reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

hej dziewczyny :-)

wczoraj dwie rodziny były oglądać dom i są bardzo zainteresowani, więc proszę o kciuki żeby ktoś to szybko kupił i z mężem będziemy mogli sobie kupić nasze własne mieszkanie :-D

jedyny minus taki, że jak postałam trochę z nimi to krzyże mnie tak do wieczora bolały, że sobie miejsca nie umiałam znaleźć :-(do tego katar coraz większy :wściekła/y:

Maluś u mnie wszystko ok :tak: czasem mam skurcze przepowiadające, ale póki przechodzą się nie martwię :tak: przejrzałam i posegregowałam rzeczy od siostry po małym i zrobiłam sobie spis co mam a co wg mnie powinnam jeszcze dokupić (korzystajac z rad tu forumowych też):tak: plus listę rzeczy potrzebnych mi i małemu do szpitala :tak: siostra ma przyjechać 1 lub 3 października przywieźć jeszcze jakieś rzeczy od siebie i od kuzynki :-D obiecała mi też przejrzeć te listy i wybrać te rzeczy, które sa naprawdę niezbędne oraz te których w ogóle nie potrzebuje :-D do tego Mama mi uszyje dwa kompleciki pościeli i ochraniacz na łóżeczko ze starego koca :-D

agamemnon współczuję :-(

reklama
Agamemnon - przykro mi, że znowu u drugiego synka to samo :( A co do lekarki, to porażka, by tłumaczyć lekarzowi na czym choroba polega :(

Goska - z ciekawości o kim mówicie? My miałyśmy trolla na pazdziernikowkach, ale krótko.

U mnie dziś póki co cicho sza. W nocy miałam skurcze - nawet bolesne i bóle w krzyżu i jak na @. A teraz spokój. Czekam....
Poranek mam do d. W uchu ropka. No niech to ujostwo odpuści :( Jestem taka sflaczala, że nie jestem w stanie nawet odkurzyć.

Agamemnon mam nadzieję, że pójdzie Wam szybko, bo teraz już wiesz jaka droga Was czeka, jak przeszliście to ze starszym, trzymam kciuki, co by było dobrze.

Mychunia uważaj z tymi bólami kręgosłupa i katarem, już do łóżka wyleżeć się pod ciepłą kołdrą, bo potem na porodówce CI się przyda oddychanie przez nos i przez usta, więc dobrze, co byś katar wyleczyła:)

My po pierwszej nocce, budziła się co dwie godziny na jedzenie, albo tez na sprawdzenie czy mama jest, bo w sumie to jej pierwsza nocka bez mamy obok. Kryzys mieliśmy ok. 4, bo mała ma trochę katarku ( według pediatry jeszcze odśluzowuje sobie górne drogi oddechowe) i ciężko jej się w czasem zaczyna jeść trzeba wtedy oczyścić drogi oddechowe, więc w nocy zafundowaliśmy trochę krzyków sąsiadów. Rano powtórka z rozrywki, ona się złości, ma problem wtedy z jedzeniem i w kółko, od 8.30 śpi w łóżeczku, a ja skupiam się, co by co chwila tam nie chodzić. Mam monitor oddechu na szczęście i już wiem, że ja matka panikara i jakbym nie miała go to bym siedziała i patrzyła czy oddycha:)

Suselku co do rumienia wykąpali ją w szpitalu dwa razy w nadmanganianie potasu i już ładnie się wszystko goi:) mam nadzieję, że nie wróci, dziś ją wykąpiemy już normalnie w emolientach i nasmarujemy też to pozbędziemy się też powoli suchej skóry:) - musimy myśleć pozytywnie, że problemów skórnych nie będzie:)

Cyntia, oby Ci wszystko szybko przeszło, a poród się rozkręcił w końcu:)
Pozdrawiam:)

Hej! My juz zapisani na wizyte u neurolog na 22.10 :-) Wiec kamien z serca! Błazej spi non stop od rana , odsypia nocke. Mam nadzieje,ze nie zafunduje mi nic ciekawego :p Czekamy teraz na badanie sluchu i usg głowki. Klade sie zaraz kolo syna i chyba utne komara.
Cyntia , ciągne Cie teraz swiatłowodem na porodowke....czujesz?

Iwo - ogolnie ide do Pani gin bo sie chce ostro za siebie wziac :) niech sprawdzi czy jest pecherzyk, poprosze o jakies skierowania na badania no i moze mi jakas luteine przepisze .. teraz mam niemieckie ubezpieczenie wiec moge chodzic do gina nawet i cidziennie :p

A w tamtej pracy wytrzymalam 3dni ... straszni ludzie .. obgadywali co chwile mnie i moja kumpele normalnie przy nas, nie pomagali, od pierwszego dnia zostawiali mnie sama na tasmie .. no i psychicznie nie wytrzymywalam . Juz nie wspomne ze zaden niemiec tam nie pracowal.. same turki ruski awet dwoch hindusow .. a takie mendy...
Wrocilam do opieki nad malym .. niestety nadal na czarno ale umowilysmy sie na nie cale 800e na miesiac i taki uklad(wczesniej mialam ok. 400) mi teraz odpowiada :)) ubezpieczenie sobie sama oplacam i jest ok :)

reklama
MamaTomAni, mala polezy 2 minuty sama, chociaz zaczyna byc troche lepiej. Moze ta pupa jej tak doskwiera ze jak zrobi chociazby siusiu to ja szczypie i krzyczy. Dzisiaj rano po karmieniu lezala chwilke grzecznie na hustawce i pozniej na sofie. Udalo mi sie wyszykowac do szkoly, zrobic sniadanie a nawet je zjesc. A jaki piekny usmiech dostalam od samego rana:) to nasz drugi lub trzeci taki, wczoraj byl podczas kapania a dzisiaj na hustawce. Zaczyna byc bardziej kumata chyba. No i ratujemy sie smokiem, ktorego wczesniej od razu wypluwala tak teraz ladnie go ssie. Twoj sposob na bujanie fajny, ale nie na moja kuchnie. Nawet wozek mi nie wjedzie bo szawki sa tak ustawione ze kola sie nie zmieszcza. U was nocka spokojna?

Cyntia jak tam? Juz na porodowce?

Malusiolka szczerze mowiac wczoraj byl pierwszy raz jak obiad na raty robilam, ale pewnie nie ostatni. Dzisiaj moglabym stac w kuchni od rana bo mala spi. Ale i tak widze po moich ze kazde dziecko jest inne, chlopcy jakos mniej absorbujacy byli, a ksiezniczka pokazuje jaki ma charakterek;)

Kinia dokladnie tak jak piszesz, normalnie drzemki trwaja 10-15 minut, jedynie na spacerze jak zasnie (o ile zasnie)to potrafi pospac kilka godzin. Ile twoja Majeczka juz wazy? Bo pisalas wczesniej ze macie problem z przybieraniem.

Ludzik jak pierwsze dni z malutka? Sliczna jest ile wazyla jak sie urodzila? Bo chyba przegapilam gdzies. Nie jestes panikara, chyba wszystkie tak mialysmy/mamy zaraz po urodzeniu. Ja do swoich dzieci tez co chwile zagladalam czy wszystko ok.

Iwo
co slychac u corki?

Agamemnon
powinnas w UK rodzic, tutaj po porodzie do 24h tylko trzymaja a pozniej nikt ci juz nie marudzi, polozne przychodza tylko w odwiedziny ale da sie to przezyc. Dlugo sie leczy ta przpadlosc? Wspolczuje ale wiesz ze bedzie dobrze.

Susel super wiadomosci, juz ci troche chyba ulzylo co? Dbaj o siebie.

Julia czekamy na z twoje dwie kreseczki. Kiedy @ sie spodziewasz i kiedy testujesz?

Benfica kupilam dzisiaj inne mleko na wszelki wypadek, zobaczymy jak po nim bedzie z kupkami. Mala coraz mniej cyca je, a kupek ciagle duzo. Co prawda bardziej geste sa ale ilosc przerazajaca. Moze dlatego tak malo przybiera na wadze, bo co zje to wydali. Sorry za takie opisy.

Do góry