Orchidea33
Fanka BB :)
Dziewczyny czy wiecie może czy w ciąży można korzystać z masażera Shiatsu na ból pleców?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
jadla loda… Marchew i ryz to pikus. To mozna podac praktycznie pierwszego dnia.U nas znowu brzydka skóra się robi już nawet na udkach , podejrzewałam wcześniej że to od dyni bo się zaostrzało, a teraz nie wiem , zaczęłam gluten już dawać może być od tego? Od jakiego wieku marchew z ryżem można podawać?
telefon to naprawde samo zlo dla takiego malucha.Moja oglada piosenki na tel.ale ma prawie 15 moesoecy.niestety ubolewam nad tym ale czasmi tylko to pomaga
moja starsza bajki zaczela ogladac jak miala jakies poltora roku. Tylko na tv. Zaden telefon a i tablet i teraz ma 5 lat i tez rzadko dostaje telefon do reki, bardzo rzadko.O ja też dbałam, syneczka chroniłam i przyznam poniosłam porażkę. W zasadzie do 3 r.z. zero bajek, potem też ostrożnie. Telefon dostał w 4 klasie i d.....pa. Walkę o "internety" z synem toczę każdego dnia. Musimy wprowadzić specjalne oprogramowanie aby jakoś to rozwiązać, inaczej czarno to widzę.
tv mozna wylaczyc, kwestis przywyczajenia.U nas praktycznie jak siedzimy w salonie to tv non stop ale jak niunia byla malutka to udawalo sie bez tv a teraz ona lubi dzwieki i nawet nie patrzy tylko jak zainteresuje ja jakas melodia np.obecnie na szopi pi pi pi..A co tel.to ona tak szybko zalapala ze cos tam sie dzieje ze szok.i teraz nawet wie gdze sie reklamy przesuwa albo jak piosenka jej nie paduje gdzie nacisnac zeby byla kolejna.A u mojej mamy naciska zegarek na reku zeby sie zaswiecil bo zobaczyla jak ona tak robi zeby obczaic godzine No te maluchy to rodza sie juz z trybem elektronika
Adaś ma 15 miesięcy I nic z tych rzeczy nie dostał, ba nawet parówki i wędliny nie dostał ani razu. Mięso pieke albo gotuje i daje na kanapki, placki, ciasta, gofry robię sama, bez cukru. Teraz jesteśmy na wczasach dostał galaretkę to się krzywił a brokuły gotowane i ogórka kiszonego wcina.Ja jestem na mini wczasach z dwiema innymi parami i już kurde sto pytań dlaczego nie dam małemu ciasta, kotleta czy telefonu . Czy wy dajecie dzieciom telefony?
Moja np.nie lubi sokow.ale ogolnoe moala problem z owocami wolala ziemniaka niz jablko.teraz troche sie zmienia i uwielbia winogrona borowki.Ale nie bede klamac ze gotuje jej same zdrowe rzeczy bo ona tego po prostu nie chce jesc.zrobilam indyka zoemniaki i kalfior na parze to wyplula.a takie co zrobilam sobie z sola i przyprawami je z checia moze nie ilosci jakie bym chciala zeby jadla ale przynajmnie je.nie bede popadac w skrajnosc tym bardziej ze moje dziecko woli jesc z to co my a dosstkowo z naszego talerza bo nie ufa temu co daje jej osobnoAdaś ma 15 miesięcy I nic z tych rzeczy nie dostał, ba nawet parówki i wędliny nie dostał ani razu. Mięso pieke albo gotuje i daje na kanapki, placki, ciasta, gofry robię sama, bez cukru. Teraz jesteśmy na wczasach dostał galaretkę to się krzywił a brokuły gotowane i ogórka kiszonego wcina.
ma ponad rok, moze spokojnie jesc przyprawione i ogolnie to co Wy. Grunt zeby bylo w miare zdrowo i zrownicowaneMoja np.nie lubi sokow.ale ogolnoe moala problem z owocami wolala ziemniaka niz jablko.teraz troche sie zmienia i uwielbia winogrona borowki.Ale nie bede klamac ze gotuje jej same zdrowe rzeczy bo ona tego po prostu nie chce jesc.zrobilam indyka zoemniaki i kalfior na parze to wyplula.a takie co zrobilam sobie z sola i przyprawami je z checia moze nie ilosci jakie bym chciala zeby jadla ale przynajmnie je.nie bede popadac w skrajnosc tym bardziej ze moje dziecko woli jesc z to co my a dosstkowo z naszego talerza bo nie ufa temu co daje jej osobno