reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
MoonDust- serdeczne gratulacje!!!
Zosia_K- to nieprawda ze w Uk nie robią bety. Ja miałam robiona. Może to zależy od kliniki. Ja będę miała robione usg w tej klinice,w której miałam robione in vitro. A jak to jest z położna,tego jeszcze nie wiem. Moje koleżanki,które były tutaj w ciazy zawsze miały usg w 12. tygodniu,więc myśle,ze i Ty będziesz je miała!!!!

Karmaleku widocznie co klinika to obyczaj, z perspektywy czasu wiem, że te badanie nie było mi potrzebne jak ma byc ciąża to będzie, wszystko jest gdzieś tam zapisane.Ale fajnie że u ciebie robią masz szybciej pewność.

Płukam gardło wodą z solą, zrobiłam sobie syropek z cebuli.

A położna już zadzowniła i przychodzi dzisiaj, także bardzo się cieszę

Dziewczyny mam problem- wyszłam sobie dzisiaj na spacer i w drodze powrotnej poczułam,ze coś mi przeszkadza w kroczu. Myślałam,ze może wkładka mi sie przekrecila i stad ten dyskomfort. Wracam do domu i patrzę,a tu mi wypadla taka zbita biała substancja. Czy to jest ten progesteron który aplikuje? I czy takie "wypadanie" jest w normie???? Już sie niesamowicie zestresowalam....

Karamelku a jaki bierzesz ten progesteron?? Bo ja biorę Crinone gel i tez takie biale dziwne kulki ze mnie wypadaly, poczytalam na amerykanskich stronach i podobno to normalne :-) jak miałam scan w 8 tyg to sie pytalam doktorki i pwoiedziala ze to normalne. Takze poki jest biała to jest ok. Zreszta wydzieliny bedziesz miała wiecej taki urok progetseronu :-)
a ja juz po wizycie polożnej, zaczynam coraz bardziej czuć moją ciąże :-):-)

Zosiu ja mam ten sam żel. Kamień z serca mi spadł. Ja scan mam 13 września i chyba wtedy cokolwiek dowiem sie o położonej.
Buziaki dla Ciebie i dzidziusia. A powiedz mi w którym tygodniu robiła bete i jaki był wynik?

MoonDust gratulacje :-D na pewno masz teraz co robic :)
ja mam jednak wizyte u ginekologa we wtorek wieczorem, postanowilam zmienic na swoja 'stara' pania doktor, lekarz od in vitro zrobil swoje i jestem mu za to wdzieczna, ale nie czulam sie jakos super zadbana przez niego. moj maz mowi, ze przesadzam, ale to chyba wazne, zeby prowadzil nasze ciaze ktos, komu ufamy?
wiec we wtorek dowiem sie ile maluszkow jest w srodku i uslysze pierwszy raz bicie ich serduszek :)
nie moge sie doczekac :)))))
najbardziej tylko sie stresuje, zeby mnie wczesniej mdlosci nie dopadly, zeby w pracy jeszcze nie wiedzieli... chcialabym tak troche jeszcze to utrzymac w tajemnicy..

reklama
Coś ucichłyście dziewuszki :-) Powiedzcie mi jak radzicie sobie z mdłościami? Mnie od kilku dni mdli praktycznie od rana do wieczora, odrzuciło mnie całkowicie od mięsa, jedyne co mogę jeść to owoce i wafle ryżowe. Jak normalnie funkcjonować z tymi mdłościami?

Do góry