reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

susel no nie chciałam Cię aż tak wystraszyć - no dobra, może się wysunąć :-p najlepiej będzie jak sobie sprawdzisz :* ale Grześ to wiercipięta był już od najmłodszego :)

agamemnon no nie chcę Cię martwić, Grześ gdzieś do 1,5mca też właściwie jadł i spał, a później mu się zmieniło :-p ale może u Was będzie inaczej ;)

Mój A nie miał problemu z przytulankami jak byłam w ciąży ;-)

reklama
Cyntia linomag na pekniecie? Jak nie pomoze to idz znowu do lekarza. Nam na odparzenia z ktorego ranki zaczely sie robic dostalismy krem ze sterydami, ale nie dzialal. Dopiero wietrzenie i krem johnson 3 w 1 pomogl. Musisz znalezc odpowiedni dla was, przy Majeczce sudocrem ani linomag nie dzialal, a przy chlopakach tylko sudocrem.

Asia wroce do butelek, bo mnie nie bylo jak pytalas. Ja mam kilka, avent, tommee tippee i mother care. Szukalismy takiej zeby mala sie nie ksztusila, uzywalismy rozne smoczki i tylko z mother care mleko nie cieklo jak szalone. Teraz uzywamy wszystkie po kolei i sie sprawdzaja. Smok do ssania na poczatku jej nie podchodzil, a mielismy aventa, kupilam tommee tippee i po kilku probach zaczela ssac. Najgorzej jak z nim zasnie i jej wypadnie to pobudka murowana.

Agamemon witaj w klubie, ja z cyca zrezygnowalam z 2-3 tyg temu, jak mialam dosc ciaglych kup i nie gojacej sie pupy.

Benfica mleko zmienilam, ale mala ciagle malo je co 2-3godziny w dzien. Max zjadla kilka razy 120ml, a tak od 60-90., no ale przybiera po malu na wadze i rosnie;)
Masz racje wszystkie smoki maja wielkie dziury, kiedys samemu sie robilo dziurki.

MamaTomAni, nie popuszczaj z tymi psami, dobrze zrobilas zebna policje zadzwonilas. A co jakby takie buresze zaatakowaly jakies dziecko? Malo to sie slyszalo w TV o takich sytuacjach?
Jak nie lubisz czerwonej? Nie wiem czy jest jakas roznica ale roiboos(cxy jakos tak) pyszna jest, a moze firma jakas konkretna Ci nie podeszla.

Gochson jak sie ogolnie czujesz?

Susel ja mysle ze nie musisz dokupywac gondoli. Urodzisz jak bedzie wiosna, bedzie cieplo. Moja szwagierka juz dwoje dzieci wychowala na spacerowkach i nic sie nie stalo.Ja swoja gondole zlozylam kilka dni temu w spacerowke bo moje dziecie darlo sie w wozku, teraz troche widzi chociaz nie jest na siedzaco i jest o niebo lepiej. Kochana mozesz tez kupic wozek ktory ma zakladany fotelik samochodowy.Tylko dziecko w takim foteliku podobno nie piwinno byc dluzej jak 2-3godziny.

Grzanka ale Ci fajnie, ze Lenka przesypia cala noc.

Iwo wcale brzusio nie musi opasc;)

phoebe jak Grześ zaczął jeść z butli, to dla niego max to było 100ml, a miał 2,5mca, więc ja bym się na Twoim miejscu nie przejmowała, skoro córcia przybiera :) a ta herbata czerwona o ziemistym smaku to nie rooibos tylko pu-erh :happy:

Qrcze Wy już jeździcie bez gondoli? U nas by to nie przeszło, bo mamy taki wózek, że bym się bała, że Grześ się będzie zsuwał, a najgorsze, że lada moment będzie za krótka ta gondola... :dry:

grzanka to nieźle Ci Lenka przesypia :tak: u nas pobudka nr 1 jest 4-5, zdarza się, że 6-7, ale to jeszcze sporadycznie... później jeszcze dosypia, no ale trza wstać nad ranem :sorry2:

Apropos pobudek, wlasnie mamy pierwsza dzisiejszej nocy.

Benfica nie ma opcji zeby sie dziecko przesunelo w wozku, mala zapieta pasami jest w pozycji lezaczka mniej wiecej. Dla mnie moglaby jeszcze przez pare miesiecy w glebokim jezdzic, ale codzienne spacery to najprzyjemniejszych nie nalezaly. Zeby jeszcze potrafila spac, ale nie, 15 minut i znowu marudzenie.
Kochana ale rooibos i puerh to obie czerwone herbaty? Puerh tez dobra w smaku. Nie wiedzialam ze rooibos taka zdrowa :szok:, nawet na laktacje jest
Rooibos - właściwości lecznicze, wpływ rooibos na zdrowie

70ml zjedzone, mozna isc spac.

Hej
Młoda ma wycieczkę więc zaraz na zbiórkę ją odwoże, potem ktg i do zobaczenia poźniej.
Emek do mnie z tekstem - "no za tydzień już możesz rodzić" :baffled: mówiłam że on przez to nie współpracuje. No ale w weekend będe szaleć, piłkę napompuje, męża wykorzystam i jak nic rodzę 27.10 :tak:

cześć !

Mówicie o jedzeniu i własnie zamówilam dwe butelki TT zobaczyć czy będą ok. Mam Lovi ale cholerka Młody jak je to połowe mu wycieka. Smoczek mu chyba nie pasuje. Znowu H tylko z Lovi lubiał, a TT odpadało.
B robie w butelce 85ml (z 3 miarek) no i nie wiem ile dokładnie zje bo mówie, pocieknie mu sporawo. No i je różnie, zazwyczaj by jadł już co 2,5h ale staram się go troszkę do tych 3h przetrzymać jak da rade.

goska
jak tam dzisiaj??

benfica, zdaje sobie sprawe, ze sielanka może nie trwac długo ale w porównaniu z moim H to B jest jak aniołek :tak:

Phoebe, Twoja córcia po prostu dba o linię i nie chce się objadać za młodu :-p Jak przybiera to nie ma się co martwić :tak:

Boszzz, nie wiem co a drugie danie zrobić :confused:

Agamemnon moja właśnie jak pije z Lovi herbatkę to jej też dużo wypływa, z Aventy idzie jej lepiej.

Oj dziewczyny, jak ja Wam tych długich snów zazdroszczę:) My w sumie budzimy się regularnie co dwie godziny, z dłuższą przerwą między 4- 6 ( różnie to bywa):) wczoraj tyle spała w dzień, że dopiero o 23 zasnęła, a teraz mój Aniołek w najlepsze leży na kanapie i się bawi:) - oczywiście z rana mamy małe problemy z gazami i wtedy nie może spać, ale szybko mijają i Zosia jest pogodna.

Iwo no to trzymam kciuki za tego 27:) działaj:) widzę, że Twój ślubny też ma dokładny plan na poród :)

Ja nie wyobrażam sobie, żeby Zosia w zimie jeździła bez gondoli, mam nadzieję,że wraz z rozwojem nie będzie protestować i będzie chętnie jeździć, a i że nie wyrośnie z niej. Przymierzaliśmy to jej półroczny DUŻY kuzyn mieścił się w nią, więc mam nadzieję, że zimę da radę:)

Agamemnon - raz na czas cos zakuje, chyba czop dalej po trochu odpływa :-)mały się wygnie czasem i w sumie tyle
...jutro mam USG i KTG to i na badanie wskoczę wiec cos konkretnie się dowiem
w piątek było rozwarcie 1cm i szyjka skrócona - "gotowa" (a tydzień przed zamknięte) i skurcze na 30% których nie czułam,
ale od piątku skurczy miałam trochę łącznie z serią 4godz. z piątku na sobotę

U mnie ktg w miare ok tętno znowu wyższe ale nakłada się na ruchy, gdyby było inaczej to znowu by powtarzali :baffled: nastepne za tydzień no chyba że cukier skoczy lub ruchów nie będe czuła to mam na IP jechać. Jutro wizyta u ginki to zobaczę co z szyjką.

reklama
Gosia od kiedy Ci czop leci?

Agamemnon moja tez czasem tak je ze polowa wyplywa, albo fontanne z mleka robi. Malzonek zakochany w Blazejku? Ja tam dzisiaj tylko ogorkowa zrobie na obiad.

Iwo teraz to chyba najgorszy okres przed Toba. Za moment porod, ale nie wiadomo dokladnie kiedy wszystko sie zacznie, jak bedzie przebiegalo. &&& oby wszystko szybko i sprawnie poszlo.

Ludzik czemu sobie nie wyobrazasz? Ja mam taki cieply spiwor do wozka ktory ma tak jakby kaptur, takze mala bedzie miala tylko twarz na wierzchu. Wszystko zapiete pasami, mozna calkiem na plasko polozyc a w razie "w" lekko posadzic. Bardziej plasko lezy niz w foteliku samochodowym. Do tego zawsze mozna jeszcze folie przeciwdeszczowa zalozyc zeby nie wialo.

Dopiero dzisiaj mi sie przypomnialo ze jeszcze nie wrzucilam mojej opowiesci z porodowki, takze teraz zaktualizowalam.

Do góry