reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Benfica no wlasnie nie bylam pewna bo my wtedy placilismy za MMR ale wtedy jeszcze mloda i glupia bylam i zaszczepilam. Ale ostatniej juz nie podalam mu. Pediatra mnie tylko zmierzyla wzrokiem.

My bylismy dzis na zakupkach bo ja juz troszke jak Łajza ostatnio chodzilam i kupilam sobie pare ladnych ciuszkow. Mohito wymiata w tym sezonie. I maly sie zalapal tez na czapulinke piekna i boskie skarpetki tatus wybral :-D az szklanka w oczach mi sie robi jak widze jak on wybiera dla synka rzeczy <3

reklama
Susel, jak na moje wystarczy normalny leżaczek, my jej tam zmieniamy zabawki, a czy rzeczywiście bujaczek jest potrzebny, jak dla mnie te leżaczki z milionem bajerów są zbędne. Po co stymulować dziecko zbytnio, dla niego cały świat jest ciekawy, a Zosia nie jest zbyt często kołysana i jest okej, więc to chyba zależy od dziecka:) - a Zosia siedzi w leżaczku, jak my jemy, a ona nie śpi. i wtedy jest na wysokości stołu.

Te pajace z rozpinaną jedną nogą rzeczywiście średnio się sprawdza, ale czasem są takie ładne, że szkoda.

Co do wózka słyszałam, że niektórzy jeżdżą z takimi maluchami w spacerówkach, ale wtedy musisz coś wymyślić, żeby maluch się nie wysunął, może jest jakiś "reduktor". Przy takim klimacie jaki jest w PL gondole się sprawdzają, ale u Ciebie może wystarczy spacerówka, poprzyglądaj się na spacerach:)

susel ja popieram zdanie ludzika co do leżaczka... moja koleżanka ma taki mega wypasiony bujany, ze światełkami, muzyczką itp, a i tak jak dziecko ma beczeć, to i super leżaczek nie pomoże... my mamy zwykły i wieszamy różne zabawki i dobrze się sprawuje... :happy:

U nas dziś marchewka przeszła, więc jest nadzieja ;-) zobaczymy jak nocka, bo po jabłku trochę się męczył :confused2:

edit:...........

mamaTiA, iwo to pomyślcie jak się na mnie patrzą lekarki, jak mówię, że karmię moim mlekiem ale z butelki... :eek: niedobra mama nie chce dzidziusia przytulać :huh: dlatego zaczęłam mówić, że karmię moim mlekiem. I kropka.

Ostatnia edycja:
E Wasze wieczorem nie chcą zasnąć, moja dziś czas na zabawę i podziwianie świata miała od 3.30 do prawie 5 i już oczywiście się obudziła na jedzenie. Moje dziecko to żarłoczek, w ogóle nie dba o linię:) a mama przez nią powoli bo powoli, ale chudnie, jakiś plus karmienia piersią dla mnie:)

Zapowiada się ładna pogoda, więc zaliczymy dziś pierwszy poszpitalny spacer:)

suseł - ja mam dokładnie taki:

LEŻACZEK BUJACZEK 3w1 DŹWIĘKI WIBRACJE od 0-18kg (4676023350) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
(wibracji nie używałam, a dźwięk jak już sięgnęła to w rączce na pałąku jest pozytywka i sama sobie włączał i się chichrała)

kupiłam córce 5lat temu używany, potem używała szwagierka a teraz wrócił i jest dalej w sanie bardzo dobry, my w dużym domu mieszkaliśmy i się maga sprawdzał (na dziennym poziomie) tak od 2 miesiąca do roku... potem jak już chodziła to nie chciała ale są dzieci co i dłużej korzystają, bał bardzo fajny i praktyczny.

A co do różnych "bajerów" to naprawdę 3/4 co CI się teraz wydaje ze musisz mieć... nie musisz a wręcz nie będziesz używać, co do wózka musisz wziąć pod uwagę przede wszystkim pora roku urodzenia dziecka, czy będziesz go wozić w bagażniku, nosić po schodach ... To gdzie mieszkasz (na wiosce inaczej w mieście inaczej). Często jest tak ze wszystkie bajeranckie fajne się z nienawiścią pozbywa jak tylko dziecko siedzi i przesiada do lekkiej spacerówki.

Ostatnia edycja:
Heloł
Wy już piewsze potrawy wpowadzacie a my jeszcze nie rozpakowane:sorry2: fajlnie się czyta o tych waszych maluszkach

Gosia - taki leżaczek kupi nam mama jak Alusia się pojawi :tak: my już 2 koleżankom z pracy sprawiłysmy i obie były zachwycone. U mnie brzuchol nadal wysoko. A ty już 38 :szok: !!!

Benfica - podziwiam ciebie za to sciąganie ale póki jest mleko to ja tez bym tak robiła

Ludzik - ja też chce na spacer :rofl2: ciesz się że mała ładnie przybywa, przecież to tylko mleko chipsów jej nie dajesz :-p

Grzanka - to Lenka całą noc przesypia? :szok::szok::szok:

Co do pajacy na jedną nóżkę to ja ostatnio 3pak kupiłam bo były takie piękne że nie umiałam sie oprzeć :zawstydzona/y: a wczoaj małej jeszcze jedną czapeczkę kupiłam co by mieć pełen wachlarz do wyboru:-D

coś "r" mi się psuje...

mamaTiA, grzanka Grześ też raczej do szybko usypiających nie należy... :sorry2: w dzień bez lulania lub wózka to raczej nie uśnie... :sorry2:ale z Gabrysiem też tak było, aż nagle zaczął usypiać sam - ale to już było później, nie wiem czy nie coś około roczku, także jeszcze trochę... :sorry2: wieczorem chodzi spać około 21, ale często budzi się po około 30-60min na jedzenie, bo ostatnio nie je po kąpieli, bo mu się poprzesuwały godziny jedzenia - jak zjadał po kąpieli, to już się nie budził... no i w rezultacie to usypia po 22... ale to się zmienia... spanie w dzień to raczej krótkie drzemki, jeśli jest dłuższa to jedynie do południa, co mi logistycznie nie pasuje, bo z Gabrysiem chodzimy na plac zabaw po południu po przedszkolu, a wtedy Grześ śpi krótko, później trochę poleży w wózku i zaczyna jęczeć, więc ostatnio to ciągle jest na rękach :sorry2: może jak zacznie siadać i jeździć w spacerówce będzie łatwiej, choć jakoś się nie nastawiam :-p

iwo nawet to ściąganie nie jest takie uciążliwe, można się przyzwyczaić ;-) tyle tylko, że muszę być w domu w okolicy godziny ściągania lub brać laktator ze sobą, choć nie wszędzie można ściągnąć :-p ale jako, że siedzę w domu, to da się to zorganizować :happy:

reklama
hej hej!
Na szybko jestem, nadrobiłam co u Was bo nie lubię żyć w niewiedzy ale nie mam jak na dwie karty pisać bo to już zbliża się godzina zero, gdy syn młodszy będzie się budził na jedzonko. Starszy jeździ rowerem, a najstarszy z towarzystwa ogarnia sobie auto.
Kurcze, piszecie o spaniu. Ja się zastanawiam jak to będzie u nas. Mam nadzieje, ze B to spanie zostanie na dłuzej bo on w sumie ciągle śpi :sorry2: Ja ponoc taka "idealna" byłam do ósmego miesiąca, a potem jakby pierun w mietłe. Mam nadzieje, ze tego syn po matce z mlekiem nie wydoił :-p

Grzanka, mamaTomAni - dzięki Wa forum ,żyje nocą! :-D

mamoTiA wiesz, rozmawiałam tak z moim M i w DE są uregulowane prawnie takie przepisy, ze pies jak szczeka dłuzej jak 10min to już wzywana jest policja. Po prostu nie ma takiej opcji. Nie mówiąc już o tym, ze jakiś biega sobie luzem. Szkoda, ze nie ma tak u nas.

No juz mam B w domu, nie wiem za ile sie obudzi ale to kwestia minut.

susel, dobrze dziewczyny mówią. Musisz podpatrzeć czym się u Was wożą maluszki :tak:Ja z H to jedynie zimę przejeździłam w gondoli. Jak już się cieplej zrobiło to przenieśliśmy się do spacerówki bo gadzina darł się jak leżał na płasko w niebogłosy więc musiał lekko podwyższony, zeby swiata zobaczyć ciutkę. No a co do pajaców to kiepsko sie pieluchę zmienia, jak dziecko jeszcze takie wrażliwsze to można łatwo je rozbudzić w nocy.

Aia, fajnie, ze zakupy udane :tak:My wczoraj zajechaliśmy do h&m i B ma skarpetki, rajtuzki, 3 czapki i kombinezon na zimę, taki ala śpiworek. Nie wiem czy dobrze, ze go juz kupiłam ale M mówił "bierz, nie czaj się" no to wzięłam :zawstydzona/y:Rozmiar 50-56 bo nawet na teraz wydaje się być wielgachny no i nie wiem czy dobrze, czy źle. Ech

dobra spadam bo juz syn mlaska

Do góry