reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Mona - trzymam kciuasy za Ciebie i bratową!!! A wcześniej nie miałaś nisko łożyska tylko tak nagle opadło? Co do spojenia to moze juz wczesniaj miałaś rozjechane. Mi tak zostało po urodzeniu młodej :sorry2:

Hej.

Wczoraj bylam ponad 4h w galerii handlowej :-) myslalam ze nogi do tylka mi wejda..
Na dzisiaj kupilam sobie swiezego ananasa a z tym Karmi MALUS tez sprobuje ;-)

MIKA to nie chodzi o to, że mam dosyc ciazy tylko o to, że jak nie urodze do 22.07 to ide do szpitala na wywolanie a tego chcialabym uniknac wiec bede probowala delikatnie wywolac

MONA &&&&&&! Bedzie dobrze

KAROLA ale klops :sorry2:

mamaTOMECZKA duzo wietrz piersi.. oby szybko Ci przeszly te problemy!

Miłego!

Dzięki kochane czekam na zastrzyki, dostaje leki i magnez :-) no i będę mieć cc które zrobi mi moja gin:-)oczywiście w terminie;-)

Cześć babeczki :-) meldujemy się z Karinką :tak: u nas wszystko ok, jutro zostajemy same z Kubą bo mężuś na szkolenie jedzie ;-) mam nadzieje, że damy radę ;-) a tak ogólnie to mała jest bardzo grzeczna tylko jakoś z kupkami nie mogę dojść do ładu bo czasami to 3 razy pod rząd muszę ją przebierać :-D zanim mała się porządnie wykasztani :-D

karola jak tam? Urodziłaś już?
mona fajnie, że wszystko ok :tak: po lekach na pewno będzie lepiej, a jakieś zalecenia od doktora?
natkusia to już tuż tuż... :tak:

mamaTomeczka ja też miałam problemy z piersiami :-( nic przyjemnego, aż strupy mi się porobiły, a jak młoda ciągła to aż stopki się zwijały :sorry2: z bólu, ale po tygodniu przeszło i już jest ok :tak:

ok, uciekam bo mała się wybudza :tak:

do miłego :tak:

MamaTomeczka, kochana kup sobie krem bepanthen. Krem nie jest szkodliwy dla dziecka i jak będziesz mieć nasmarowane sutki nim, to nie musisz przemywac przed karmieniem. Wiem co to za ból, bo miałam to przy Oliwce. Zwijałam się z bólu. U mnie to na jednej piersi tak było. Jak miałam karmić tą piersią, to płakałam. Ten pierwszy chwyt był najgorszy. Krem mi pomógł.

Ewka, dasz radę. Ja sama byłam z dziewczynkami jak wyszłam ze szpitala. M urlop tacierzyński wziął jak młodsza miała 2 miesiące tak aby przy chrzcinach mi pomóc. A co do kupek, to też tak miałam. Zdążyłam przeprac, a tu znowu to samo :p

Mona, cieszę się, że dzieciaczek w brzuszku jeszcze posiedzi. Potrzebuje tego, aby być zdrowszym. Kciuki za bratową:*

Natkusia, &&&&&&& aby wycieczka, ananas i karmi ruszyło coś :D

Ostatnia edycja:
natkusia A no tak, lepiej żeby zaczęło się naturalnie niż wywoływać. Tylko, że czasem wszelkie sposoby nie pomagają a dzidziuś sam sobie wybiera najodpowiedniejszy dla niego moment. Ale kciuki trzymam żeby Ci się udało wcześniej :)
karola Jestem zaskoczona. A już myślałam, że jesteś po. No ale i tak jest to znak że na dniach się córcia pojawi :) Oby następne skurcze to były TE skurcze :*
Mona Trzymam kciuki żeby wszystko było ok :* Ja też miałam podawane te sterydy na rozwój płuc Stasia.
ewka No kupki u takich maluszków to jest wyzwanie :D Ale po jakimś czasie się to na szczęście normuje :)
mamaTomeczka Ja potwierdzę słowa Malusiolki. Krem Bepanthen pomógł i mnie przy karmieniu Zuzi. Przystawianie jej do piersi było na początku katorgą. Była i nawet krew z piersi i pękające do krwi brodawki, ale ta maść właśnie mnie uratowała i moje karmienie piersią. Także polecam :)

A ja dziś miałam stresujący dzień. Odwołali mi wizytę u mojego lekarza, bo zasłabł i go zostawili na obserwacji w szpitalu. :( Od razu pojawiła się wizja mojego porodu... W końcu w poniedziałek mam być już w szpitalu i miał mi we wtorek robić cesarkę, a tu taki klops. Wiadomo, takich rzeczy się nie przewidzi i strasznie mu współczuję, mam nadzieję, że dojdzie do siebie zdrowotnie. Wiem że jest strasznie zapracowanym człowiekiem i nie zbyt zdrowym już. Udało mi się z nim skontaktować i powiedział, że mam się normalnie zgłosić w pon do szpitala wg skierowania. Jeśli on nie będzie dał rady zrobić mi tej cc to zrobi to jego kolega, także trochę mi ulżyło... No i mam być w pon na czczo, bo może być tak że rozwiążą nas już w pon, a nie we wtorek. A no i jakby się coś w weekend działo to też mam dzwonić. Podziwiam go na prawdę, że mimo tego że podupadł na zdrowiu, tak to wszystko ogarnia...

reklama
juz wieczór i jeden dzień jestem do przodu:) byle do niedzieli
od jutra będą podawać sterydy- zrobili mi ktg mała ciągle im uciekała spod aparatu nie chciała się badać , dostaje dwa razy dziennie magnez i luteine 2x50 oraz no spe- i póki co spojenie tak nie boli jak przed przyjściem tutaj :)
dzięki za kciuki
moja bratowa nie przetrasportowali niestety- jej stan by sie sporo pogorszył a w warszawie nie potrafią jej innaczej pomoc jak tutaj u nas :/

Do góry