reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

Aleksandretta - to ja z imieniem dla chłopca mam dokładnie tak samo jak Ty:) dla dziewczyn jest masa ładnych a dla chłopaków czytałam te listy już milion razy i ciężko zdecydować. U mnie miał być Kubuś ale nie miałam pojęcia ze to takie popularne. Więc tez ominęlam pierwszą dziesiątkę i szukam takiego co w każdym języku da się wymówić:) normalnie czytałam Twój post jakbym słyszała siebie:)

Sylwia - trzymam kciuki za Ciebie w najbliższych dniach i mam nadzieje ze bedziesz miała czas pisać nam jak jest:) czytam ten wątek od samego początku ciazy czyli już jakieś siedem miesięcy i nie mogę uwierzyć jak ten czas leci. Myślałam ze to będzie się dłużyc strasznie a z każdą kolejną rodzącą widzę że maj coraz bliżej.

Lawendowy - Ty widzę już szykujesz dokumenty do porodu a ja jeszcze w proszku, wyprawka nie skompletowana, nie mam ani wozka ani łóżeczka i jak widzę Twoją gotowosc to aż mnie strach obleciał:)

reklama
Megi, spokojnie, bez nerwów ;-)
Pociesze Cię, że ja tez nie mam jeszcze wózka i łóżeczka. Wybrane już są, ale jeszcze nie zamówione.
Myślę, że pod koniec marca zamówię, także Ty masz jeszcze czas.

A jeśli chodzi o imiona, to ja miałam na odwrót. Dla synka podobało mi się wiele imion, a dla córeczki prawie żadne.
Ale jak widać, udało się wybrać i to bez kłótni z mężem :-D A przy wyborze nie kierowaliśmy się listą popularnych imion,
tylko tym, co nam się podoba. Gdybyśmy chcieli wybrać rzadkie imię, to pewnie nasze dziecko miałoby na imię Żyraf (a) :szok::rofl2::szok:

images

Przesyłam moc życzeń w DNIU NASZEGO ŚWIĘTA :-)

Dziewczyny, dziękuję za kciuki i wsparcie i w ogóle... U mnie bez zmian. Leżę w szpitalu, nic się nie dzieje. Usg nikt mi nie robił od czasu przyjęcia (czyli od czwartku). Czuję ruchy obu dziewczynek i tylko stąd wiem, że żyją. Ale nie mam pojęcia jak się mają, ile mam wód w tym pękniętym pęcherzu. Ale myślę, że niewiele bo brzuch mam dużo mniejszy. Teraz weekend, więc w ogóle nic się nie będzie działo.

Hej dziewczyny ! Baba babie życzenia składa bo nikt tak baby nie zrozumie jak druga baba:))
fosum kochana jak możesz to napisz co sie u was dzieje . Martwię sie o was .

Wczoraj pojechałam z mężem oglądać wózki żeby miec wyobrażenie o nich i sie przymierzyć a potem zdecydować. A mój wspaniały maź zaszalał i zakupił meble do pokoiku dzidzi . Nie pomogły tłumaczenia ze to za wcześnie i ze che najpierw pokój wyremontować . Powiedział ze nie będziemy ich rozkładać jeszcze a ze jest promocja to sie juz kupi. Tak ze pierwszy zakup mamy za sobą , cały zestaw czyli szafa, komoda z przewijakiem, słupek z szufladami i łóżeczko z materacykiem. Wszystko z systemem cichego domykania. Kolor uniwersalny dla obu płci. Zdaje sobie sprawę ze to za wcześnie bo jeszcze rożnie moze być ale wierzymy głęboko i nie przyjmujemy innej wersji jak tylko ze ma być dobrze !!!
Co do porodu to nie nastawiam sie na nic i żadnego sposobu nie krytykuje ani sie nie zarzekam ze tylko np cc albo sn. Co życie przyniesie tak będzie aby tylko dzidzi nic sie nie stało a ja moge pocierpiec . Znając zasady w uk to pewnie będę rodzic naturalnie chyba ze coś wyjdzie po drodze np. Posladkowe.

Fosum to dziwne ze nikt cie do tej pory nie przebadal . Przecież sa sposoby żeby zbadać czy dziecko ma wystarczająco duzo wód plodowych . A ktg ci chociaż robią? Wierze ze wszystko będzie dobrze.

Jogo na ktg jest jeszcze za wcześnie. Jak ja byłam w szpitalu w 21 tygodniu to dwa czy trzy razy dziennie słychali mi tylko serduszek przez chwilkę, tą paletą od ktg. Nazywali to sprawdzaniem obecności. Fusun cały czas o Was myślę i trzymam kciuki &&&&& Jogo na pewno wszystko będzie dobrze i nie przejmuj się,że tak wcześnie robicie zakupy. Co do mnie to ja niektóre ubranka chomikowałam już dużo dużo wcześniej zanim zaszłam w ciąże, również zabawki i jak widać było dla kogo :-)

miłego Święta Kobiet wszystkim Foremkom życzę!

Fusun w szpitalu na Zaspie trzeba samemu dopominać się o usg bo oni na patologii mają wszystko gdzieś, tam nie ma żadnej decyzyjnośći. Męcz ich w poniedziałek o usg i pilnuj aby wpisali w kartę bo jak nie wpiszą na drugi dzień tylko powiedzą, że zrobią to możesz sobie pomarzyć. Na Zaspie najlepiej jest jak się leży na ginekologii bo tam obchody ma ordynator i jak mu powiesz o badaniach to wszystko w kartę wpisze albo zaraz po obchodzie weźmie na badania.
Acha i jak Ciebie coś nie pokoi to nie wdawaj się w dyskusję z położną tylko proś o konsultację z lekarzem, u mnie było tak, że coś nie tak zauważyłam na ktg z tętnem mojego synka( tętno spadało do 85 -90 a prawidłowe to 120-160), położna próbowała mi wcisnąć że niekiedy tętno spada bo np. dziecko się nie rusza ale ja się uparłam i poprosiłam o konsultację lekarza, który przyszedł zbadał mnie, obejrzał zapis ktg i zdecydował że nie ma co czekać i od następnego dnia z rana rodzimy. Jakbym się nie odezwała to niewiadomo co by było.
Cały czas myślę o Waszej Trójce. Jestem z Wami, trzymaj się.

Ostatnia edycja:
reklama
Fusun, przecież to jest jakaś komedia.
Cisną mi się na usta niecenzuralne słowa na tę sytuację ze szpitala. Jak można mieć pacjenta w głębokim poważaniu.
Myślę, że nie ma co czekac do pn. Dzisiaj na pewno jest jakiś dr na dyżurze. Może poproś go, żeby zrobił Ci ugs i ocenił ilość wód.
Cały czas nie mogę przestać o Was myśleć. Jestem całym ♥ z Wami.

Do góry