reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

reklama
Witam mamusie. przepraszam że tylko na chwilę i to w dodatku z prośbą:zawstydzona/y:. Kiedyś Sylwia pisała fajnie na temat szczepionek. gdyby któraś pamiętała na kytórej stronie to będę wdzięczna za pomoc.
Awocado dzielna jesteś :tak:. trzymam kciuki za szybciutkie i besbolesne rozwiązanie. Pozdrawiam wszystkie mamuski serdecznie. całuski od Karolka;-).

Kwiatuszek, najbardziej pomknął suwaczek Avocado.
To niewiarygodne, że to już jutro. Teoretycznie jutro. Ale kto wie, może Kinia zdecyduję się jednak wyjść na świat.
Avocado, muszę Cię zmartwić, bo teraz niczego już nie zaplanujesz. Pierwsze skrzypce będzie grał spontan :tak:
Ale tak, czy inaczej, życzę Ci szybkiego i bezbolesnego porodu.

Hola, niestety nie pomogę :-(
Całuski dla Karolka!

Kiedyś Sylwia pisała fajnie na temat szczepionek. gdyby któraś pamiętała na kytórej stronie to będę wdzięczna za pomoc..

Nie wiem gdzie ale to dawno temu było ;-).
W telegraficznym skrócie:
- szczepionki nieodpłatne brać wszystkie

Z dodatkowych (płatnych):
- ospa wietrzna - warto
- meningokoki - ostatnią dawkę podać dopiero jak dziecko będzie miało kontakt z dużą liczbą innych dzieci
- pneumokoki - szczepić od początku
- rotawirusy - lepiej sobie odpuścić.

reklama
Nie wiem gdzie ale to dawno temu było ;-).
W telegraficznym skrócie:
- szczepionki nieodpłatne brać wszystkie

Z dodatkowych (płatnych):
- ospa wietrzna - warto
- meningokoki - ostatnią dawkę podać dopiero jak dziecko będzie miało kontakt z dużą liczbą innych dzieci
- pneumokoki - szczepić od początku
- rotawirusy - lepiej sobie odpuścić.

Ja przegapilam ten post, ale z ciekawosci czemu rotawirusy lepiej odpuscic? U mnie to musztarda po obiedzie bo juz zaszczepilam, ale moze kiedys mi sie ta wiedza przyda. Swoja droga wlasnie 2 dni temu rozmawialam z kolezanka z Polski i jak mi powiedziala cene szczepionek to do teraz sie pozbierac nie moge. U nas wszystkie za darmo i myslalam ze w Polsce tez.

Do góry