reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Phoebe - czasem smoczek ratuje życie a takie maluszki mają silny odruch ssania

Gosia - napisze do moderatorek, IP cały czas to samo ma ale sama nie dam sprawdzić czy inne konto jest tam podczepione :-( ja ją zlewam............

reklama
Phobe, no waga mojej małej podczas narodzin to 3450 i 56cm:) tak nas straszyli dużym dzieckiem, a tutaj niespodzianka i taka kruszynka - nawet jak nas przyjmowali do szpitala na USG wage urodzeniową mówił ok. 3800:) - mam mało ubranek 56 w szafie:) ale dajemy radę, w 62, aż tak się nie topi:) mała generalnie ładnie śpi, budzi się +/- co dwie godziny na jedzenie:) z jedzeniem jest różnie, ale szukamy na siebie sposobu:) mała zasypia po 3 pociągnięciach cyca i muszę ja po policzku lub pod bródką głaskać, ale to nie zawsze daje efekty.

Była położna uspokoiła nas, a i jak nie będzie silnego wiatru to w weekend możemy pójść na krótki spacer po osiedlu:)

Phobe, ja to panikara, ale mój mąż jest bardzo ale to bardzo zestresowany swoją księżniczką boi się o nią. I aż widzę, że cały chodzi, mam nadzieję, że uda mi się go trochę wystopować... bo mi chłopina się jeszcze rozchoruje z tego stresu:) - ale jestem z niego dumna, przewija, nosi i zajmuje się mała na tyle na ile może i nam pomaga:)

Grzanka 20km od Dusseldorfu, od Koln jakies 60 :)
za malego mam 10e na godzine i na 800e pracuje w miesiacu 80godzin a w na tej tasmie mogla bym wyciagnac 1000z groszem za 160pare godzin(z ubezpieczeniem ktore 158e kosztuje) i jeszcze tam kazdego nowego gnebili .. kazdy sie o posade bal bo tam ludzie kolo 40 pracowali i liczyli sie z tym ze tam mlodzi ludzie sa bardziej potrzebni .. ja tam dawalam rade z czasem od piereszego dnia i sama na tasmie nakladalam ciastka .. gdzie kazda nowa dawali z druga ktora pomagala..
Widzialy zagrozenie bo jednapolka mowila ze w grudniu wywalapolowe bo sie sezon swiateczny skonczy..
Moja kolezanka byla wolniejsza to ja ciagle do szefa zaganiali ze sama nie da rady na tasmie.. i ciagle z kims robila.. jak odeszlam to ona jeszcze tydzien wytrzymala i odeszla.. my tam mialysmy umowe na 7h dziennie a potem musiala juz 12h walic .. eh no brak mi slow na ta firme..

Pheobe milo ze pytasz;-) @ spodziewam sie niby na 30.09 kiedy testuje? Sama juz niewiem hehe, chcialabym nawet jutro ale pewnie jeszcze nic nie wyjdzie ale napewno na dniach;-)

Cześć

Ludzik myślę, że mu przejdzie. My mamy instrynkt macierzyński, a niestety faceci nie, dlatego czasem bardziej to odbierają co dla nas jest naturalne. Myślę, że się niedługo zgracie i przyzwyczaicie do małej istotki w domu.

Agamemnon życzę wytrwałości, dobrze, że znasz temat to przynajmniej wiesz czego się spodziewac. Ja bym pewnie była przerażona, a Ty napewno dasz radę.

Julia trzymam &&&&&&

Wątpliowości trzymam kciuki za badania, oby cie przebadali z każdej strony, bo chyba lepiej wiedzieć co i jak.

Ja dziś w domu bez synka, bo mi szyby wymieniali, więc młody siedzi u babci. Jakoś tak smutno bez niego. Coś źle spał w nocy, a przez to i ja, co skutkuje mocnym bólem głowy, ehhh i jeszcze ten zapach sylikonu w domu nie pomaga. Synek coś pokasływał w nocy, wiec ja juz strachu, żeby się coś nie rozwinęło. Trzeba będzie coś zapodać profilaktycznie.

Powiedzialam dzisiaj szefowej o ciazy i sie razem ze mna cieszy! :-) (wie o poronieniach) pytala o urlop jaki planuje, ale zgodzila sie ze pogadamy o tym pozniej :blink:

agamemnon
ta laska na majowkach to mysli ze wie wszystko najlepiej i zdecydowanie przesadza. juz kilka razy bledne informacje podawala, ale za kazdym razem upiera sie przy swoim i najchetniej kloci sie jak ktos ma inne zdanie :confused2: dlatego tutaj najprzyjemniej sie wraca, bo nie ma dziwnych akcji :-) a u Ciebie ile zdazylo sie wydarzyc przez ostatnia dobe! przykro mi ze synek musi sie z tym zmagac, ale fajnie ze juz macie neurologa. a jak sobie Hubert z tym poradzil?

Asia wrzuce wam kawalek mojego filmiku (znow krecilam podczas USG) na watek wizytowy. zdjecie mam ale malo przejrzyste.

zapomnialam wam wczoraj powiedziec o jednej rzeczy! wyczytalam juz jakis czas temu w internecie o tzw. Ramzi method na wyznaczenie plci dziecka we wczesnym stadium ciazy. podobno chlopcy zaczynaja sie rozwijac i lozysko tworzy sie po prawej stronie, a u dziewczynek po lewej. podobno skutecznosc 97%. czulam ze bedzie chlopiec i wedlug tej metody sie wczoraj potwierdzilo. zobaczymy.

malus co do listy to musialam przeoczyc posta z prosba o wiadomosci na priv, ale zaraz Ci wysle! dzieki ze nadal nad tym pracujesz!

julia a ja nie jestem w Stanach. o Stanach pisalam bo wiem ze tam jest tez ciezka sytuacja z macierzynskim i przegladalam fora itp zeby zobaczyc jak sobie tamtejsze mamy radza. zaraz na priva wrzuce zdjecie ode mnie ;-) czekam na wiesci z testowania!

benfica i jak tam szostka trafiona? ;-)

Cyntia, Phoebe w koncu nabieramy pewnosci ze tym razem sie udalo i w koncu mozemy sie cieszyc :tak:
Cyntia objawy sa, ale sa mi niestraszne, byleby wszystko bylo dobrze :tak: mdlosci byly na poczatku a juz jest zdecydowanie lepiej i gin mowila wczoraj ze juz powinny lagodniec. jedyne co mnie nie opuszcza to zmeczenie, ale nie jest zle!

Grzanka jak tam kurs chustowania? udalo sie? wyslij nam zdjecie z mala w chuscie! co do poduchy to dzieki! juz chcialam pytac czy nie chcesz odsprzedac ale widze ze nadal korzystasz, wiec nie zabiore ;-) a od kiedy spalas na niej?

iwo jak tak w US? co do listy to widze ze malus chce prowadzic wiec nie ma problemu.

Ostatnia edycja:
mamoTomeczkaiAni generalnie to po tych kąpielach jeszcze szpitalnych buzia Zosi wróciła już prawie do normy:) a nacinali mnie mam 4 szwy. no w sumie poród szedł tak szybko, że może dobrze, bo by mała więcej szkód mogła poczynić:)
DSC00255.jpg

Iwo, jak udało się na ciążowy brzuszek coś w US załatwić:)

Suselku cieszę się, że zaczynacie się cieszyć:) i mam nadzieję, że tak do szczęśliwego końca:)

Załączniki

• DSC00255.jpg
    DSC00255.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Susel ja dalej nie jestem na zamknietym :'(
Ciesze sie ze u ciebie tak dobrze.

Ludzik twoja coreczka jest piekna!!!

Pozdrawiam z warsztatow Bezpieczny Maluch ;-)

Do góry