Niepokorna MEDELA Ekspresowa herbatka BOCIANEK na laktację (4164887556) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , to produkt medeli i z czystym sumieniem mogę polecić. Hippa tez mam i ekspresowa herbatka jeszcze troszkę działa na mnie, ale granulat to dla mnie całkowity badziew.
lawendowy jeszcze raz gratuluję szczęśliwych narodzin, życzę dużo zdrówka i jak najwięcej przespanych nocy.
mrjohnson zacznijmy od tego, że na tym forum spotykają się kobiety, które są, były a nawet czasami te które dopiero będą w ciąży po in vitro. Forum jest owszem publiczne, ale tutaj mamy w zwyczaju ignorować opinie osób, które nie przeszły tego co my. Gotadora pisze o szczepionkach i chociaż się z nią nie zgadzam tej kwestii, to ma święte prawo tutaj pisać, bo to także jej temat. Zapewniam, że każda z nas jest rozsądną kobietą i wybiera to co najlepsze dla jej dziecka. Nasze historie zajścia w ciążę jak również historie samych ciąż powodują, że każdą decyzję jaką podejmujemy jest w 100% przemyślana i poparty argumentami. Czy słusznymi? To raczej pokaże czas. Jednak nie można kogoś atakować ( i to szukać po różnych forach daną osobę), bo opinie o szczepieniach są różne i każdy decyduje o swoim dziecku. I jestem przekonana, że każda kobieta, która nawet jest w 100% przekonana o słuszności szczepień to na pewno drży czy przypadkiem jej dziecko nie będzie miało odczynów poszczepiennych. Ja sama wariowałam i co pół godziny mierzyłam temperaturę dziecku, liczyłam oddechy na minutę, etc. Jak wyjechałam pozałatwiać parę spraw to telefon miałam przy sobie i jakby mąż dzwonił, że coś się dzieje, to mimo wszystko tylko telefon by się dla mnie liczył a nie cała reszta.
Wróćmy do tematu szczepień, nie będę podważała szczepień podstawowych (czyli obowiązkowych) jednak mam pewne przemyślenia na temat szczepień nadprogramowych. Wśród samych lekarzy jest gorąca dyskusja na temat wad i zalet pewnych szczepień i właśnie z tego powodu wybieram się do poradni szczepień na konsultację co warto a co nie. Nie jest to podyktowane finansami, bo mogę pozwolić sobie na wszystkie szczepienia, jednak wolę wybrać te z których dziecko skorzysta, a nie szczepić dla samego szczepienia. Taka sztuka dla sztuki to nie dla mnie.
Dostałeś/aś (i tutaj dwoistość wypowiedzi w Twoich postach sugeruje na pewne zaburzenia psychiczne, ale nie mnie o tym sądzić) dużo pw z gratulacjami. Super. I popieram to co piszesz dlatego sugeruję, żebyś spełniał/a się na forum o tej tematyce. To właśnie tam możesz pomóc kobietom, które same szukają właściwej drogi i może dzięki Tobie uda się uratować czyjeś dziecko przed chorobą (chociaż pewnie nawet o tym się nie dowiesz). Tutaj raczej nie zdoła Ci się nikogo przekonać, bo jesteś osobą dla nas obcą, spoza tematyki in vitro i raczej Twoje opinie będą bagatelizowane. Gotadora wybrała już drogę jaką poprowadzi swoje dzieci i swoją agresją nie zmienisz jej decyzji. Dlatego poszukaj kogoś, komu przedstawisz inną stronę "mocy" niż ta, która jest przedstawiana w internecie a nawet w mediach. Taka sama nagonka jest na fluor w pastach i mam kolegę radiologa w pracy, który potrafi pacjentom w klinice stomatologicznej opowiadać, że stomatolodzy aplikują fluor rakotwórczy
. Ehhh, no ale wszyscy mają prawo do swoich opinii.
Kończąc swoją wypowiedź powiem tak, jeżeli masz satysfakcję w pisaniu tutaj to proszę, komu to nie odpowiada to doda Cię na listę ignorowanych osób i ominie Twój post. Przekonać nikogo raczej nie przekonasz, no na pewno nie agresją w wypowiedziach i "pościgami" za jedną osobą po paru forach. Zgłaszać nikogo nie zamierzam, bo nie mam czasu na takie głupoty, wystarczająco dużo głupoty jest wśród nas i jakbym chciała każdą zgłaszać to by mi czasu zabrakło na życie, a ja mam syna i jemu muszę poświęcić czas.
Róbta co chceta ale w miłym tonie i bez osobistych ucieczek.