reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Wikki no to dziwne z tymi badaniami, bo ja już miałam kilkukrotnie krew badaną, ale u mnie to dlatego jest co miesiąc, że anemię mam i trzeba kontrolować czy mi się nie pogarsza. Ja już kopniaczki dosyć mocne czuję fajne uczucie choć czasami jak siedzę i kopnie to muszę się wyprostować.

Malusiolka
mam nadzieję, że @ minie Cię do egzaminu, w środę może przyjść :) będę trzymała mocno kciuki we wtorek :*

Ja dzisiaj nie śpię już od 5:45, bo me dziecię mi pobudkę zrobiło i dalej spać poszło. Z jej zdrowiem ciut lepiej, aczkolwiek nadal kaszle jeszcze. Dzisiaj psia pogoda, a ja muszę wyjść z nią do sklepu, dobrze, że mamy przed blokiem praktycznie sklep, bo inaczej byłoby ciężko. Dzisiaj mam dobry dzień, dowiedziałam się, że mi do końca miesiąca wpadnie ciut kasy dodatkowej, więc przynajmniej zaległości niektóre można uregulować i w końcu odetchnąć bardziej z ulgą. Nie ma nic gorszego niż niestabilność finansowa nawet przez 1-2 miesiące, bo zaraz same kłopoty. Ale czuję, że w końcu zaczną się dla nas lepsze dni, mimo wszystko, chyba zła passa zostanie przerwana. Oby ttylko mężowemu w pracy się ułożyło :D

Miłej środy :*

reklama
iwo bo ja byłam na usg połówkowym, a teraz zwykła wizyta u gin
kinia zdrówka dla małej i trzymam kciuki żeby z okulistą się udało, bo faktyczni szkoda wzroku
A ja zbieram się do sklepu po twaróg bo dzisiaj serwuję mężowi jego ulubione pierogi ruskie :-) ciekawe jak będzie wyglądało lepienie pierogów z małą u boku ;-) miłego dnia :-D

Cześć dziewczyny!
Nie było mnie troche bo mąż niespodziewanie wpadł na 2 dni do domu.
U nas po staremu, synu w domu bo przeziębiony, ja od wczoraj przeziębiona z mega katarem. Szał ciał po prostu. Muszę dzisiaj do apteki pojechac coś sobie kupić bo mnie rozłoży całkiem i nie będzie sympatycznie. W dodatku głowa mnie dzisiaj boli tak, jakby mi ktoś szpile wbijał :-(
Polecacie coś dobrego do nosa i do łykania??

Zeberka - jak połówkowe wyszło ?

Dziś mamy z Emkiem 9 rocznicę. Z tej okazji wygraliśmy 3 w lotto. Na kolacje nie starczy ale można się upić :)

Agamemnon - a masz nebulizator? Mogłabyś robić sobie inhalacje z soli

Agamemnon, zdrówka dla Was =* Dla Ciebie to sól morska do nosa, albo sól fizjologiczna. Chyba, że masz lub kupisz w aptece Oscillococcinum . Ja brałam w ciąży i nawet pomagało. Śmiało możesz go brać, bo nawet lekarz przepisuje ten lek kobietom w ciąży. Ciesze się, że Twój mąż zrobił Wam niespodziankę i przyjechał. Kochana, jak Twój mąż zachowuje się przy Tobie jak teraz jesteś w ciąży? :)

Kinia, zdrówka dla córeczki =* Faktycznie pogoda do bani dzisiaj. Wczoraj tak ładnie było, że już myślałam o wiośnie :) Ciesze się, że zaczyna Wam się układać. Oby tak dalej. Miejmy nadzieje, że Twój mąż w końcu przejrzał na oczy i zacznie się poważnie zachowywać i pomagać Tobie. Wiem jak to jest jak brakuje w pewnym miesiącu pieniędzy. 1/2 miesiące to dużo i przez ten czas można zadłużyć się finansowo i później ciężko nadrobić. Ale dobrze, że powoli u Was idzie w dobrym kierunku :) Będzie dobrze. Kochana, oby tak było, że @ nie przyjdzie. Dziękuję za kciuki =*

Iwo, Wszystkiego Najlepszego w Rocznicę =*=*

zeberka, ja też chce pierogi. Uwielbiam je :D

Asicka, jak się czujecie? =*

Ostatnia edycja:
Malusiolka to zapraszam na 16 na pierogi :-) Strasznie dużo farszu mi wyszło więc będzie dużo pierogów
iwo pisałam w wątku lekarskim- wszystkie wymiary idealnie 20+6 i będzie dziewczynka.
A tak w ogóle to chyba wybraliśmy imię. Będzie Zosia. Nie musieliśmy długo nad tym myśleć, bo to było jedno z dwóch imion które braliśmy pod uwagę przy Gabrysi, a że nadal nam się strasznie podoba, to pozostaniemy przy tym :-)

Emalia, witaj = * Jak się czujesz?

Grzaneczko, co tam u Ciebie? =*

Zeberka, na pewno będą pyszne :) Głupio mi się przyznać, ale nigdy nie robiłam pierogów :p Mogłabyś mi napisać w przepisać przepis na ciasto na pierogi i na farsz? :) Z góry dziękuję =*

malusiolka - ja tylko pierogi na święta z mamą robiłam... te mrożonki takie dobre ;p aż człowiek się rozleniwia :p
ja nadal czekam na list z terminami - szlag mnie jasny trafi... tabsy starczą mi do niedzieli ;(

reklama
Hejka:-)

Iwo Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!!!:-)

Zeberka Ja też, ja też!!! Wpadam na pierogi do Ciebie!;-):-D

Kinia Na pewno to już koniec gorszych dla Was czasów. Teraz musi być tylko lepiej! Trzymam mocno kciuki!:-)

Ja nie dawno wróciłam ze szkoły, wstawiłam pranie, zjadłam kanapeczke, dopijam herbatke i biore się za sprzątanie. Na obiad robie fasolke po bretońsku, wieeeki nie jadłam.;-)
Miłego dnia:tak:

Do góry