reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
grzanka powiem Ci, że Grześ na moim mleku z butli a też go jeszcze niekiedy gazy męczą... najbardziej po nocy, bo w dzień to się rusza, a jak w nocy leży cały czas, to rano mu coś tam świdruje w brzuszku... z tym, że u nas espumisan się dość dobrze sprawdza, a podaję 2-3 razy w ciągu dnia :happy: fakt, że ja jem raczej wszystko, więc stąd może te gazy...

kinia no Gabryś jak zostaje z nami w domu też się nudzi, bo ja nie jestem w stanie zająć go przez np. 5godz, bo przy Grzesiu jest przecież co robić :sorry2: dlatego chwalę sobie przedszkole :-D może to głupio wygląda, że matka w domu siedzi, a dziecko do przedszkola oddaje, ale nie dzieje się mu tam krzywda, jest z dziećmi, a po południu nadrabiamy :-D przepis zaraz Ci wrzucę do przepiśnika :happy:

mamaTomeczka
ja chyba też trochę suwaczki pozmieniam, bo faktycznie, nie wiadomo, kto co czyta :baffled: ja Gabrysia tak lulałam na rękach przez ładnych parę miesięcy, było pół godziny lulania i 15min spania, aż tu nagle sam zaczął usypiać :-D więc chyba tak ma być, od tego są mamy... :-p z Grzesiem tfu tfu tfu jest prościej, choć on w dzień do spania to jest średni, nawet w wózku za bardzo nie pośpi :sorry2: a pazurki... fajnie, że dbasz o siebie :tak: trzeba :tak: ja w przyszłym tyg idę do fryzjera i chyba hennę zrobię :happy:

asia :* super wieści :laugh2:

Benfica głupio to może wyglądać dla tych co dzieci nie mają, albo mają 1 i babcie do pomocy czy męża często w domu, a jak już dwójka dzieci i brak pomocy, bo ślubny pracować musi to przedszkole to największy skarb, bo chociaż można coś załatwić albo w domu zrobić.

Kinia tamta mama to wersja hard:) ja nie umiem z nią rozmawiać o dzieciach - ich dziecko jest kochane :) artykuł przeczytam chętnie:)

Mychunia widzę, że naprawdę testujesz dietę dobrze, metodą prób i błędów dojdziesz do perfekcji:)

Agamemnon spokojnie znajdzie się:)

Asia super wieści z rana:)

Mamo... wiem, że po prostu mają być atesty, ale nie wiedziałam, ile różnych atestów mogą opisać na stronie:) pod opisem klocków.

Asia, super wieści! :-)

benfica, ja tez uważam, ze przedszkole to skarb i nawet jak nie pracowałam i siedziałam w domu to nie miałam żadnych wyrzutów sumienia, ze synu do przedszkola zaiwania. Poza tym to typ, który uwielbia być w przedszkolu bo widzi, ze ze mn,a w domu nie porobi tego co tam. Chodzi od 3rż i tylko raz były dwa tyg ze płakał za mną, tak to ucieka nawet się czasem nie żegnając :-p No a teraz kiedy jest B to już w ogóle, przedszkole ubóstwiam ! :-D

Kinia, mój H z nudów to jest taki wredny, ze mam ochote go gołymi rękoma dusić :-pTo jest typ który się musi zmęczyć fizycznie, wyszaleć, wybawić. Dla niego siedzenie w domu to jest kara największa z możliwych.

Siedze na tarasie i czekam na koleżankę, ma mnie dzisiaj odwiedzić tzn B :tak:No i tak nie wiem czy mam ochote na odwiedziny czy nie :baffled:Ja na prawdę się anty społeczna zrobiłam, masakra.
Przyszedł mi fotelik, jakie to małe i lekkie! Ze ja wcześniej nie pomyślałam, zeby mieć taki do wożenia jedynie do przedszkola czy do sklepu na szybko.
No i jeszcze na koniec mam pytanie, jak długo się człek po porodzie oczyszcza? Bo nie pamiętam jak to było z H. Teraz nie ma tego dużo ale codziennie po troszke jest no i najbardziej co mi przeszkadza to (przepraszam za szczerość) zapach :zawstydzona/y:Jakbym gniła od środka. Tak ma być czy jak??
edit: no czytam, ze to nie zbyt dobrze więc chyba się do lekarza umówię :-(

Ostatnia edycja:
iwo kochana, ciśnienie w przenośni, w przenośni :tak:No trudno, przeszukałam wszystko i albo się znajdzie albo nie. No ale zadzwonie do swojej położnej i poproszę by wypisała mi jeszcze raz taką. No mam swoją opaskę, mam Huberta to i niech Błażej ma pamiątkę. Ech sierota ze mnie, to jest własnie to jak się czegoś nie chowa od razu tylko czeka na nie wiadomo co :sorry2:
Jak się dzisiaj czujesz??
Dziękuje dobrze, mała dokazuje na całego. Kupiłam dziś z Biedrze taką książkę gdzie się wpisuje wszytkie wydarzenia i można wkleić opaskę ze szpitala. Przy młodej nie miałam i zanim się kapnełam to już były późo i już wielu elementów nie pamiętałam :sorry2:ps. swoją opaske też mam

Grzanko - a spóbuj ucisnąc pierś i zobacz jak leci mleczko i to samo zrób ze smoczkiem. Dziecko języczkiem sobie powinno dozowac ilośc mleczka ale wiadomo ze jak głodne to bierze ile leci a butla sama dozuje.

Kinia - dobrze że nic nie wyszło w badaniach

Mychunia - mi wszelakie kotlety smażone na małej ilości oleju nie szkodzą ale buraczki nie przejdą, od razu tez nie próbuj keczupu, majonezu, ćwikły, chrzaniu i innych dodatków. Ja w pon mam pokazać swoje wyniki w szpitalu i już wiem że opiedziel za wczorajsze frytki dostanę :zawstydzona/y:

Asiula - super wieści!!!!!!!!! Ty juz oficjalnie mama odpoczywająca jesteś :-):-)

Benfica - pamiętasz że ktos Malusiolce o jej dzieciach pisał? Dlatego najlepiej bez imion i zdjęć :tak::tak:

Mama Tomeczka - dym się należy i to jaki!!! Pewnie ktoś furtki nie domknął a tu nieszczeście gotowe :wściekła/y:

Agamemnon - ja to wogole szybko się oczyściłam, juz w szpitalu zwykłe podpaski zakładałam a max 2 tyg i nic nie było. A okres to chyba po 2 m-cach dostałam jak tylko ściągać przestałam.

W poniedziałek mam ktg na 10.00 powiedzcie ile to moze trwac razem z wynikiem? Na 11.30 mam usg i tak z 20 minut jazdy będzie - nie wiem czy zdąże :baffled:

Ostatnia edycja:
Agamemnon - mam podobny problem z zapachem. A myję się po każdej wizycie w toalecie póki co. Najpierw to był taki zapach amoniakowy, a teraz to już sama nie wiem :/

Asia - super, że wszystko dobrze i jaka fajna waga już!!

MamaTomeczka - nie pierdziel się z nimi i od razu wzywaj policję następnym razem. Powinno podziałać.

Dziś kończymy 2 tygodnie!!
Zaliczyliśmy też pierwszą patronażową wizytę u pediatry. Trwała 45 minut - pani doktor bardzo fajna :)
Dostaliśmy kropelki na brzuszek - Delicol. Pani doktor zabroniła nam podawać Espumisanu i podobnych póki mały nie skończy 1 miesiąca.

Od wyjścia ze szpitala Adrianek przybrał 320 g (nie wiem w sumie czy to dobrze czy nie) i waży teraz 3670 g. To dobrze?

Drugi szew mi odpadł przy wizycie, wiadomo gdzie. No i wydaje mi się, że mi ranka się rozeszła. Super, troszkę chce mi się przez to ryczeć. Wizytę u gina mam we wtorek. Z resztą P. i tak wyjechał. No trudno, może kiedyś wygram w totka i fundnę sobie plastykę krocza :/

Kupiłam sobie maszynę w Lidlu :)

agamemnon ja plamienie miałam nadzwyczaj długo, bo chyba jeszcze po tych przepisowych 6tyg połogu, takie wkurzające, bo brązowawe, czasem żółto-pomarańczowo-czerwone i po trochu, ale musiałam ciągle mieć wkładkę... :dry: zapaszek też nie przypominał Chanel nr 5, ale wszystko było ok i jak w końcu minęło, to teraz jest w porządku :blink: przy Gabrysiu krócej to trwało, ale w zasadzie to była krew...

cyntia chyba nawet w ulotkach tych specyfików jest napisane, że stosować po ukończeniu 28 dni ;-) 320g w 2tyg, to ok. 22g/dobę, ważne, że przybywa... a co dr powiedziała?

mamaTomeczka ja łeb też zawsze muszę mieć umyty :-D no po prostu lubię i już :happy: pazurki maluję tylko od wielkiego dzwonu, bo ja mam miękkie paznokcie, a w ferworze prac domowych to lakier i tak mi szybko złazi :dry: za to zawsze staram się podkreślić brwi i punktowo zamaskować krostki - bo nie używam fluidu i pudru na całą buzię :blink: no i tusz, ale to w zasadzie odżywka bezbarwna, która ładnie wydłuża rzęsy :-p lubię czarne tusze, ale często trę oczy, więc odpadają w codziennym stosowaniu :nerd: i w ogóle to marzy mi się makijaż permanentny brwi... ale trochę się boję efektu, że coś wyjdzie nie halo, a lubię takie wyraziste brwi :happy:

W ogóle tak myślałam, że już więcej mleka nie będę w stanie udoić, a tu proszę - ostatnio mam tyle, że za aż dużo :szok: no i jak tu pożegnać się z laktatorem :sorry2: ściągam już 2mce :-D

watpliwosci jest w normie, ja zawsze miałam niski, nawet już będąc w ciąży - jednej i drugiej - i jakoś poszło :blink:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry