reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Karamelku mnie dziewczyny nawoływały i ja cię nawołuje nie wczytuj się w internet, bo ja tak robiłam, kuło mnie w jajnikach,a teraz kłuje mnie w pępku. Tak ma być i tyle, dzidzia rośnie. I mnie rzeczywiście bardziej po prawej stronie ale nie wiem czym to było spowodowane. Bedzie dobrze. USG już za chwilę tak?

reklama
karamel spokojnie,to macica sie powieksza i wiazadla rozciagaja :tak: Czasami bedzie bolec z lewej,czasami z prawej.Jakby nie bylo,maluch zaczyna sie rozpychac ;-)

MoonDust co do laktacji,to u mnie tez bylo sporo pokarmu.Na poczatku jakis tydzien musialam odciagac,bo maluch nie wyrabial.W szpitalu kazali mi go wybudzac,co 3 godziny i za kazdym razem tak sie darl,ze ciezko go do piersi bylo przystawic.Lekarz zgodzil sie budzic go co 4 godziny,ale przewaznie sam budzil sie po 3-3,5 godziny wyspany i chetny do jedzenia:tak: Wiec nie wydaje mi sie zeby budzic go na sile co 2 godzinki,zglodnieje,to sam wstanie:-)

U nas ok dziewczynki.Za nie caly miesiac wracam do pracy.Z synkiem zostaje maz na 3 miesiace,na taciezynskim :-) Nie wiem jak ja to ogarne...z jednej strony sie ciesze,ze wroce do pracy,z drugiej wiem,ze bede myslec non stop o tym moim szkrabku malym:sorry:

Jestem po wizycie. Maluszek jest o tydzien większy niż wynika to z OM rośnie ładnie rusza się cały, ale nie waruje jakoś specjalnie. Bawił się swoją dłonią rozkładając i składając paluszko:)
Słyszałam bijące serduszko:) cudnie:)no i wyniki badań prawie ok- mam tylko jakieś bakterie w moczu dostałam na to urisept 3x2 i kolejna wizyta 09.10:) Prawdopodobna płeć- chłopak:)

u mnie dzis usg potwierdzilo ciaze blizniacza :) 5tydz 2 dzien, wiec za wczesnie na prace serduszka, ale wszystko na razie wyglada ladnie :) juppi :-D

Aniołeczku super wiadomości, dobrze że maleństwo dobrze się rozwija i że było katywne podczas badań, to musi byc niesamowite.

Karamelku i tak trzymać, mnie wczoraj znowu kuło w pępku, troszkę w pochwie, zawsze jest ten strach, ale trezba sobie wmawiać że wszystko jest dobrze i to macica się rozciąga.

Kretowinko jeszcze raz gratulacje, będę dwa maleństwa. Supcio.

MIłego dnia dziewczynki

Anioleczek super,ze maluszek zdrowo sie rozwija :tak: Gratuluje chlopca :-) Chlopaki sa fajne ;-)

Kretowinko Tobie gratuluje blizniakow :-) Tak myslalam,ze masz w brzuszku podwojne szczescie:tak: Moze bedzie parka :-)

Karamel do 13 juz niedlugo :tak: I zobaczysz swojego maluszka :tak:

Kretowinko - gratuluje 2 bąbelków :) a jakie miały wymiary pęcherzyki ciążowe u Ciebie?
Ja czekam na jutrzejsze usg i piękne 2 serduszka. Strasznie się martwie, że coś może pójść nie tak.

reklama
dziekuje dziewczynki za cieple slowa i wsparcie :) maluchy nie sa za duze, jeden ma 1,6 a drugi 1,5mm :) bardzo sie mecze w pracy, po ok. dwoch lekcjach nie mam juz fizycznie sily mowic, chociaz mam naprawde luksusowe warunki pracy i grzeczne dzieci. wracam do domu i nie wiem co ze soba zrobic. nie mam sily gotowac obiadu, na nic do jedzenia nie mam ochoty, ale czuje glod, tylko jem cokolwiek, bo i tak po 2 gryzach odechciewa mi sie. to jedyny objaw jaki teraz mam, no i moze juz powiekszony dol brzucha (mozliwe ze tak predko? jestem szczupla osoba). piersi nie rosna, troche nabrzmialy przed transferem i stanely w tym samym stanie. a brzuch mnie ciagnie kilka razy dziennie caly czas tak samo od kilku dni przed terminem @ do teraz. i jeszcze te zatkane uszy! od ponad tygodnia mam zatkane uszy i nie wiem czy to od ciazy, czy nie (a jak nie to niby od czego, nic mi nie dolega) ale doprowadza mnie to do szalu!

Ostatnia edycja:
Do góry