reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciężaróweczki po in vitro

lawendowy dobrze zrozumiałam,ze chłopczyk będzie Staś, a dziewczynka?:-)

Szyszka, dobrze zrozumiałaś :-) A dziewczynka będzie Zosia. Póki co, od samego początku jest ZoStach :tak:

Lawendowy – dajesz radę z zakładami? Bo widzę, że sporo już osób typuje. I jakie to rytuały z sodą?

Sylwia, pewnie, że daję radę. Cały czas edytuję, dopisując nowe osoby i ich typy. Już jest 15 osób. I póki co 10 osób stawia na dziewczynkę :tak:

Avocado, Sylwia, robi to się tak, do jednorazowego kubeczka wsypujesz sodę oczyszczoną i dodaje poranny mocz. Jak "mikstura" będzie się pienić, to chłopiec, a jak nie, to dziewczynka.

Avocado, rozkręcaj biznes, pewnie, że tak. Jak już pójdziesz rodzić, to ja przejmę pałeczkę. Jeszcze trochę mi czasu zostało, to mogę całymi dniami nic nie robić, tylko sikać na testy :tak:

reklama
lawendowy superowe! Ja też już "upatrzyłam" imiona chłopiec będzie Antek lub Jaś, a dziewczynka Natalia. Czujesz już jakieś ruchy bobika czy to jeszcze za wcześnie? mój mąż jak nigdy nie prorokuje tak teraz mówi, ze czuje, ze bedziemy miec chłopaka:cool2:

dopadły mnie wątpliwości czy aby nie zmienić gin, bo okazuje się, ze moja pani dr urzęduje w szpitalu oddalonym o ponad 50km ode mnie co zapewne okazałoby się nie lada problemem. Jak myślicie? chyba na poważnie szukam kogoś innego.

a i jeszcze z ciekawości takie odległe pytanie czy u noworodków używa się pieluszek jednorazowych czy tetrowych? bo ostatnio słyszałam taką opinię,ze na początku powinno się stosować tetrę...

coś jeszcze miałam zapytać, ale umknęło - skleroza:confused:

Sylwia aaa to taki system z tym rożkiem, jednak naprawdę zielona jestem:-p. Fajny bajer, chyba też sobie taki zażyczę z PL:-D.

memories gratuluję udanej wizyty, 1,5kg to już spory klocuszek:-D

szyszka ja upatrzyłam sobie szpital, który jest oddalony o jakieś 40-45 km ode mnie. Moja wieś podpada pod szpital na wrzesinku w Pruszkowie lub pod Żyrardów pod względem lokalizacji, bo Grodzisk nie posiada ginekologii.
Chcę rodzić w św. Zofii w Warszawie. Moja siostra tam rodziła i mimo zaplanowanej cesarki odeszły jej wody dzień wcześniej niż planowane cc. Mimo że Janki i Raszyn zawsze zakorkowane to jakoś w godzinkę czasu ją dowiozłam do szpitala. To nie jest tak daleka podróż, że dziecko miałoby szybciej wyjść na świat :-D.

Tetrę u noworodków? Może i słuszne, ale chyba mało kto stosuje w dobie pampersa.

A na sklerozę pamikon, albo bilobil.... tylko że to po ciąży :rofl2:'

Idę lulać, ostatnia noc bez mojego mężunia. Jutro już będę miała do kogo się przytulić :-D

szyszka ja zamierzam używać tylko jednorazowych pampersów, tak jak pediatrzy tu zalecają. A jak będzie w rzeczywistości - czas pokaże.

lawendowy sen mogę dołączyć do biznesu? A co do testów to powiedz mi, czy na naszym etapie ciąży testy wychodzą mocno czerwone? Bo ostatni jaki kiedyś tam robiłam był blady :/.

Szyszka,kolega mojego męża, dość doświadczony w temacie dzieci, bo ma ich 3, przekazał info dotyczące pieluch tetrowych.
Nie wiem, ile w tym prawdy, ale to info od starej położnej. Otóż, żeby dziecko miało zdrowe bioderka należy, przynajmniej na samym początku, stosować tetrę. Ale ja jakoś nie wyobrażam sobie tego.

A gina, chcesz zmieniać tylko ze względu na odległość? Czy porządnie Ci dokuczyła?

Mazenka, np pewnie, że możesz :))))
Szczerze mówiąc, to nie mam bladego pojęcia, jakie kreski teraz wychodzą. Aż muszę sprawdzić :-)
Jutro wciągnę brzuch i pójdę do apteki po teściora :-D

Ostatnia edycja:
mazenka chyba po 12 tc spada poziom HCG, taka nasza natura. Na początku gonadotropina podtrzymuje ciałko żółte zanim progesteron zacznie być produkowany przez łożysko. Po 12 tc pobudza łożysko do produkcji progesteronu, ale zapotrzebowanie na HCG jest o wiele niższe, stąd spadek po tym tygodniu.

Uciekam, bo normalnie rzęsami już piszę.

Miej nocki

Normy beta hCG dla poszczególnych tygodni ciąży, licząc od terminu owulacji, tydzień ciąży mlU/ml:
  • 3 – 4 tydzień od owulacji – 9 – 130

• 4 – 5 tydzień od owulacji – 75 – 2600

• 5 – 6 tydzień od owulacji – 850 – 20,800

• 6 – 7 tydzień od owulacji – 4,000 – 100,200

• 7 – 12 tydzień od owulacji – 11,500 – 289,000

• 12 – 16 tydzień od owulacji - 18,300 – 137,000

• 16 – 29 tydzień od owulacji – 1,400 – 53,000

• 29 – 41 tydzień od owulacji – 940 – 60,000

Ja zrobiłam test w 12 czy 13 tc i też wyszła mi druga kreska jaśniejsza. Chociaż jak tak patrzę na wskaźniki to raczej uroda test niż spadek hcg.

Lawendowy - ja obstawiam chlopca. Choc u siebie tez tak obstawialam a jest Alusia :)
Z tymi przesadami , ze corka kradnie urode to raczej takie gadanie. Kolezanka z pracy sliczna dziewczyna w ciazy opuchnieta, plamy takie luszczace czerwone na twarzy a tu synek.
A jak chinski kalendarz ma sie do synka i coreczki Gotadory ???? Jest opcja blizniaki?

Gotadora - maluchy przeslodkie.

Hola - synus przystojniaczek. Gratulacje!!!

Avocado - kciuki za szybki finisz.

Co do czekoladowych mikolajow, to powiem wam ze tu juz w prawie kazdym sklepie mozna je kupic. Po drugie juz pelno zestawow swiatecznych w kazdym sklepie. Anglicy wydaja fury pieniedzy na prezenty. Ostatnio moj M rozmawial z doradca finansowym na temat kredytu na dom i on powiedzial ze po Nowym Roku jest o wiele wiecej domow na rynku poniewaz ludzie czasami biora takie pozyczki na prezenty ze potem sa zmuszeni sprzedac dom bo nie sa w stanie placic i kredytu i pozyczek. Drugim powodem jest to , ze wile par sie kloci przez swieta i dochodzi do rozwodow i tez decyzja o sprzedazy domu. Facet pracuje wiele lat w nieruchomosciach, wiec chyba wie co mowi.

My dzisiaj p[o szczepieniu, Mloda przy pierwszym wkluciu poplakala 3 sekundy przy drugim tylko sie skrzywila. No ale jak to pielegniarka powiedziala widzac udeczka jest w co kluc. Musze ja zwazyc ale 4 tygodnie temu miala 8400. Pyza na calego.

reklama
Dzien dobry z rana:)

Lawendowy--> jak już taaakie zakłady o czekoladowego Mikołajka to i ja strzelam, że córeczka bedzie:):-)
Sylwia--> fajnie, że już kompletujesz dla Wiktorka rzeczy, jaką to radosc sprawia to my już wiemy:):):)

Miłego dzionka dla wszystkich:happy2:

Do góry