reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Jogo kciuki zaciśnięte &&&&&

O pępku więcej powiedzą bardziej zaawansowane ciężarówki, ale mój odkąd brzuszek zrobił się porządnie widoczny też jest coraz bardziej wypukły, także chyba wyskoczy za jakiś czas na zewnątrz :tak: ale to chyba na ogół tak jest, taki urok ciąży :)

Do Szczecina majówka też przywiała ziiiimną pogodę brrrrrrr. Ja akurat spędzam ją na miejscu w ogródku, no i mamy kilka dni z M na kino, teatr kolacyjkę, rozmowy z brzuszkiem :)

reklama
Ojej, wpadłam tu po ponad tygodniu, żeby sprawdzić, co u Was nowego, a tu tak nieprzyjemnie się zrobiło :-(
Proszę, nie kontynuujcie dyskusji, bo argumenty będą coraz mniej merytoryczne i coraz mniej taktowne - już z jednego forum kilka lat temu zrezygnowałam, bo co jakiś czas były nagonki na różne osoby (czy nowe czy stałe bywalczynie, ale nie zgadzające się z jakąś obiegową opinią) wychodzące poza jakiekolwiek ramy dobrego smaku.

Jako filolog nie widzę agresji w postach MrJohnson, choć nieco sarkazmu, który może trochę wkurzyć, tak. Merytorycznie zgadzam się w zupełności - i co do szczepionek, i co do fotelików. Sama wybierałam tylko te, które miały najwięcej gwiazdek w testach ADAC. Ale czy to znaczy, że jak ktoś ma inny, to jest źle?
W ostatecznym rozrachunku i tak niezależnie od liczby gwiazdek ADAC, jeśli fotelik jest ustawionym przodem do kierunku jazdy, niewiele te wszystkie gwiazdki dadzą. W czasie kolizji siła uderzenia dosłownie wyrywa dziecku głowę z szyi (głowa "odrywa się" nawet do 2-3 centymetrów) co może powodować śmierć lub paraliż. W najlepszym razie bardzo długą rehabilitację.
Ja mam Romer King Plus, który jest jednym z najbezpieczniejszych fotelików wg gwiazdek ADAC, ale nie ma opcji montowania go tyłem do kierunku jazdy, teraz go wyjęliśmy, ale wciąż nie mogę się zdecydować, żeby go zamontować.
Koniecznie obejrzyjcie te filmiki:
https://www.youtube.com/watch?v=kvSQK62TOGw
https://www.youtube.com/watch?v=Q8gU9zzCGA8
https://www.youtube.com/watch?v=hLhsu6xQyn0
Jakoś wątpię w te wiele privów, ale nie ma możliwości weryfikacji, napisać tak zawsze można.
Rozumiem, że Mr Johson ma dobre intencje (zakładam, że pisze to wszystko w trosce o dzieci) i mimo wszystko odnoszę się do niego z sympatią. Pomimo, że faktycznie jakoś się przyczepił do Gotadory.
Apeluję do obu stron: MAKE PEACE, NOT WAR :) Chociaż nigdy nie sympatyzowałam w żaden sposób z ruchem hipisowskim :-D
Faktycznie, najlepiej byłoby utworzyć jakiś wątek o szczepionkach, gdzie wchodziłyby osoby zainteresowane, bo tu, przyznam, nie jest do tego najbardziej odpowiednie miejsce.

Ostatnia edycja:
Jogo trzymam kciuki za Twoją wizytę i za dobre wieści, na które czekamy &&&&

Lolitka miałam kiedyś jadłowstręt, jakoś samo przeszło po kilku dniach. Może spróbuj dodać do wody cytrynę albo jakiś sok?

na Mazurach do środy była piękna pogoda, wczoraj zimniej się zrobiło i okropny wiatr. Dziś słonko świeci , ale jeszcze ni byłam na zewnątrz.

co do pępka to mój też wyszedł i był na zewnątrz

miłego weekendu dziewczyny

ps. nie wiem czemu jakoś myślę o Lolitce, a piszę Lilonka - sorry girls

Ostatnia edycja:
Lawendowy wiedziałam, że torbę pakowałaś w locie moja Babcia miała rację:-) fajnie, że już w domku rządzicie a jak Ty się czujesz? a Zosia ma czuprynkę?
Jogo kciuki zaciśnięte dziś Wasz wielki dzień :-) już się nie mogę doczekać relacji...
Majka przyznam, że graco symbio masakra chodzi mi o spacerówkę wczoraj właśnie byłam na spacerze w lesie z chrześniakiem ma 9 miesięcy chudy a długi ledwo się już mieści nie ma regulowanego "podnóżnika" jest mały trzeszczący ledwo go upchałam w lesie :no: jedyny plus to rączka przekładana i fajny design ehhh jestem załamana wyborem wózka nie sądziłam, że to będzie takie ciężkie :-(
Labo jesteś twarda, że tyle wytrzymałaś bez zakupów dla małej ja to co chwilę dozuję sobie przyjemności a to skarpetki a to kocyk albo dresik :eek:
Szyszka mam pełno rzeczy bo przed moim małym w rodzinie mam 5 chłopaków także jestem zawalona ciuszkami kupiłam tylko troszkę nowych... Ty na pewno masz dość a jak coś zabraknie to podskoczycie już razem na zakupki :-)

mi dziś przyśnił się wystający pępek a mam wklęśnięty aż śmiesznie wygląda...
Dziewczyny puchną mi kostki :-(

Jogo - a mój pępek dla odmiany zrobił się płaski:) ale za to umiem go zarówno wypchnąć na zewnątrz jak i wciągnąć do środka:) śmiesznie to wygląda:)

Gotadora: moge byc i lilonka:)
Wode pije z cytryna i troche miodu. Kompot z rabarbaru tezzrobilam. Kawe inke i herbate rooiboos tez. Mimo ze to lepsze od wody: nadal musze w siebie to wpychac. No coz: oby to byl moj najwiekszy problem
Ja mam jeszcze mdlosci wieczorne. Przychodzi 19 i sie zaczyna. Mdli mbie niemilosiernie do samego spania. Zwykle mdlosci sa ranne a ja mam wieczorne:) Mam nadzieje ze juz wkrotce przejdzie

Wlasnie zjadlam lunch. Zrobilam tostowany chleb pelnoziarnisty z zapiekanymi paprykami nadzianymi pomidorami, cebula, czosnkiem, oliwkami i szynka parma. Do tego rucola z oliwa i cytryna. Polecam
Wczoraj zas dogodzilam sobie plackami pelnoziarnistymi z kukurydza i porami. Do tego sos z jogurtu, cytryny i kopru...

Macie jakies fajne, zdrowe pomysly na lunch?

Ostatnia edycja:
witajcie dziewczyny:) niewiem czy mnie ktos jeszcze pamieta ale chce wam napisac ze po 9miesiacach ciazy po in vitro zaszlam w ciaze naturalna dzis ide do lekarza zobaczyc czy wszystko jest okey strasznie sie boje bo bardzo mi zalezy by bylo dobrze , planowalismy drugie dzieciatko we wrzesniu przez in vitro co mnie bardzo juz stresowalo od chwili podjecia tej decyzji a tu tydzien temu w dniu chrztu naszego synka rano skusilam sie zrobic test i zobaczylam dwie kreseczki a potem po swietach poszlam zrobic krew i wyszlo 25345 strasznie sie ciesze ale i sie boje czy wszystko bedzie okey wizyte mam o 16h a juz sie telepie jak garaleta

reklama
Do góry