reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Asia ja szczepie tylko na podstawowe, mala juz ma za soba kilka szczepionek, w tym na gruzlice i rota. Co dziwne, nie wiem jak jest w PL, dostala doustnie, z czego wydaje mi sie wiecej wyplula niz polknela.

Cyntia nie przejmuj sie konowalami, a jak chirurg ma zamiar leczyc Adiego?

reklama
Cyntia straszne co piszesz. Kurna lekarze to cepy glupie czasem. Dobrze ze Adi ich osiusial hihi.

Wikki jeju tak mi przykro :-( mam nadzieje ze teraz bedzie juz wszystko dobrze i Fabianek bedzie rosl zdrowo. Trzymamy kciuki za sluch!

Milej nocy dziewczyny. My wlasnie wrocilismy z randki w kfc :-/ a dupaaaaa rośnie :-/

Cyntia - szkoda słów... ja np jem wszystko - młody czasem ma gazy ale pierdnie i nie męczy go to... tylko od czekolady płacze więc jej unikam...
ale chciałam napisać, że koleżanki córka miała taką jakby otwartą rane przy odbycie... w UK to podejrzewali nawet, że dziecko im ktoś zmolestował i nikt nie umiał im pomóc... dopiero w Polsce chirurg im jakąś maść przepisał, która pomogła... ale zupełnie nie pamiętam co to było ;p
mi mówili, że tempetatura do 37 stopni jest normalna...

Phoebe - linomagiem :baffled: ale może podziała?

Mar-chew - kurczę, a mogłabyś podpytać co to za maść i ile się goiło? Byłabym bardzo wdzięczna, bardzo, przebardzo....

Dziewczyny a jakie macie butelki do karmienia dzieci?

Cyntia ja linomag uzywalam dla prezesa, byl super na wszystko. Sudocrem uzywalam tylko wtedy gdy niechcaco kupka go odparzyla bo wyjatkowo niesmierdzaco sie zwalil ;-)

Asia - ja kupiłam antykolkowe DrBrown. Jeszcze nie użyłam, bo karmię tylko piersią. W ogóle polecam internetową aptekę Gemini (wysyłka gratis od 299 zł). Mają spory asortyment. Od typowo aptecznych, przez buteleczki, termometry, podkłady, majtki po gryzaczki.

Ludzik - niech je na zdrówko :)

Ktoś wie co u Mychuni? Leniuch-uje w szpitalu sobie, a mężowi nie ma kto sniadanek robić :p

Na SR nam mówili, że do 37,5 jest ok i by od 38 reagować. Tak też kiedyś w radiu słyszałam i tak w necie też piszą, a tu lekarka zasiala w nas panikę z tym 37. Chyba nie ma dzieci. A ja zamiast myśleć sama, to oczywiście w płacz. Dopiero w domu się ogarnelam. Jak ona będzie tak panikować, to ją zmienimy.

Ostatnia edycja:
Mychunia nadal w dwu paku w poniedzialek lekarz ma stwierdzic ile jeszcze wytrzyma bo Maly sie spieszy juz na swiat i schodzi glowka w kanal :) tyle nam napisala :)

Wątpliwości - pisałam z Mychunia w czwartek to ładnie wyciszyli skurcze a teraz widac że chyba Franio się nie chce słuchać :-(

Cytnia - u mojej córki temp 37 jest standardowa, niektórzy ludzie mają taką ciepłotę ciała
Co do posądzania o zaniedbanie to łatwo jest wydac osąd nie znając histoii :baffled: jednak badzo to boli młodą mamę. Ja byłam gosza tylko dlatego że piesią nie kamiłam :crazy:

hej!
Ja tak na chwilacza, poczytałam co u Was i śniadanie przyszykuję. Męzu ma dzisiaj urodziny, zrobiłam mu na szybko torta :tak:Poza tym mój młodszy syn chyba był dzisiaj złośliwy, bo co się do mężowej klaty w nocy przytulałam to musiałam się odtulić bo było stękanie :-pNa szczęście nic nie znaczące.

Cyntia śmiechu warte to co napisałaś. Normalnie aż chyba bym pogryzła te piguły ze takie bezdety Ci nagadały. W ogóle mam wrażene, że jak widzą młodą matkę z dzieckiem to wydaje im się, ze to jakaś kaleka i trzeba swoje trzy grosze co do opieki nad dzieckiem wstawić. Mam nadzieje, ze szybko uporacie się z tą ranką. Ech

Ludziku a wiesz mniej więcej ile Ci Młoda z cyców mleka wyciągnie? No bo jak dojada po 60ml to albo głodomór albo nie masz za wiele. U mnie już po wszystkim, od 4 dni nie karmię cycem w ogóle.

Asia, wiesz ze ja nigdy w kfc nie byłam :tak: Dzisiaj chyba skoczymy do maca bo jedziemy na jakieś zakupy dla małzowego. Co do butelek to mam Lovi.

reklama
Asia jak tam kupiłaś ten magnez?lepiej już się czujesz?

Ją używam Lovi,przy synu je używałam i teraz też mam :-)laktator też z Lovi:-)

Do góry