reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

hej kobietki

Asicka super ze juz w domku:-)
mam nadzieje ze z pokarmem sobie poradzisz!:-)

Malus napewno sytuacja z tesciami wplywala na stres ...i teraz w koncu odzylas zaczyna Wam sie ukladac:-) trzymam kciuki za egzamin&&&&

Kinia no wspolczuje sytuacji z mezem...mam nadzieje ze po rozmowie jakos do niego dotrze ze jest tez ojcem a nie dawca nasienia:-)

Emaila gratuluje wizyty:-):-)

MamoTomka ja rowniez skrecalam mevke lubie to:-) a z ikei to tylko do skladania:-) na walentynki dostalam rame do mojego materaca:-)
zdrowka dla synka!

reklama
Julia, a jak się czujesz Kochana?:*

mikaaa, nic nie szkodzi. Doskonale Ciebie rozumiemy. &&&&&&& za obronę :*

Dzisiaj mijają 2 tygodnie odkąd mieszkamy sami :) Jestem spokojniejsza i postanowiłam zacząć się odchudzać. Muszę zrzucić trochę brzuszka. Dzisiaj M wraca po 15-tej i jedziemy wtedy na zakupy. Trzeba zmienić trochę styl żywienia :) Na razie wyglądam jakbym była w 3/4 miesiącu ciąży :p Muszę skakankę kupić, aby trochę poćwiczyć. Już siebie widzę skaczącą na skakance :-D

mamaTomeczka, Ty się masz z tym swoim synem. Co i rusz u niego coś jest. Zdrówka dla synka :* Kochana, a jak się dzisiaj czuje? Co do snu, to się nie dziwie, że taki dziwny. Wróciliście nad ranem i musiałaś przeżyć to i dlatego taki sen. Co do snu i dziecka z brudną główką, to jak Ja urodziłam Oliwkę, to głowy jej nie umyli, tylko lekko przepłukali. Biedna 3 noce w szpitalu bez umytej głowy i na końcówkach włosków zaschniętą krew miała.

mamaTomeczka, co do opcji "dziękuję", to jeżeli masz stronkę otwartą, to nie pokaże się Tobie dopóki nie odświeżysz stronki. Ciesze się, że Twój synek już lepiej <przytul>:* A co do kopania dzidziusia w brzuszku, to super uczucie się :) Jakbym była jeszcze w ciąży, to pewnie niedługo też zaczęłabym czuć, ale los chciał inaczej.

Wczoraj mój M do mnie, czy mi nie przeszkadza, że mieszkamy na stancji? Ja, że nie i powiedział mi, że za 2/3 lata będziemy starać się o kredyt na swoje mieszkanie :) Przez ten czas spłacimy swoje pożyczki prócz kredytu na samochód, ja pójdę do pracy i będzie nas stać wziąć kredyt na mieszkanie. Już się nie mogę doczekać :) Niby 2/3 lata to długo okres, ale wiem, że szybko minie i w końcu będziemy mieć coś swojego :)

mamaTomeczka, przepraszam ale uśmiałam się z tego co czytałam o tych słoniach :p Kochana, nie śmiałam się z Ciebie tylko z tego co napisałaś :) W takim razie kupię sobie skakankę i zacznę skakać. Mam nadzieje, że sąsiedzi nie wygonią mnie z domu :-D

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny :-)nie dam rady was nadrobić w weekend miałam zjazd na uczelni, dodatkowo jeden egzamin mam w plecy więc cały czas się uczę. Młoda teraz zasnęła obiad naszykowałam, ogarnęłam mieszkanie i zaraz wracam do notatek :-( będę do was zaglądać, ale będę niewiele pisać. W czwartek mam wizytę u gina więc proszę o trzymanie kciuków:-) miłego dnia!

Julia dziękuję :*

Asicka fajnie, że już w domku :)

Ja tylko na chwilę, wróciłam od okulisty wściekła jak nie wiem Pani dr stwierdziła, że ogólnie to wszystko ok i że jeszcze badanie dna oka muszę zrobić, ale nie chciała mi zrobić, bo autem przyjechałam. Mówię jej, że nie mam jak inaczej dojechać ani z kim i czy to konieczne jak niedawno miałam. Stwierdziła, że mi żadnego zaświadczenia nie wypisze jak nie zrobię badania, a jak dno oka w porządku to sn. Nie trafiało do niej to, że ok, tylko przy pierwszej ciąży też okulista powiedział, że wszystko ok, a po sn wada mi poleciała o 3 dioptrie w dół i sam mój gin stwierdził, że mam natychmiast iść do okulisty, żeby po sn nie było tak, że dziecka nie zobaczę. Wściekła jestem, szkoda czasu i paliwa, które straciłam na tą wizytę. I muszę iść prywatnie do okulisty, który poważnie mnie potraktuje ;/

Mikaa - ja też mialam przejścia z promotorem na licencjacie. Najpierw robił poprawki a potem przywracał zapisy do stanu pierwotnego. Myślalam że ukatrupie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

MamaTomeczka
- już kopniaki SUPER!!!!!!!!!!!

Maluśka - masz rację czas na metamorfozę:tak: skoro jesteś juz silna psychicznie to może teraz nowy look:tak:
&&&&&&&&&& za własne M

Kinia - chodź po tych okulistach do skutku. Ktoś ci w końcu wyda zaświadczenie :happy2:

Zeberko - myślalam ze ty już po wizycie :sorry2:

hej w koncu moge cos naskrobać. Taka piękna pogoda, że dzś spędziłyśmy caly prawie dzien na dworze. Dzis umowiłam się na badania prenatalne na 4.03 czyli za 2 tyg. To będzie w klinice genetycznej, ciekawe co dokładnie będą badać.
Już poczułam wiosnę i nie chcę powrotu zimy, człowiek inaczej się czuje.

W ogóle dziwi mnie trochę, że lekarz nie zleca mi zanych badń, już prawie połowa ciąży a ja miałam robioną tylko raz morfologię, raz mocz i tsh. Następnym razem spytam.

Zeberka, trzymamy kciuki i czekamy na relacje z wizyty

mamaTomeczka, super że poczułaś kopniaki, to coś wspaniałego. Uwielbiam jak Młode mnie okopuje, jeszcze nie mocno ale wyczuwalnie :)
Fajnie że synuś zdrowszy :)

Maluś nawet nie zauważysz jak miną te 2,3 lata. Ten czas tak zasuwa...
A jak u Ciebie z cyklem, unormowało się?

Mikaa wspołczuję promotora ja miałam super kobietę, strasznie sie cieszę, że akurat ją wybrałam, moją przygodę z pracą mgr wspominam przemiło.

reklama
Wiikki, &&&&&& za badania =* Też czuje wiosnę i z tego co widzę jak pokazują pogodę, to ma być teraz cały czas ciepło. Oby tak zostało, bo ja zimy nie lubię. Co do moich cykli, to jeszcze nie wiadomo. Po poronieniu 21.01 miałam pierwszą @ i jak na razie nie ma. Boje się, że dostane na jazdę (w niedziele/w poniedziałek), albo na wtorek na sam egzamin ;/

Do góry