reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciężaróweczki po in vitro

A jak już jestem to może Was jeszcze o coś, czego mój mózg nie ogarnia, zapytam. Jak to zrobiłyście, że wrociłyście po macierzyńskim do pracy? 🙈 To się w ogóle tak da zrobić? 😂 Jeśli ledwie żyje i wyrabiam się w wielkim cudzysłowiu "siedząc" 😂 w domu to jak dać radę jeszcze pracy przy tym wszystkim? 🙈😂
Nic nie da się zrobic, będziesz jeszcze z rok dochodziła do siebie. Z każdym miesiącem będzie lepiej.

reklama
W żłobkach ktoś te dzieci karmi czy jak one jedzą?
Normalnie miałam w nocy milion przemyśleć. Same straszne 😅🤣🤣
nauczy sie i ba! Bedziesz w szoku jak wielu rzeczy i jak szybko. U nas roczniaki sie karmi, poltoraroczniaki powoli zaczynaja same, dwulatki juz racEj same jedza, jak trzeba panie pomoga. Zlobki sa cool, no stress matka 🤣😁

W przyszłym tygodniu jadę do żłobka i się wszystkiego dowiem. Ale tak właśnie myślałam żeby mu mleko rano dać bo zawsze ladnie pije🙂.
Trafiłaś na najgorszy okres żeby dać małą do żłobka, co nie? A jest taki wysyp chorób jak nigdy dotąd 😵‍💫. U nas będzie wiosna więc może nie będzie tak źle 🤔
Mój Dżony ma już 4 zeby i widzę że następne dwa u góry idą 🙃. Tutaj akurat prezentuje tylko dwa😜
Ale on słodki;)

nauczy sie i ba! Bedziesz w szoku jak wielu rzeczy i jak szybko. U nas roczniaki sie karmi, poltoraroczniaki powoli zaczynaja same, dwulatki juz racEj same jedza, jak trzeba panie pomoga. Zlobki sa cool, no stress matka 🤣😁
A niedawno się dziwiłam @Kasiekt dlaczego ona tak przeżywa 😅🤔🤔. Ja chcę żeby mały szedł do żłobka bo wiem, że tam się szybciej rozwinie niż sam w domu. Ja nie jestem jakas kreatywna a tam są świetne zabawy, bo widzę jak wrzucają foty na fejsa. No i mały będzie z dziećmi a nie sam jak palec. U nas na wsi teraz to często przez kilka dni nie widzę żadnego człowieka jak spacerujemy, masakra.
Ale wiecie, boję się że go nikt nie utuli, że będzie płakał, echhh🤪

A niedawno się dziwiłam @Kasiekt dlaczego ona tak przeżywa 😅🤔🤔. Ja chcę żeby mały szedł do żłobka bo wiem, że tam się szybciej rozwinie niż sam w domu. Ja nie jestem jakas kreatywna a tam są świetne zabawy, bo widzę jak wrzucają foty na fejsa. No i mały będzie z dziećmi a nie sam jak palec. U nas na wsi teraz to często przez kilka dni nie widzę żadnego człowieka jak spacerujemy, masakra.
Ale wiecie, boję się że go nikt nie utuli, że będzie płakał, echhh🤪
duzo zalezy od placowki, a raczej od pan. My od wrzesnia w nowym zlobku - opiekunka porazka, mega oziebla taka francowata, zero usmiechu. Nagle w pazdzierbiku odeszla i na jej miejsce przyszla dusza czlowiek, przesympatyczna i jest git.
Jak bedziesz gadac to postaraj sie wyczuc jakie maja podejscie jak dziecko placze - czy uspokajaja gadabiem i rozpraszaniem czy wlasnie tula. Tam gdzie nie tula jest ch*jowka wg mnie.

Ja być może wracam od marca do pracy. Jestem przerażona. Nie chodzi mi o ogólne wyrabianie się w tej całej logistyce, ale jak młoda będzie chorować w żłobku, a będzie, to nie wiem jak ogarnąć dla niej opiekę. Ja w nowej pracy, która zdalna nie może być, mąż też fizycznie musi być w robocie.
Znajome mają właśnie pracę zdalną, mają w chuk ciężko ale w razie potrzeby jakoś ogarniają (sisotrzeniec bywa w żłobku max 1,5tyg, reszta znajomych ma podobnie).
Chcizlabym się łudzić, że młoda nie będzie tak chorować, w końcu od nas też tak nie łapie chorób, ale o.
Ja wiem, że będzie chorować, bo teraz chodzimy regularnie na rehabilitację i już tam potrafi łapać przeróżne rzeczy. Również to samo mnie przeraża plus też tylko praca stacjonarna u mnie.

ja wrocilam jak corka miala 9 miesiecy. Ona w zlobku, ja redukcja etatu 7h dziennie w pracy. Dziadkowie na drugim koncu Europy, brak l4 na chore dziecko. Latwo nie bylo zwlaszcza na poczatku, potem juz wypracowalysmy swoj rytm i poszlo. Jesli to jakies pocieszenie to powrot przy pierwszym dziecku byl pikusiem. Przy dwujce to juz jazda bez trzymanki 🤦🏻‍♀️🤣
Pocieszenie marne 😂 to w takim razie jak organizowałaś opiekę jak chorowały? Niania czy masz jakąś opcję pracy zdalnej?

reklama
W żłobkach ktoś te dzieci karmi czy jak one jedzą?
Normalnie miałam w nocy milion przemyśleć. Same straszne 😅🤣🤣
Musisz się dowiedzieć, o której jest śniadanie w zlobku, a od.ktorej w nim bedzie. Bo karmią 🙃 ale może mu się żołądek do kręgosłupa przykleić do czasu śniadania, jeśli w domu nie zje.
Poza tym to też zależy od dziecka, niektore zjedzą w domu konkret, a za pół godziny w żłobie znowu jedzą konkret.
W przyszłym tygodniu jadę do żłobka i się wszystkiego dowiem. Ale tak właśnie myślałam żeby mu mleko rano dać bo zawsze ladnie pije🙂.
Trafiłaś na najgorszy okres żeby dać małą do żłobka, co nie? A jest taki wysyp chorób jak nigdy dotąd 😵‍💫. U nas będzie wiosna więc może nie będzie tak źle 🤔
Mój Dżony ma już 4 zeby i widzę że następne dwa u góry idą 🙃. Tutaj akurat prezentuje tylko dwa😜
Jejku, jaki.on jest przeuroczy! Ale przystojniak!

Do góry