reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

Czesc dziewczyny

obiecalam napisać kilka tygodni temu ale nie miałam czasu ze względu na przeprowadzkę.

Fusun, gratuluje 2 pęcherzyków.

Hola, gratuluje udanego rozwiązania.

Lawendowy, ja obstawiam dziewczynke

Gosia i Milaors, nasze szkraby dzis maja miesięcznice :-) Niech nam zdrowo rosną :-)

Pisalyscie cię cos o wanienkach anatomicznych. Moja Wiki podczas kąpieli w takiej wyprofilowanej wanience gdzie miała ograniczone ruchy płakała i sie bardzo denerwowała. W konsekwencji ta wyładowała w piwnicy a nowa zwykła przypadła do gustu hihih Wikunia uwielbia sie w niej taplać hihihi

milego dnia!

reklama
Witajcie kochane pisze bo tak rozmyślam nad tymi moimi plamieniami i zastanawiam co moze byc przyczyna?myslałam o progesteronie czy moze warto go zbadac?czy oby nie jest za niski?niby dawki lekow(luteina 3*2 duphaston 3*1) mam non stop takie same od transferu ale zamiast luteiny dopochwowej biore od tygodnia do ustną.szyszka a tobie juz ustalili termin porodu? bo u mnie wychodzi niby na 4 lipca:-)pozdrawiam

magda jeszcze mi nie założyli karty ciąży,ale wg moich obliczeń wychodzi 27 czerwca :-) czyli będziemy się stresować praktycznie w tym samym czasie. A jakie masz te plamienia? dalej kolor beżu? bo gdziestam w kalendarzu ciąży wyczytałam,ze to moze się zdarzac,bo macica się powększa, w brzuchu rewolucja - ale nie wiem ile w tym prawdy.

lawendowy najpierw stwierdziłam, że szpital za daleko,a to nie jest jakaś renomowana placówka zebym super pragnęła tam rodzić, ot zwykły szpital. Potem przeczytałam opinie o mojej gin na necie i się zdziwiłam:szok: ze niby nie wazy, nie mierzy cisnienia tylko z glowy wpisuje i ze ogolnie sporo jest pacjentek niezadowolonych. A w innej miejscowości 25 km ode mnie, tez jest szpital, mam poleconego gina, nt ktorego obczytalam sie masę pozytywnych opinii i nie wiem co robić,ale chyba przejde sie do niego. Poza tym w którym tyg zakłada się kartę ciąży? mam listę badań do zrobienia w tym celu,ale w tym tyg nie miałam kompletnie czasu. Czy ginowi trzeba powiedziec o in vitro? tzn ja nie chce absolutnie nic ukrywac, ale zawsze jak musze opowiadac swoja rozlegla burzliwa historie to mnie skreca. Wiem,bez sensu pytanie, trzeba to całe story przekazac

lawendowy superowe! Ja też już "upatrzyłam" imiona chłopiec będzie Antek lub Jaś, a dziewczynka Natalia. Czujesz już jakieś ruchy bobika czy to jeszcze za wcześnie? mój mąż jak nigdy nie prorokuje tak teraz mówi, ze czuje, ze bedziemy miec chłopaka:cool2:

dopadły mnie wątpliwości czy aby nie zmienić gin, bo okazuje się, ze moja pani dr urzęduje w szpitalu oddalonym o ponad 50km ode mnie co zapewne okazałoby się nie lada problemem. Jak myślicie? chyba na poważnie szukam kogoś innego.

a i jeszcze z ciekawości takie odległe pytanie czy u noworodków używa się pieluszek jednorazowych czy tetrowych? bo ostatnio słyszałam taką opinię,ze na początku powinno się stosować tetrę...

coś jeszcze miałam zapytać, ale umknęło - skleroza:confused:
mój lekarz urzedował w mieście i w szpitalu oddalonym o 100 km od mojego miasta ale ja w życiu bym go nie zmieniła bo był moim najlepszym ginekologiem także odległość to nie problem :)

Gosia i Milaors, nasze szkraby dzis maja miesięcznice :-) Niech nam zdrowo rosną :-)

Pisalyscie cię cos o wanienkach anatomicznych. Moja Wiki podczas kąpieli w takiej wyprofilowanej wanience gdzie miała ograniczone ruchy płakała i sie bardzo denerwowała. W konsekwencji ta wyładowała w piwnicy a nowa zwykła przypadła do gustu hihih Wikunia uwielbia sie w niej taplać hihihi

milego dnia!
Bardzo szybko zleciał ten miesiąc. U mnie Milenka też najlepiej lubi ta zwykła wanienke może sobie pochlapać nóżkami :)

szyszka jesli nie czujesz sie najlepiej u swojej gin.to zmien ja póki jeszcze jestes na poczatku ciazy,u mnie karte ciazy załozli jak byłam w 5tc,od razu mnie z ważyli i zmierzyli cisnienie i tak ma byc przed kazda wizyta.Ja bdania juz porobiłam własnie dzis mam odebrac wyniki-skierowania na nie nie dostałam i troszke mnie wykosztowały no ale cóz nie robi sie dla swojego szczescia:-) no a o in vitro mój lekarz wie bo sam mnie na to namówił i w karcie ciazy mam zapisane że było zapłodnienie poza ustrojowe takze mysle ze warto powiedziec przyszłemu lekarzowi o tym, a te plamienia sa takiego koloru jakby ciemny żółty,delikatny brąz no niby na badaniu wyszło ok ale i tak sie stresuje

Sylwia to już prawie wszystko masz:) ile lat gwarancji będziesz miała na wózek? bo zdaje się wózek zostawiłaś sobie na później ze względu na gwarancję. Ja wózek pewnie zamówię w grudniu, tak żeby mieć na styczeń. Stwierdziłam, że jak gwarancja jest na dwa lata, to te dwa miesiące nie zrobią mi wielkiej różnicy.

Lawendowy a napisz coś więcej, jak wyglądasz i się czujesz w ciąży? Ja nie miałam ani jednej krostki do tej pory i podobno wyglądam 'kwitnąco' (nie znoszę tego określenia swoją drogą:p) i tak naprawdę od razu czułam, że wszystko wskazuje na chłopca (mimo, że podświadomie na początku ciąży oglądałam ubranka dla dziewczynki, hehe). Przy dziewczynkach często mama wygląda troszkę gorzej, tzn. boryka się z jakimiś problemami skórnymi, etc. Nie wiem od czego to zależy i czy to mit, ale w wielu przypadkach się sprawdza.

Co do kalendarza chińskiego... nie wierzę w takie głupoty;) Zwłaszcza, że w naszym przypadku powinno się brać pod uwagę raczej datę zapłodnienia, czyli dzień punkcji, a nie transferu. Mnie z daty zapłodnienia (punkcji) wychodził chyba chłopiec, a z daty crio dziewczynka. Już nie pamiętam dobrze, ale była rozbieżność. Poza tym, co jeśli ktoś ma parkę, jak np. gotadora? szkoda czasu na wróżby:)

Ja mam przeczucie, że u Lawendowego będzie dziewczynka, bo pisała na początku, że ma problemy z cerą, a dodatkowo dotychczas nic się nie ujawniło;) Zazwyczaj u dziewczynek płeć potwierdza się później. No ale oczywiście może to być mylące i równie dobrze okaże się, że jest chłopczyk. Ale Lawendowy chce dziewczynkę, więc życzę Ci zdrowej kobietki:-)

reklama
Szyszka, teraz nie są czasy, takie, jak były kiedyś. I jak człowiek chodził do jednego lekarza, to się go kurczowo trzymał i cieszył się, że Pana Boga za nogi złapał. Możesz mieć nawet 3 lekarzy, nikt Ci tego nie zabroni. A jak dr Ci nie odpowiada, to zmieniaj. Nie ma na co czekać.
Ja na początku ciąży również szukałam lekarza ze szpitala, w którym chciała rodzić. Ale szybko się przekonałam, że nie ma co kombinować
i zostałam u swojego doktorka i wyboru nie żałuję. A o IVF myślę, że trzeba powiedzieć. Samo podejście do procedury czyni nas "wyjątkowymi" pacjentkami, które należny traktować w sposób indywidualny i z większą troską.

Aleksandretta, niby faktycznie mówi się, że dziewczynka zabiera mamie urodę. Ale czy to jest prawda, tego nie wie nikt.
Mnie już na samym początku ciąży wysypało, a wtedy przecież jeszcze płód się "nie określa", co do płci.
No i podobno można wyczytać z kształtu brzucha płeć dziecka. U mnie jeszcze nic wyczytać się nie da.Także czkam cierpliwie na usg :tak:
dodając Wasze nowe typy.

Do góry