reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

phoebe u nas rota też doustna :happy: a jak Malutka z jedzeniem?

asia my mamy avent, ale u nas ważniejszy jest smoczek, a ten mamy z canpolu :-p on ma taką malutką dziurkę, mniejszą niż inne smoczki 0+ i tylko ten Grzesiowi podpasował - mimo, że ma już 5mcy niemal, to nadal tylko ten lubi :-p ale Gabryś miał tak samo :sorry:

reklama
Agamemnon nie wiem ile młoda zjada z piersi, ale śpi po 3 godziny po karmieniu 20min. na piersi w nocy, więc chyba wystarczająca ilość. A takie sceny z dojadaniem są tylko jak mama wyjdzie i młoda zostaje z tatą - jakby sprawdzała mamy nie ma, a czy jedzenie jest:). Zresztą młoda jest w zasadzie tylko na mojej piersi i tyle przytyła ( bo chyba na tych 4 butelkach, które ja jej dałam, czy karmieniu w nocy w szpitalu przez 2 tygodnie by jej 500g nie przybyło:) )

Cyntia no to trzymam kciuki, co by maść szybko podziałała, co do gorączki dobrze piszesz ( ja mam przejścia więc wiem, że 37 to nie gorączka). A lekarza, jak Wam takie jazdy ma zamiar fundować to lepiej zmień, bo to mega wkurzające jest, jak się ma obiekcje, co do profesjonalności lekarza.

My od 4 walczyliśmy, o 6 mała zasnęła u nas w łóżku, M mnie wywalił na kanapę, co bym się przespała. I te 2 i pół godziny to było zbawienie.

Te herbatki są okropne w smaku ( jak dla mnie), ale jak ma pomóc to w wzdęciach Zosi to na raz da się wypić. Zobaczymy, czy Zosia będzie chciała pić.

Hej lalki.

Mona ja mam magnez tylko ze Magnella biore 2x2 tabl i musze go skonczyc. Kupilam dzis Aspargin jeszcze do tego. Jest duzo lepiej ale miewam gorsze dni :-/

Ja zastanawiam sie nam Avent albo Tommie Tippee.
Smoki slyszalam ze z Lovi sa super. No zobaczymy. Rekonesans robie. Wasze zdanie jest dla mnie niezwykle cenne :-D

Asia co do smoczków wstrzymaj się z kupowaniem większych ilości. My funkcjonujemy na reklamówkach, które podostawaliśmy. Zośka nie lubi w ogóle smoczków, a jak coś to wchodzi nam tylko TT i to na moment. Lovi chyba jest dla niej za duży. Butlę ma Lovi i Aventy i obie akceptuje :)

Hej

MamoTom mysle ze dobrze robisz ze to zgłaszasz. Bezpieczeństwo dziecka najwazniejsze no i probowalas po dobroci. Ludzie bez wyobrazni szok.

Cyntia ja bym chyba zmieniła lekarza. Przeciez lekarze nie moga tak straszyc i tak my mamy jestesmy przewrazliwione.

Asia ja uzywalam aventu i jeszcze mi zostaly to tylko smoczki dokupie. Zreszta ja karmilam piersia 10 miesiecy wiec butelke uzywalam sporadycznie jak gdzies wychodzilam i odciagalam

Mieszkanko ogarniete, synek spi, obiad jakis jest wiec lece na kanape, bo mi plecy wysiadaja.

MamaT ja tez z tymi psami bym sie wsciekla. Rob co mozesz aby to rozwiazac.
Nasze pokolenie nie bylo szczepione na swinke. 2000rocznik mial jako jeden z pierwszych mozliwosc zaszczepienia wlasnie na MMR i wtedy byla to platna szczepionka. Teraz jest w kalendarzu szczepien juz obowiazkowa ale nie wiem czy platna.

Ja po obiadku wlasnie na kanapie :-) ale na jakis spacer mnie gani :-)

Czesc kochana! No to staram sie byc juz dobrej mysli. Oznajmilismy dobra wiadomosc znajomym i zaczelam robic liste rzeczy, ktore musimy kupic, a to nie jest takie proste! dzieki Asia za Twoja liste! bede miala teraz do was milion pytan i pewnie wszystkie beda dosyc glupie ;-) zaczynam z pierwszym pytaniem.

wymarzylam sobie ten wozek z linka ponizej i niby spacerowka rozklada sie na plasko i moze byc od urodzenia. myslicie ze musze kupic tez gondole do niego?
https://www.mamasandpapas-polska.pl/produkt/opis/362/urbo2_kol_navy

Asia no wiec przejrzalam te ciuszki next, pokazalam niektore mezowi i okazalo sie ze cos nasze gusta sie nie dopasowaly :sorry: narazie plan jest taki, ze pojedziemy do jakiegos sklepu, pewnie za tydzien, i wybierzemy cos razem.

agamemnon mowilas zeby nie Asia nie kupowala tych pajacow z rozpieciem na jedna noge, a mi sie wlasnie duzo tych podobalo :sorry: to jakie najlepiej?

Ludzik wrzucalas tu takie krzeselko, ktore masz dla malej, takie funkcjonalne, co najpierw jest lezaczkiem a potem krzeselkiem. wkladalas juz tam mala? patrzylam na nie i zauwazylam ze jedyna atrakcja lezaczka sa zabawki, a nie buja sie ani nic, tak jak takie bujaczki-lezaczki. masz poza tym jeszcze cos czy to wystarczy?

wiki fajnie ze mimo klopotow w Twoich postach czuc dobre nastawienie. oby aparat i operacja pomogly!

benfica a moge zapytac czy przy waszym naturalnym zabezpieczaniu w plodne dni w ogole nie ma seksu? bo mnie to zawsze troche dziwilo w naturalnych metodach, ze odpada prawie tydzien na okres i tydzien dni plodnych, to dosyc sporo.

Cyntia objawy w sumie odeszly z poczatkiem 12 tygodnia i bardzo dobrze. mam jakies zawroty glowy ostatnio, ale to mi nie przeszkadza. drugi trymestr zapowiada sie bardzo dobrze :tak: ale mialas przejscia w tym szpitalu :dry: oby sie dupka zagoila jak najszybciej skoro nic nie znalezli!

goska szok jak Twoj brzuch opadl w trakcie kilku dni! gotowa? ;-)

mamaTom szok jak ludzie potrafia nie myslec. u mnie byli tacy ktorzy brame zawsze zostawiali otwarta i dwa psy wybiegaly i obszczekiwaly wszystkich. po zwroceniu uwagi kilka razy, czasem zamykali ale tylko czasem. az do momentu kiedy psy zniknely :baffled: jeden sie znalazl w schronisku, a drugi sie nie znalazl i dopiero do nich dotarlo...

reklama
asia MMR jest za darmo :happy: za darmo z tych późniejszych jest jeszcze ospa, ale dla tych dzieci, które chodzą do żłobka, bo w żłobku jest wymóg :happy:

susel
oczywiście, że możesz zapytać :-p jest, ale wtedy albo gumki albo przerywany :sorry: ostatnio gumki, bo małżonek się przestraszył, że chcę jeszcze 3-cie ;-) wózek bardzo fajny, ale wg mnie gondolka na początku jest potrzebna, bo dzidziuś jest taki malutki, że nie przypniesz go pasami, a za bardzo od strony nóg nie ma zabezpieczenia przed wypadnięciem jak widzę... a wierz mi, nawet takie maleństwo przesuwa się :sorry:

mamaTiA
bardzo dobrze zrobiłaś z tymi psami :tak: bezpieczeństwo dzieci jest najważniejsze, a skoro oni się nie poczuwają i wręcz stwarzają zagrożenie, to im się należało :no: ja czerwoną herbatę uwielbiam i nie chodzi mi o odchudzanie, bo nie muszę, po prostu uwielbiam ten ziemisty smak :szok: najlepiej umiem się nią napić :sorry: cytrynową też lubię ale tylko tą lub czystą, bo inne wynalazki w stylu grejfrut zabijają jej niepowtarzalny smak :-p

Do góry