reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Hej dziewczyny.

Zagladam codziennie, czekam z gratulaacjami a tu nic. Wy to chyba wszystkie na raz polecicie na porodowke!

Jesli chodzi o opadanie, to mi brzuch nie opadl, przez co na porodowce mialam troche stracha, bo polozna powiedziala ze mala nie ma glowki w kanale i moze sie zdarzyc, ze podczas odchodzenia wod wypadnie najpierw pepowina. Na szczescie wszystko poszlo ok i bez komplikacji, czego i wam dziewczyny zycze.

reklama
1411291233249.jpg
Finka - ta ciemna jest a la persem - tzn mama była typowo egzotyczna z rodowodem, a tata bez tego noska persowego i bez rodowodu. Scinam jej futro, bo co jej po długich klakach jak się męczy :p

A Tusia (biała) to pomieszaniec ;) Ojciec maine coon - czego kompletnie nie widać, a mama też jakiś mieszaniec (pers z innym).

Ale wiecie co - ludzie tak mieszają rasy, a kompletnie nie zdają sobie sprawy, że źle robią. Biała ma wadę serca (na tyle poważną, że jak ruszy, to szybko pójdzie), a Finka problem nerkowy.
1411292002724.jpg

Załączniki

• 1411291233249.jpg
    1411291233249.jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 29
  • 1411292002724.jpg
    1411292002724.jpg
    14,1 KB · Wyświetleń: 31
Cyntia sliczny pokoik i fajne koty:)

Iwo dzieki, ze pytasz:)
Lenka jest malym aniolkiem:) tfu tfu:) pieknie sie usmiecha, guga spiewa i rosnie. W dzien ma kilka drzemek, a poza nimi lezy grzecznie na macie lub w bujaczku i sie bawi. Placze w sumiw tylko jak jest bardzo glodna albo zmeczona. W nocy spi zwykle 8,9 godzin. Wogole to cudownie jest byc Mamą:)

Ostatnio mamy tylko problem z karmieniem, bo Mała wygina sie i.prezy przy cycu, czasem przechodzi a czasem konczy sie placzem. Czasami slychac tez burczenie i przelewanie w jej brzuszku. Probowalam zmieniac pozycje do karmienia, ale nic to nie dalo. Moze podjade do pediatry niech ja zobaczy.

MamaTomAni nasza Lenka tez sie mega slini, zjada piastki i zasysa wargi, ale nie widze u niej nic, co wkazywaloby na zeby. A Ani zmiekly dziąsla?

Cynita - WOW :szok::szok::szok: perfekcyjne zdjęcie kota w locie:-D moja młoda chciała by miec angielskiego shorthaira ja prawie od każdego kota dostaje pokrzywki, leci mi z nosa i puchną oczy :zawstydzona/y:

Grzaneczko - to cud malina, sama rozkosz macierzyństwa :tak: moja starsza była taka i marze by siostra poszła w jej ślady

Phoebe - to ci głupoty nagadała ta położna :wściekła/y:jak córcia? nadal cięzko?

Ja wczoraj wam fotkę wstawiłam a dziś :szok::szok: :szok:co mi tak bebzon wypchnęło do przodu zupełnie inaczej wygląda. Zamiast 102 mam 106 cm w obwodzie ale to nie mogło się zmienić w ciągu dnia, chyba mała coś przekombionowała z pozycją.
Kurcze za tydzień wizyta to się dopytam kiedy jeszcze usg będę miała :nerd:

Dziewczyny, musze wam powiedziec ze co chwile mam jakies nowe objawy. dzisiaj w koncu chyba przyszly hormonowe humorki i mam naprawde beznadziejny humor:-( maz w ogole nie wie o co mi chodzi ;-) ogolnie zaczely nachodzic mnie mysli ze sobie nie poradzimy, zwlaszcza ze wzgledu na krotki macierzynski. wczesniej jakos optymistycznie podchodzilam do sprawy, a dzisiaj... no ale nic, jutro pewnie bedzie znow inaczej ;-)

iwo pytalam ale chyba nie zauwazylas, dlaczego zmieniamy nazwe?

benfica dzieki ze o mnie pytasz! :* u mnie raczej bez zmian, poza dzisiejszymi humorkami. w srode wizyta i juz nie moge sie doczekac! Ty sie martwisz o Grzesia a on ma 4 miesiace. jak moje malenstwo (jezeli wszystko pojdzie dobrze) bedzie w tym wieku to ja juz miesiac bede w pracy... no ale kochana, jak sie udala zabawa?
Cyntia ja to samo mialam, wczoraj klotnia a rano zapomnialam ;-) a imie synka jest naprawde super i koty mnie zachwycily!

Grzanka ale cudownie sie czyta o Twojej radosci z malej! gratuluje takiej fajnej coreczki! :-)

Susel a czemu krotki macierzynski ?? Ty za granica mieszkasz?

No właśnie dziewczyny, a czy wy wszystkie zdecydowałyście sie na roczny macierzyński czy ktoras na 6 mc? Pytam bo sama nie wiem co zrobic. Z jednej strony rok w domku z maluchem super, ale z drugiej strony sobie mysle, ze w moim zawodzie to jak po roku zaczynam wszystko od poczatku :-/

reklama
Grzanka ja jestem fryzjerka. Za miesiac ide na zwolnienie troszke bede wpadac do salonu na moje ulubione klientki, a potem kazda z nich znajdzie sobie nowa fryzjerke bo wlosy musza miec zrobione. Wiec hmm daj Boże aby nie mogly sie doczekac mojego powrotu, ale prawda jest taka ile można czekać...

Do góry