Gosiaczek1995
Zaciekawiona BB
Mam takie pytanie jestem w 7 tyg ciąży i jeśli zjem hamburgera i frytki czy to może zaszkodzić dziecku. To moja pierwsza ciąża i nie za bardzo wiem co mogę jeść A czego nie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Czyli nie mam się o co martwić. Ja ogólnie waze ponad 80 kg więc staram się nie jeść aż tak dużo
Jezeli poza malym grzeszkiem odzywiasz sie racjonalnie to nie zaszkodzi. Byle nie codziennie.Mam takie pytanie jestem w 7 tyg ciąży i jeśli zjem hamburgera i frytki czy to może zaszkodzić dziecku. To moja pierwsza ciąża i nie za bardzo wiem co mogę jeść A czego nie
Masakra. Kto takie brednie gada...A słyszałam też że jeśli zbyt dużo przybiore na wadze to mogę udusić płód moja tkanka tłuszczową i nie wiem co o tym myśleć
Znajoma mi mówiła ogólnie ja przed ciąża wazylam 88 kg i mi powiedziała że jeśli za dużo przytyje to mogę udusić ciążę. Bardzo się tego boję staraliśmy się o dziecko 2 lataMasakra. Kto takie brednie gada...
Eh...moze zamiast swojej znajomej to sie tutaj pytaj bo to chyba lepsze rozwiazanie bedzieA słyszałam też że jeśli zbyt dużo przybiore na wadze to mogę udusić płód moja tkanka tłuszczową i nie wiem co o tym myśleć
Też mi się tak wydaje. Jak mi to powiedziała to się przestraszylamEh...moze zamiast swojej znajomej to sie tutaj pytaj bo to chyba lepsze rozwiazanie bedzie
Udusić ciazę... Dobre. Ogólnie złe tłuszcze nie są korzystne, tak samo cukrzyca ect. Są czynniki sprzyjające niewydolności łożyska ale sama waga dziecka nie udusisz lol. Jedz rozsądnie. Po prostu. Zachcianki też możesz spełniać. Byle na co dzień starać się żyć i jeść zdrowo. A waga w ciąży to nie tylko jedzenie.Znajoma mi mówiła ogólnie ja przed ciąża wazylam 88 kg i mi powiedziała że jeśli za dużo przytyje to mogę udusić ciążę. Bardzo się tego boję staraliśmy się o dziecko 2 lata