reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Dla mnie jeszcze wczesnie ale nie ukrywam ze juz podpatruje ;-) moim typem na razie jest Navington Caravel :) Slyszalyscie o nich? Wydaja mi sie odpowiednie tymbardziej ze nie podobaja mi sie wozki o nowoczesnym designie i chce wlasnie cos classic/retro. A cena tez ok bo w opcji z fotelikiem ok 2500 takze jeszcze moze byc. Tylko malo opini jest o nim :/

ha ha dziewczyny widzę, ze wszystkie mamy tak samo :))) ja też powoli zaczynam rozglądać się za wózeczkami, ale jeszcze żaden mnie nie powalił, muszę zobaczyć na żywo. No .. może dziś na spacerze z Mężulkiem zobaczyłam boskie cudo, do tego piękne (wiem, ze to najmniej ważne, ale jednak) połączenie granatowej gondoli z białym stelażem, w życiu czegoś takiego nie widziałam- dla Synka w sam raz :) nawet chciałam podejść zapytać jaki to wózek, ale M mnie powstrzymał :-D także piszcie piszcie, ja te Wasze wszystkie pomysły chętnie podglądam :-)

Esiek miłego wypoczynku :)

Martaczi tak byłam w sklepie i sobie nim pojezdzilam ibardzo mi sie spodobał. Poza tym Sasiadka go użytkowala i poleca . Wiesz to ze jest niski mi nie przeszkadza bo ja sama tez jestem niska osoba:). Poza tym ciagle sie wącham pomiędzy tym buogaboo a mathercere orbi . Pani w sklepie powiedziała ze ich w ogole nie można porównywać bo to inna klasa ale ja jej odpowiedziałam ze jeden bougaboo moge miec 2.5 wózka mathercere i cen tez nie można porównywać . Jeszcze mam czas na decyzje.
Ktoras pisała o quinnie ale ja tez uważam ze spacerówka jest za płytka i juz 2 latek miał by nie wygodnie.
Co do stocke to on tez ma rożne modele i jeden z nich ma fajne masywne szeroko rozstawione koła i napewno tez by zdał egzamin w Polsce , niestety nie pamietam jaki to był konkretnie model.

Ona to juz teraz sie uspokoj i niestresuj maluszka . Takie bóle na początku sie zdarzają ale powinny przejść do 12 tyg.

Sylwia całe szczęście, że z Wiktorkiem wszystko ok. 6 kg:szok: o mamo, to już kawaler :-D ubranka już na 62? remont w toku? Wiktorek już niedlugo skonczy 2 miesiące -ale ten czas leci:) (wiem wiem, cały czas się powtarzam z tym czasem, ale no tak mnie to zaskakuje, ze szok :-p)
jeszcze jedno praktyczne pytanie :-D dotąd myślałam, że każda marka wypuszcza jeden rodzaj pieluch odpowiedni dla wagi i tyle, a tu teraz patrzę i sam pampers oferuje active baby, premium care, sleep and play :szok: jakich pieluch używacie, polecacie?

Nie widzimy jak się starzejmy, tylko jak nam dzieci rosną :-).
Z ubranek 62 powoli wyrastamy (wiadomo numeracja z różnych sieci jest inna) i powoli zaczynamy z 68, ale są jeszcze troszkę za duże. Mój synek i tak długo ponosił 62, bo 56 nosił całe 12 dni :-D. Moja kochana pyzunia :-).

Z tego co kojarzę to pampersy rozmiar 1 są tylko zwykłe (zielone opakowanie) i premium (białe opakowanie). Active baby to w rozmiarach 3, 4, 5,6; sleep&play to 3,4,5. Ja zaczynałam od pampersów premium, potem były zielone. Z tych dwóch rodzajów wolałam premium bo nie były takie nylonowe i o wiele milsze w dotyku. Już od jakiegoś czasu mamy dwójki i z tego rozmiaru miałam tylko jedną paczkę pampersów. Po tym jak mały zaczynał notorycznie przesikiwać pieluszki i potrafił po godzinie od założenia pieluchy przesikać nawet ubranko postanowiłam poszukać czegoś innego. Koleżanki doradziły mi baby dream (marka rossmana). Podchodziłam do nich sceptycznie ale skusiłam się na dwie paczki. I nigdy więcej pampersów nie kupię.
Baby dream w stosunku do pampersów są:
- bardziej szczelne
- chłonniejsze
- miłe w dotyku
- są sztywniejsze w kroku dzięki czemu stawy biodrowe mają większe szanse na prawidłowe ukształtowanie (pampersy przy nich to miękkie szmatki)
- tańsze

Chociaż ostatni aspekt nie jest dla mnie najważniejszy to jednak cena znacznie się różni. Za paczkę pampersów dwójek płacę 53 zł (80 sztuk w opakowaniu), a baby dream 25 zł (66 sztuk w opakowaniu). Czyli pieluszka pampersa wychodzi 66 groszy, a baby dream 38 groszy. Podobno chusteczki nawilżane z rossmana też są dobre (jeszcze nie kupowałam i wiem tylko z opowieści innych). Ja próbowałam chusteczek hippa, happy, pampers sensitive i najlepsze póki co są hippa. Pampersy sensitive szybko wysychają, a happy to według mnie najgorsze z tych trzech.

Remont jeszcze nie ruszył, póki co we wtorek byliśmy wybrać podłogę do salonu, kamień elewacyjny na jedną ze ścian, płytki na schody, kontakty elektryczne i farby. Został mi tylko jeszcze mozatynk do kupienia i cała masa pierdół. Trochę mnie to przeraża, ale dam radę. Po remoncie wyprawiamy chrzciny (tak, w końcu się zdecydowałam). Ehhh, będzie ciężko wybrać księdza...

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny :-) ( i skryci tatusie)

ja używam głównie dady z biedronki, przerobiłam również masę pieluch, pampersy nie najlepsze, nie lubię szczególnie tych sleep and play, bo maja taki specyficzny chiński zapach ( przypominają mi takie gumki do ścierania do szkoły jak kiedyś były za dawnych czasów). Dady najlepiej się sprawdziły i pieluszki z lidla toujours, tylko nie w dużej paczce, a takiej małej, za 20 zł - są cienkie, ale za to bardziej chłonne. Ważne jest szczególnie na noc, aby pieluszka dobrze chłonęła, bo zdarza się,że maluszek budzi się mokry, bo przeleciało poza pieluszkę, to dotyczy głównie chłopców.

Esiek - z tymi komórkami to muszę przez majówkę przysiąść dokładnie do tematu i zdecydować się na jakąś opcję. Z tego co wstępnie liczyłam to chyba wyjdzie u mnie jakoś drożej i te opłaty roczne za kilka lat trzeba wnieść z góry. Ale to w sumie tylko pieniądze, nie chcę póżniej mieć do siebie pretensji jakby co. Chociaż oczywiście mam nadzieję, że nigdy się nie przydadzą.

reklama
Czesc dziewczyny....
Nurtuje mnie pytanie czy ktoras z Was pila albo pije herbatke na wspomaganie laktacji??jesli tak to od ktorego miesiaca zaczelyscie pic??

Do góry