Czarnykot ja mam to samo co ty! Krzyś też budzi się w nocy po 3,4 razy w nocy.Myślę,że to przez zęby,bo wcześniej tak się nie budził,dopiero jak mu zaczęły wychodzić zęby.Krzyś budzi się z płaczem,albo jęczy przez sen i się przekręca.Też go biorę na ręce albo daje mu do picia wodę to zasypia.Próbowałam już wszystkich sposobów:domowych-masaż dziąseł,okłady z rumianku na dziąsła,podawanie wody w temp.pokojowej,bo niby przynosi ulgę obolałym dziąsłom,farmakologiczne-żele,ibum,paracetamol.Wszystko koiło ból na godzinkę,dwie.Byłam nawet u pediatry,a lekarka powiedziała,że trzeba to jakoś przeczekać :-( Mam nadzieję,że jak wyjdą już te zeby nasi chłopcy będą spać spokojniej. Ja też w dzień jestem nie do życia. Napisz czy ten czopek pomógł.
reklama
czarnykot
Fanka BB :)
Kasia 30 czopek nie pomogl....maluch obudzil sie 4 razy w nocy Sprobuje jeszcze jednej rzeczy.....odstawilam synka od piersi miesiac temu.Od paru dni nie daje mu mleka w nocy,poniewaz chcialam zeby sie odzwyczail.I tak sobie mysle,ze moze Dominic jest poprostu glodny,bo cos kojarze,ze jak dostawal butle w nocy,to potem spal do rana Byc moze jest jeszcze za maly i potrzebuje podjesc w nocy Nie wiem teraz co zrobic...czy sprobowac dac mu butelek w nocy jak sie zbudzi,czy nie robic mu metliku w glowie i dalej go odzwyczajac od jedzenia w nocy Kasia 30 a twoj Krzysio dostaje mleczko w nocy?
Czarnykot jak Krzysiowi daje w nocy mleko jak chce,zazwyczaj chce raz w nocy ok.2,gdybym mu nie dała to byłoby jeszcze gorzej.Nie wiem co ci doradzić,słyszałam różne opinie na ten temat,że do roku czasu powinno się dawać dziecku mleko w nocy,że mózg dziecka najlepiej rozwija się w nocy i dlatego jest zapotrzebowanie na jedzenie.Ja Krzysiowi daję mleko,bo bez niego to urządziłby mi armagedon:-)
czarnykot
Kasia30 dalam dzis mleko malemu i od 2.30 do 6 rano spal spokojnie Wyglada na to,ze chce jeszcze mleczka w nocy,wiec nie bede mu tego zabierac. Oczywiscie pewnie te pobudki takze przez zabki,dzis udalo mi sie zajrzec i juz prawie zabek wylazl Mam nadzieje,ze juz niedlugo nasze chlopaki zaczna ladnie przesypiac cale nocki,a narazie sie jeszcze troche pomeczymy
lolitka200
Wiem tyle,ze nic nie wiem
Kobity: a czy wasze smyki tez w pewnym momencie odmawialy lezenua? Moj buntuje sie jak go klade. Chce albo siedziec (na co mu nie pozwalam) albo byc noszonym albo cokolwiek: byle nie lezec. Rece odpadaja od noszenia bo on qszystkiego ciekawy i sie chce na wsio gapic.. Co wy robilyscie?
U mojego siechyba zabkowanie zaczyna. Marudny sie zrobil i widac ze bola go dziasla choc nie widac nic zeby mu sie cos wyrzynalo.
U mojego siechyba zabkowanie zaczyna. Marudny sie zrobil i widac ze bola go dziasla choc nie widac nic zeby mu sie cos wyrzynalo.
lilonka
Smerfikowa mama
Dziewuszki - tak czytam o waszych maleństwach i ząbkowaniach i nocnych wstawaniach - i tak myślę że dla tych maleństw warto było walczyć :-) i znaleźć w sobie tyle siły, by podnieść się po kolejnej porażce
Przede mną jeszcze sporo czekania, mnóstwo niepewności i lęku, ale na końcu tej drogi będą 2 cudowne szkraby
Przede mną jeszcze sporo czekania, mnóstwo niepewności i lęku, ale na końcu tej drogi będą 2 cudowne szkraby
Lolitko słyszałam,że na miesiąc przed wyżynaniem się ząbków mogą u dziecka boleć dziąsła.Krzyś jak był w wieku twojego synka też zaczął marudzić,wkładać palce do buzi,a dopiero po 2 miesiącach wyszły mu 2 ząbki.
Mój też odmawia leżenia i ci najlepsze wyciąga ręce, żeby go brać na ręce.Próbuje go wtedy czymś zainteresować,a to zabawką,a to go po gilgocze albo dam mu chrupka kukurydzianego i w ten sposób odwrócę jego uwagę.Niestety bywa też,że nie da się na to nabrać i w ostateczności biorę go na ręce,ale po pewnym czasie odkładam go z powrotem i już nie płacze.
Czarnykot to troszkę sie wyspałaś w nocy jak synuś pojadł mleczka:-) czyli jednak jeszcze potrzebuje tego mleka w nocy
Ilonka co ci mogę napisać,ciesz się ciążą,bo to naprawdę piekny jest okres,pomimo stresów o ciąże i wypoczywał i wysypiaj się na zapas,bo jak urodzisz to już sobie nie pośpisz.Oczywiście,że warto było walczyć i doczekać się tej cudownej chwili,inaczej sie wtedy patrzy na macierzyństwo,ma się więcej cierpliwości i wyrozumiałości dla dziecka.
A gdzie podchodziłaś do ivf?
Mój też odmawia leżenia i ci najlepsze wyciąga ręce, żeby go brać na ręce.Próbuje go wtedy czymś zainteresować,a to zabawką,a to go po gilgocze albo dam mu chrupka kukurydzianego i w ten sposób odwrócę jego uwagę.Niestety bywa też,że nie da się na to nabrać i w ostateczności biorę go na ręce,ale po pewnym czasie odkładam go z powrotem i już nie płacze.
Czarnykot to troszkę sie wyspałaś w nocy jak synuś pojadł mleczka:-) czyli jednak jeszcze potrzebuje tego mleka w nocy
Ilonka co ci mogę napisać,ciesz się ciążą,bo to naprawdę piekny jest okres,pomimo stresów o ciąże i wypoczywał i wysypiaj się na zapas,bo jak urodzisz to już sobie nie pośpisz.Oczywiście,że warto było walczyć i doczekać się tej cudownej chwili,inaczej sie wtedy patrzy na macierzyństwo,ma się więcej cierpliwości i wyrozumiałości dla dziecka.
A gdzie podchodziłaś do ivf?
Ostatnia edycja:
czarnykot
Dziewczyny a u mnie dzis -1* brrrrrr.....az sobie w kominku napalilam,bo jak wstalam to w domu bylo tylko 18 stopni Normalnie zima we wrzesniu hehe
lolitko moj maluch lubil lezec,uwielbial maty edukacyjne,wiszace zabawki.Odkad zaczal raczkowac,to lezy tylko w nocy,jak spi Pisalas,ze twoj synek tez juz pupke w gore podnosi,wiec wcale sie nie dziwie,ze nie ma zamiaru lezec ;-) Tak jak Kasia30 pisala,sprobuj go czyms zainteresowac,innego sposobu nie ma ;-)
Kasia30 dzisiaj maly nie dal mi pospac hehe.Dwa razy u nas w lozu wyladowal,bo chyba z 10 razy go kladlam.Dostal mleczko o 1.30 w nocy,ale nie pomoglo...wiec jednak zeby.Udalo mi sie pstryknac focie.Zobaczcie mamuski jak wyglada wychodzacy zabek.Prawa gorna jedyneczka idzie
lolitko moj maluch lubil lezec,uwielbial maty edukacyjne,wiszace zabawki.Odkad zaczal raczkowac,to lezy tylko w nocy,jak spi Pisalas,ze twoj synek tez juz pupke w gore podnosi,wiec wcale sie nie dziwie,ze nie ma zamiaru lezec ;-) Tak jak Kasia30 pisala,sprobuj go czyms zainteresowac,innego sposobu nie ma ;-)
Kasia30 dzisiaj maly nie dal mi pospac hehe.Dwa razy u nas w lozu wyladowal,bo chyba z 10 razy go kladlam.Dostal mleczko o 1.30 w nocy,ale nie pomoglo...wiec jednak zeby.Udalo mi sie pstryknac focie.Zobaczcie mamuski jak wyglada wychodzacy zabek.Prawa gorna jedyneczka idzie
Ostatnia edycja:
Czarnykot czyli jednak zęby nie dają spać:-(Krzyś też dzisiaj nie dał nam pospać,budził się 2 razy i też wylądował w naszym łóżku:-) i o dziwo spał dziś do 7.30 a tak to budzi się o 6.
A w Polsce leje cały czas...i chyba też jest zimno,a co do kominka,właśnie zakładamy i przed zimą będziemy mieć:-)dużo ciepła daje taki kominek? my będziemy mieć duży wkład,16 kw.
A w Polsce leje cały czas...i chyba też jest zimno,a co do kominka,właśnie zakładamy i przed zimą będziemy mieć:-)dużo ciepła daje taki kominek? my będziemy mieć duży wkład,16 kw.
reklama
Magdusia 31
Hej dziewczyny!
Ale fajnie czytać o wychodzących ząbkach i w ogóle
Ja nadal w dwupaku.Wczoraj na KTG niby skurcze były, ale takie delikatne a dziś cisza.....
Mam nadzieje,że ta moja córunia zechce niedługo się z nami przywitać
Pozdrowionka dla Was
Ale fajnie czytać o wychodzących ząbkach i w ogóle
Ja nadal w dwupaku.Wczoraj na KTG niby skurcze były, ale takie delikatne a dziś cisza.....
Mam nadzieje,że ta moja córunia zechce niedługo się z nami przywitać
Pozdrowionka dla Was