reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

hej hej

Ewka gratuluje córci :) ja może w pon dowiem się jaka płec
Phoebe jak tam? Ja mialam takie plamienia i sie okazało, ze to polipa na szyjce sie zrobiłą.
Kinia co za glupia baba z tej szefowej, nie dziwie, sie że mąż szuka nowej pracy
Benfica my tez nie obchodzimy. Myslalam, że zrobie na kolację łososia wedzonego z makaronem w sosie. A tak nic wiecej nie planuje, sama kwiatka pewnie też nie dostanę :p
Cyntia ciesze sie, że wszystko w porządku :)
Julia to dobrze, że wada genetyczna byla z przypadku, w ogóle nie powinno jej nie być, ale chociaż wiesz, że szansa na kolejne zdrowe dziecka jest praktycznie 100 %

U mnie ok, troche mnie brzuch kłuje ale nie ma tragedii :)
Dzis ide na te gry :)
milego dnia :)

reklama
Julia, przykro mi, że akurat Was to musiało spotkać <przytul> Teraz wiesz, że jak zajdziesz w kolejną ciąże dzieciaczek nie będzie mieć tej choroby :* Kciuki za Was :*

Ewcia, gratuluję:* Będzie parka :)

Dziewczynki, mam nadzieje, że się nie pogniewacie, ale postanowiłam stworzyć taką listę - https://www.babyboom.pl/forum/stara...7/lista-rozpakowanych-mam-69937/#post10493336 Co o tym myślicie?

Ewka, gartuluję!
Phoebe, i jak plamienia? Dzwoniłaś do położnej?
Benfica mój uwielbia słodycze więc dostaje jakieś czekoladki, a sam robi nam romantyczną kolację :D w Lidlu czasami na walentynki można kupić jakieś fajne drobiazgi ale teraz nie wiem czy coś jest
Kinia współczuję mężowi szefowej :/ jakaś masakra
A mnie powoli zaczyna ciągnąć blizna po cc. Brzuszek mam już spory no i zaczynam czuć gdzie dokładnie miałam cięcie. Ale jutro idę na usg to może mi obejrzy czy nic się tam nie dzieje. Już się nie mogę doczekać tego badania :) Miłego dnia:-)

Jestem jestem, dopiero do domu dotarłam, najpierw napisze o sobie i później nadrobię
No więc maleństwo ma się dobrze, ma 9,1mm i termin mam na 2 października. Idealnie wiek pokazuje jak w moim suwaczku no i termin też tak samo :-)Jestem umówiona za dwa tyg juz prywatnie, bo lepszy sprzęt więc i posłucham i lepiej ujrzę szkraba :-)

Agamemnon, super, bardzo sie cieszę :) gratuluję :)

ja zaraz do pracy zmykam, nie chce mi się strasznie, jeszcze wczoraj mowiłam mojemu m ze nie mam żadnych objawów ciązy a od dzisiejszego poranka mam nudności i zaliczyłam pierwszego pawika. Nie do końca jestem pewna czy to napewno mdlości bo boli mnie też brzuch. Nie wiem jak dam radę dzisiaj... Jutro mam wizytę i strasznie sie denerwuję

miłego dnia, buuuuziaki

Ewka - gratki córci!

Agamemnon - gratki!! A tak z ciekawości, bo Twoje dzidzi większe od mojego, a na suwaczku masz mniejszy wiek niż ja. Jaki jest określony wiek Twojego okruszka na podstawie USG - mojego 6 tydz. 4 dzień. A kiedy miałaś pierwszy dzień ostatniej miesiączki? Ja 24 grudnia, a owu ok. 10 stycznia.

Czesc dziewczynki.
Wydzwanialam od rana bo mam kilka telefonow. Polozna miala wylaczony telefon to zadzwonilam na dzienny numer emergency tam mi powiedzieli zebym sie skontaktowala z GP( lekarz pierwszego kontaktu) albo na emergency do szpitala. Miedzy czasie poprosilam szwagierke zeby przyjechala bo ma samochod. Zadzwonilam jeszcze na emergency wczesnej ciazy, zajmuja sie przypadkami pomiedzy 6-16tyg ciazy. Tam kobieta umowila sie ze mna na jutro na USG. Tak, dopiero na jutro. Jak przyjechala szwagierka pojechalysmy do szpitala a tam pobrali mi krew, zmierzyli cisnienie I powiedzieli ze moge porozmawiac z lekarzem I ze to bedzie wygladalo na zasadzie on zada mi kilka pytan I umowi sie ze mna na USG, ale to moze potrwac bo nie ma terminow. Takze w sumie nic nie wiem. Oby do jutra. Moje plamienia, bo krwawieniem to nazwac nie mozna,sa jasno brazowe. Jest tego malo takze jestem pozytywnie nastawiona. Aaaa gdyby cos sie dzialo w sensie zalewania mnie, boli I skrzepow mam przyjechac z powrotem do szpitala. Wiec to tyle. Ide odpoczywac. Odezwe sie wieczorkiem. Dzieki za wszystko dziewczyny!;*

Ewka - gratki córci!

Agamemnon - gratki!! A tak z ciekawości, bo Twoje dzidzi większe od mojego, a na suwaczku masz mniejszy wiek niż ja. Jaki jest określony wiek Twojego okruszka na podstawie USG - mojego 6 tydz. 4 dzień. A kiedy miałaś pierwszy dzień ostatniej miesiączki? Ja 24 grudnia, a owu ok. 10 stycznia.
U mnie wszystko idealnie z suwaczkiem czyli 6tydz i 6dzien. Pierwszy dzień ostatniej miałam 26 grudnia, a owu w okolicach 2-4 stycznia tak więc wcześnie dlatego taka rozbieżność :tak:

Phoebe
kochana, będzie dobrze, zobaczysz :* Magnez łyknij jak masz, nawet ze dwie tabletki.

reklama
Zeberka, koniecznie niech lekarz sprawdzi, ale mam nadzieję, że z blizną nic się nie dzieje złego.

Agamemnon
super, że wszystko jest dobrze :)

Phoebe przerąbane tam jest z lekarzami ;/ moja znajoma rodziła w IRL i pamiętam, że chcieli jej termin cesarki ustalić po terminie porodu, a ona musiała mieć cc. Trochę to porypane i chyba jak się nie wykłócisz to nic nie masz. Ale to z drugiej strony podobnie jak i u nas, też jak awantury porządnej nie zrobisz to Cię w dupie mają.

Czekam jak na szpilkach na wizytę u lekarza, mam nadzieję, że mi coś konkretnego w końcu powie i nie będę musiała dalej się tak martwić. Mam też cichą nadzieję, że może podpatrzy na usg kim jest mały pasożytek :p

Do góry