy kupić w przyszłym tygodniu do sypialni :wściekła/y: i urządzanie od nowa. Ehh takie uroki remontów

reklama
Madzia ja slyszalam o tym ale pamietaj ze byl pod opieka matki ktora poszla do lazienki a zostawila dziecko na przewijaku... ;)

Mi mama tez pomaga a do tego mam ja bliziutko i jestem z tego powodu b.szczesliwa. tez jestem jedynaczka wirc Goska bedzie ich jedynym wnukiem i juz wiem co sie bedzie dzialo ;) jakos mi to na razir nie przeszkadza.

Ja dzis ogladalam mleka zastepcze. Chce sprobowac karmic te 3miesiace ale mleko kupie i nie wiem albo Hipp albo Nan .... co wy na to.

Lenka - mi tak ikea wycofala fronty do zabudowy szafy :/

Dziewczyny temat kontrowersyjny - dostalyscie w ciazy cellulitu? Ja na udach i pupie taki okropny ze az patrzec na siebie nie moge :( rozstepow nie mam, przytylam niecale 6kg sle celulit - t r a g e d i a .....

Do góry