reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
Kolejny tydzień czas zacząć :dry:

U nas niby trochę cieplej, ale tak mnie wymroziło po drodze do pracy, że hej :szok: nie wiem, jak ludzie dają radę bez czapek i w cienkich kurtkach... :baffled: chociaż ja tam lubię mróz :happy: wolę mrozy niż upały :rofl2:

Dziewczyny czy Was bolą pachwiny? Bo ja od chyba soboty nie mogę nogi do góry podnieść i nie wiem czy mnie zawiało czy to od ciągnięcia sanek czy od ciąży czy ze starości :confused::confused::confused:

gochson to &&&& będzie tak jak u emalii ;-) daj znać ;-)

kinia qrcze biedna Nadia... naprawdę jej choroby nie chcą odpuścić... czy to w przedszkolu ciągle coś się wykluwa? Mojej koleżanki córka w tym roku poszła do przedszkola i od połowy listopada do końca grudnia siedziała w domu, bo miała przewlekły kaszel, chyba nawet początki zapalenia oskrzeli, pochodziła potem 3tyg i znów w domu... :dry: koleżanka jest podłamana, a też w ciąży z termine na czerwiec... :baffled: zdrówka dla Was, nie dajcie się chorobie :*

asicka mnie wczoraj cały dzień głowa bolała :confused: i nie pomogły ani spacer z psem ani sanki z Gabrysiem... :dry: ot taki dzień chyba był, a nie chciałam brać leków... :* :* :* dziś będzie lepiej :happy:

tekla dobrze, że się wyciszyłaś... teraz lekarz jest czujny, działa wtedy kiedy trzeba, szyjkę masz zabezpieczoną... oby do czerwca :*

Miłego dnia kobietki :rofl2:

Benfina nie przesadzasz z ta starością? :-D To od ciąży, też tak czasem mam.

A ja właśnie wróciłam z laboratorium. Robiłam CRP przed jutrzejszą wizytą kontrolną. Normalnie az się boję tego wyniku... oby był w normie!

Benefica ja też nie mam już siły, ona ciągle chora. Przed świętami dwa tyg w domu, bo miała jakieś zapalenie płuc albo oskrzeli (lekarz nie określił dokładnie), a teraz znowu pochodziła trochę do przedszkola w sumie to dwa tygodnie i się coś przyplątało. A do tego jak ona chora to pompuje w łóżko w nocy że ja nie nadążam pościeli prać ;( załamana jestem totalnie. Co do pachwin to mnie tak czasami coś ciągnie, ale to chwilowo. Raczej mam ostatnio problem z lewą stroną podbrzusza, że kłuje jakoś dziwnie i chodzić nie mogę, ani pozycji zmienić z siedzącej np na stojącą, bo aż łzy z bólu lecą. A co do kurtek to ja wczoraj zrobiłam takie przeszukanie szafy, żeby czapkę znaleźć, że od razu połowę rzeczy do kosza rzuciłam :p

Asicka jeszcze trochę, kochanie 10 głębokich wdechów i jakoś przetrwasz, już bliżej niż dalej :D

Od 7 dzień zaczął się: "mamo, baje chcę" ;/ i co trzeba było wstać, śniadanko zrobić, leki zaaplikować i w końcu udało mi się usiąść na jakieś 5 min :) Zaraz ma przyjść koleżanka to poproszę ją, żeby mi z młodą chyba została, a ja skoczę szybko do sklepu po coś do żarełka :D

Witam! Byłam dziś na badaniach krwi i moczu. Popołudniu powinny być wyniki na necie. Oby były dobre.
tekla &&& za wynik
benfica Ja też dziś tak zmarzłam mim ciepłego ubioru że siedze teraz z termoforem ;P
Kinia Zdrówka dla corci!
Gochson && żeby wszystko było ok :*
julia Bardzo mi przykro. :(

Benfica ja bóle w pachwinach mam gdzieś od 23 tygodnia:-/ był chyba tylko jeden tydzień taki że nie bolały a teraz to już ból najgorszy ale przyzwyczaiłam się do niego...

Chodzę siku co godzinę w nocy byłam 6 razy chyba:-/ nie mogłam spać bo co chwilę mnie któryś bok bolał i się przewracałam... :-/

Dlaczego nie można przewidzieć kiedy się pojedzie??:-D no tak było by to zbyt proste...:-D

Chce Cię zobaczyć Skarbie:-*<3

asicka no niestety nie można przewidzieć, a przydałoby się :dry: ja przy Gabrysiu miałam farta, bo 10dni przed terminem trafiłam do szpitala, bo mi bardzo ciśnienie skoczyło i jak tylko mnie położyli po przyjęciu, to mi wody odeszły :szok: a tak to też chodziłam jak struta i marudziłam, że chyba nigdy nie urodzę, a przecież nie przenosiłam... :confused: no jednak pod koniec ten brzuch już dokucza... no to czekamy dalej na Anię :tak:

Wiecie co, ja dziś stwierdziłam, że mimo jednej ciąży za sobą to i tak teraz niekiedy czuję się jak laik :confused: nic nie pamiętam, jak było wtedy :confused: jedyne co, to jestem chyba spokojniejsza i mam mniej czasu na myślenie czy wszystko jest ok, bo po powrocie do domu jest drugi etat ;-) czasem to bym wszystko rzuciła i poszła na L4, a czasem mam dużo energii na pracę i chcę jeszcze chodzić :sorry2: no cóż - kobiecie w ciąży nie dogodzisz :-p:sorry2:

hej dziewczyny

Ja ten tydzień zaczęłam niezbyt pomyślnie. Najpierw poszłam na wizytę na 8.30 okazalo się, że lekarz mial na dyżurze nagłą operację i został w szpitalu, tak więc wizyty odwołali. Kolejną mam za 3 tygodnie. Strasznie długo, mam nadzieje, że z dzidzią wszystko jest ok i może wtedy dowiem się kto mieszka u mnie w brzuszku.
Poźniej w biedrze sprzedali mi banany po 2 prawie dwukrotnie wyższej cenie niż widniało na szyldzie. Zapomnieli ściągnąć z wczoraj a może specjalnie? Szkoda, że dopiero w domu to zobaczyłam, oj szybko by zmienieli cene.

Emalia strasznie się cieszę, że usłyszałaś serduszko i wszystko juz jest w porządku.

Gochson jak ja kiedyś pytałam lekarza o ciąże pozamaciczną powiedział, że na pewno bym wiedziała, bo jest przy tym straszny ból i krwawienie. Trzymam mocno kciuki, by u Ciebie pokazał się pęcherzyk z pięknie bijącym serduszkiem

Kinia współczuje chorób córci :( biedna musi się namęczyć

Mikaa &&&& za dobre wyniki

reklama
Do góry