reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

reklama
goska no jak mój drugie to chciał, tak 3-cie już średnio... :nerd: u niego na nie jest przede wszystkim brak czasu... ja bym chciała, ale ekonomia mnie trochę przeraża... zobaczymy :tak: na razie to jeszcze za świeżo po porodzie jestem, długi macierzyński, na trochę trzeba do pracy wrócić...

asia dobrze dziewczyny gadają - żelazo lepiej się przyjmuje z wit. B12 i kwasem foliowym - ale to pewnie bierzesz :happy2:

Asia a jeszcze do tego, może trzeba zmienić tabletki, bo ja jadłam biofer przez pewien czas i nic zmieniłam na szleazo i poszło ładnie w górę, więc czasem zależy od suplementu jaki łykamy ( chyba, że TY już na żelazie na receptę. )

Wy o 3 dziecku myślicie, a ja o drugim, ale to najpierw będzie trzeba zmienić mieszkanie... więc to całkiem spore wydatki przed nami.

My idziemy spać, dobranoc:) Zośka po kąpieli zasnęła to ja też powinnam, nigdy nie wiadomo, jak długo pośpi:)

Cześć Dziewczynki!

Agniecha serdeczne gratulacje dla Mamusi i Tatusia! :-D

Ale fajne tematy z tymi ciuszkami i promocjami. Ja narazie kupiłam kilka sztuk z doskoku bo piekne i byłam wczoraj w biedronce, kupiłam śpioszki. Ale powiem Wam szczerze, ze przeraża mnie ilośc tych ciuszków, które trzeba mieć na starcie. Podpowiedzcie pls ile czego macie i co sie z ciuszków sprawdzalo. Moze macie jakaś liste? Bo ja znowu nakupię jak kto głupi tego, czego mi nie potrzeba wcale. Ech.....

hej dziewczynki

Mychunia - w diecie nawet miód niewskazany :( a ze słodkości to u mnie sprawdziła się galaretka i ciasteczka owsiane z Biedry ( w smaku są słodkie a mają dobry skład). Pij pokrzywę bo ładnie cukier normuje.

Benfica - dla nas to nawet drugie będzie obciążeniem, o czym emek non stop mi przypomina bo on dzieciom wszelakie luksusy musi zapewnić. Jak widzisz i tak długo czekalismy bo start mielismy nieciekawy.

Asia - mi żelazo pomaga.Odkąd biorę to cay czas na poziomie 12,3

Agawaa - ilośc ciuszkó nie da sie określić bo ile bys nie kupila i tak od kogoś dostaniesz :tak::tak:

Cyntia - ja myśle że to nie kurczak tylko majeranek, czasem przyprawy tak działają

Agniecha - widziałam fotki na FB i się zachwyciłam a to dlatego że jakbyś położyła moją Julkę obok Hani to jak bliźniaczki by wyglądały. Pamiętam jak się gapiłam na małą i zachwycałam że takie pięknie dziecko się urodziło.:-D

MamaTomeczka - twoje urodzinki są 11.11?

Ostatnia edycja:
benfica - mój nr.2 chciał ale nie teraz może za rok, a może za dwa jak chałupę postawimy, a może jedzmy na wakacje do portugali autem na 3tyg. (no rzecz jasna ze z małym dzieckiem to nie bardzo) itp.

Agawaa - ubranek wcale nie trzeba nie wiadomo ile, mi się tak cudownie rozmnożyło ze 3-jaczki bym odziała...
na początku stycznia będą wyprzedaże to się możesz fajnie okupić w śmieciówkach (ja w lipcu dużo kupiłam w smyku, C&A , H&M), , tak na pierwsze miesiące ja stawiam na pajace i body (wszystkie bajerancie dżinsy i sukienusie są fajne ale za godz. i do zdjęcia), zresztą jak pisze Iwo pewnie trochę dostaniesz "wyjściówek" jak małe już będzie a tak to nie przesadź z ilością bo małe naprawdę szybko będzie rosło
znasz już płeć?

reklama
aagawa na pierwsze miesiące ubranka wygodne :-D i dla dzidziusia i dla mamy do zakładania :happy: przy pierwszym dziecku najlepiej sprawdzały się u nas kaftaniki, śpiochy i pajace, body nie, bo bałam się przekładać przez główkę, teraz zamiast kaftaników body, bo ręka sprawniejsza :-p pajace głównie jako piżamki, ale czasem też ubieram Grzesia w to jak gdzieś idziemy :-p na pewno coś dostaniesz, u nas Grześ akurat nie ulewa, więc 1 komplet ma na 2-3dni, ale na początku był przebierany częściej, bo kupy szły częściej i wychodziły z pieluchy :happy:

iwo
no właśnie... te "luksusy" są chyba najgorsze... teraz to mały pikuś, później dojdą obozy wakacyjne, dodatkowe zajęcia np. z języków...

Do góry