Aleksandretta
Moderator
Gosia przepraszam, ale nie bardzo rozumiem, co miał wnieść do dyskusji Twój post, bo na pewno nie są to słowa otuchy albo wsparcia dla mnie. Ja nigdy nie byłam przeciwniczka cc ani tez nigdy nie argumentowalam mojego wyboru porodu sn tym, ze szybciej dochodzi sie do formy. Nie miałam wskazań do cc i od swojego lekarza dostałam kwalifikacje do porodu sn. Gdyby mi bardzo zależało miałabym cc, ale zdecydowałam inaczej wspólnie z lekarzem i nie żałuje. Pisząc ze nie doszłam do siebie miałam na myśli całokształt tj. Opuchlizne stop i dloni, a takze problem bólu podczas karmienia piersia, a nie to ze boli mnie rana po porodzie. Do tego dopadlo mnie lekkie przeziebienie zapewne na skutek osłabienia organizmu po porodzie. Polog trwa 6 tygodni i jest to optymalny czas kiedy kobieta wraca do formy. Kiedyś miałam operacje wyrostka, czyli takze temat rany cietej brzucha, szwow na brzuchu, pionizacji, etc i dochodzilam po niej do siebie około 2 tygodnie. Także to bardzo indywidualne kwestie. W ogóle dla mnie argument, ze po którymś z porodow szybciej dochodzi sie do formy, nie istnieje. Wszystko zależy od organizmu.